Video

Zo zag het afscheid van perschef Thijs Slegers in het PSV-stadion eruit

3 april 2023 om 06:00 • Aangepast 12 april 2023 om 02:01
nl
In het Philips Stadion in Eindhoven is zondagavond afscheid genomen van Thijs Slegers. De perschef van de Eindhovense voetbalclub overleed kort geleden op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. PSV schat dat er zo'n 2500 mensen langs de kist zijn gelopen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De kist van Slegers was geplaatst in de spelerstunnel, via welke gang de voetballers normaal gesproken het veld betreden. Daar konden mensen afscheid nemen van de voormalig journalist van onder meer Voetbal International. Er werden veel bloemen geplaatst bij een hek met daarop een foto van Slegers. Ook kon er een boodschap worden achtergelaten in een condoleanceregister.

Rode fakkels
In het stadion stond de tekst 'Thijs Slegers 1976-2023' op de boarding en rond het veld stonden tientallen fans met rode fakkels. Algemeen directeur Marcel Brands van PSV was een van de aanwezigen in het Philips Stadion.

Het stadion ging om halfzeven 's avonds open. Rond halfnegen werd de wachtrij gesloten. De uitvaart van Slegers vindt deze maandag in besloten kring plaats.

Ter nagedachtenis aan Slegers werd zaterdag voor de uitwedstrijd van PSV tegen NEC een minuut stilte gehouden. Ook klonk er in de twaalfde minuut een luid applaus. Voor de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar, afgelopen maandag, was er ook een minuut stilte voor Slegers.

Bloed- of stamceldonor
Slegers was een bekend gezicht in de Nederlandse voetbalwereld. Maar hij werd ook bekend vanwege zijn oproep aan mensen om bloed- of stamceldonor te worden. Dat deed hij toen hij bekendmaakte dat hij zelf niet meer te genezen was. "Ik ben niet meer te redden, maar anderen wel", benadrukte hij.

Aan zijn oproep werd massaal gehoor gegeven. Duizenden mensen meldden zich aan bij Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

LEES OOK:

Thijs Slegers overleden: PSV-perschef zette stamceldonatie op de kaart

Emotionele Thijs Slegers trots op tienduizend nieuwe donoren: 'Wonderlijk'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!