Liveblog

112-nieuws: bestelbus in sloot na botsing • gewonden na botsing

31 maart 2023 om 13:44 • Aangepast 13 april 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Het liveblog is gesloten.

16.50

Gewonden na botsing bij wegversmalling

Twee auto's zijn vanmiddag bij een wegversmalling in Budel op elkaar gebotst. Twee inzittenden zijn daarbij gewond geraakt. Een vrouw moest met de ambulance naar het ziekenhuis. Een man is ter plaatse behandeld voor lichte verwondingen in het gezicht. Wat er precies gebeurd is wordt nog onderzocht.

De Grensweg tussen de Belgische grens met Hamont-Achel en de Cranendoncklaan in Budel is momenteel afgesloten voor verkeer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.12

Ongeluk op A2 bij Best

De linker rijstrook van de snelweg A2 van Den Bosch richting Eindhoven werd vanmiddag korte tijd afgesloten na een ongeluk bij Best-West. De vertraging bedroeg rond kwart over twee meer dan een halfuur. De file was op dat moment zes kilometer lang en begon bij Boxtel-Noord. Rond halfdrie werd de afsluiting van de rijstrook opgeheven.

Wachten op privacy instellingen...
14.00

Vrouw uit Rucphen aangehouden

Een 39-jarige vrouw uit Rucphen is aangehouden in een groot internationaal onderzoek naar ondergronds bankieren en handel in cocaïne. Dit is vanmiddag bekendgemaakt. In totaal werden dinsdag en woensdag door de politie Oost-Nederland en de FIOD, in nauwe samenwerking met internationale partners, zeven verdachten aangehouden. Dit gebeurde in Nederland en Spanje. De mannen en vrouwen worden allemaal verdacht van witwassen en/of de handel in harddrugs.

13.35

Bestelbus in sloot

Een bestelbus is vanmiddag in een sloot beland naast de Maastrichterweg in Valkenswaard. Dit gebeurde na een ongeluk op het kruispunt met de Sil. Een automobilist reed vanuit de Sil de Maastrichterweg op en zag daarbij de bestelbus over het hoofd. De auto raakte de bus, die daarna in de sloot belandde. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel.

De politie op de plaats van het ongeluk in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De politie op de plaats van het ongeluk in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De bestelbus belandde na de botsing in een sloot naast de Maastrichterweg in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De bestelbus belandde na de botsing in een sloot naast de Maastrichterweg in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
13.24

Ongeluk met vuilniswagen in Wijk en Aalburg

Op de Berenhoeksestraat in Wijk en Aalburg is rond twaalf uur vanmiddag een vuilniswagen op een boom en een auto gebotst. De vuilniswagen kwam in een tuin tot stilstand. De bestuurder was onwel geworden. De chauffeur werd nagekeken, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De schade aan de auto en vuilniswagen, de berm en de tuin is fors.

De vrachtwagen belandde in de berm langs de Berenhoeksestraat in Wijk en Aalburg (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De vrachtwagen belandde in de berm langs de Berenhoeksestraat in Wijk en Aalburg (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
13.18

Ongeluk op A27

De linker rijstrook van de A27 van Utrecht richting Breda werd rond kwart voor een vanmiddag afgesloten na een ongeluk bij Werkendam. Dit leidde rond kwart over een tot acht kilometer file vanaf Noordeloos, goed voor een vertraging van ruim een halfuur. Om kwart voor twee 's middags werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
12.02

Achttien kilo hennep in twee auto's in Schijf

In twee auto's die in een bos aan de Nederheidsebaan in Schijf stonden, is gistermiddag 18 kilo hennep en 1,5 kilo hasj ontdekt. Een 27-jarige man uit Oudenbosch, een 20-jarige vrouw uit België en een 19-jarige man uit België zijn aangehouden op verdenking van het hebben van of handelen in drugs. Hun auto’s en telefoons zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie heeft ter plaatse ook alle andere aanwezigen gesproken en hun auto’s gecontroleerd.

LEES OOK: Achttien kilo hennep ontdekt in twee auto's bij bos, trio aangehouden

11.53

Ongeluk op A58

De rechter rijstrook van de A58 van Tilburg richting Eindhoven werd rond halftwaalf vanochtend afgesloten bij Best, na een ongeluk waarbij een vrachtwagen betrokken was. De afsluiting van de rijstrook leidde rond halfeen tot dertien kilometer file, goed voor een uur vertraging. Verkeer dat vanuit Tilburg richting Eindhoven wil rijden, kreeg daarop het advies via Den Bosch te gaan via de N65 en de A2. Sinds een uur is de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
11.52

Man rijdt opzettelijk een auto aan

Een 19-jarige man uit Made is afgelopen nacht aangehouden omdat hij met zijn busje bewust zou zijn ingereden op de auto van een 20-jarige man uit Vlijmen. Dit gebeurde in de Westerparklaan in Breda. Het busje kwam na de aanrijding half in de berm en half op de weg tot stilstand. Ook het slachtoffer stopte. Hij zag de bestuurder van de bestelbus uitstappen en met gebalde vuist zijn richting op komen. Hij herkende de man als de ex van de vrouw die hij net, na een avondje uit, had thuisgebracht.

LEES OOK: Man rijdt opzettelijk auto van vriend van zijn ex aan

10.54

Automobilist joeg voor dodelijke crash over de weg

De automobilist die eind december een man (36) uit Helmond, een vrouw (35) uit Spijkenisse en hun 7-jarige dochter doodreed in Rotterdam reed vlak voor het fatale moment met een snelheid van vermoedelijk 176 kilometer per uur. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank. Eerder was al duidelijk geworden dat de verdachte door rood was gereden en dat hij te veel alcohol in zijn bloed had: drie keer de toegestane waarde.

LEES OOK: Veroorzaker crash waarbij Helmonder omkwam reed met 176 kilometer per uur

Bij het ongeluk kwamen drie mensen om (foto: Mediatv)
Bij het ongeluk kwamen drie mensen om (foto: Mediatv)
09.26

Processen-verbaal tijdens taxicontroles

In Eindhoven en Den Bosch zijn gisteren tijdens taxicontroles meerdere processen-verbaal uitgedeeld voor onder meer het rijden zonder kaart en het ontbreken van een keuring van de taxameter. Ook werd drie keer een zogenoemd 'bevel tot staken van de arbeid' geëist omdat de rij- en rusttijden waren overtreden.

Wachten op privacy instellingen...
06.10

Diverse chauffeurs weggestuurd

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat had het vannacht weer druk met chauffeurs die hun truck stil hadden gezet om te rusten op een plek waar dat niet is toegestaan: de vluchtstrook. Onder meer bij Hazeldonk werden diverse chauffeurs door de inspecteur weggestuurd om een veiligere plek te zoeken.

Wachten op privacy instellingen...
05.45

Opnieuw voorzorgslanding in Eindhoven

De brandweer is gisteravond voor de tweede keer die dag met meerdere voertuigen uitgerukt naar het vliegveld in Eindhoven voor een vliegtuig dat moest landen vanwege technische problemen. Dit keer ging het om een toestel van Transavia. Eerder op de dag waren maatregelen nodig toen een Hercules van Defensie met technische problemen kampte. Beide vliegtuigen wisten veilig te landen.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!