Liveblog

112-nieuws: drukste spits van het jaar • auto vast naast spoor

6 april 2023 om 13:57 • Aangepast 15 april 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

19.57

File op A2 neemt weer af

Het was deze avond erg druk op de snelweg A2 voorbij Boxtel door een ongeval, maar inmiddels is de file in de richting van Utrecht weer aan het oplossen. Sommige automobilisten probeerden ondanks de rode kruizen toch de snelweg op te gaan. Zij zijn beboet, meldt Rijkswaterstaat.

18.01

Drukste spits van het jaar, nog druk op A2

Door drukte vanwege de start van het paasweekend en het slechte weer is de avondspits van deze donderdag de drukste spits van het jaar in Nederland. Het was vooral druk rond Rotterdam, maar ook op wegen in Brabant was het met 400 kilometer druk.

Op dit moment is het enkel nog druk op de A2 voorbij Boxtel. Dat komt door een ongeval richting Utrecht. Na Boxtel is de rechter rijstrook dicht en staat verkeer in de file. Die file is op dit moment bijna 20 kilometer lang.

16.12

Vijf mannen opgepakt voor heling

Eerder vanmiddag was het vooral druk rond Rotterdam door een storing in de Ketheltunnel. Rond vijf uur stond er door heel Nederland 1120 kilometer file en was het drukker dan de vorige drukste spits van dit jaar, meldde de ANWB. Een paar minuten daarna liep dat op tot boven de 1200 kilometer.Vijf mannen zijn gisteren aangehouden in een garagebox in Bergen op Zoom voor de heling van verschillende motorvoertuigen. In de garagebox vonden agenten onder meer een quad, crossmotoren en een motorscooter.

De politie kwam de voertuigen op het spoor nadat er een quad werd gestolen in Alphen-Chaam. Het gaat om mannen uit Rotterdam (58 jaar), Bergen op Zoom (17, 17 en 22 jaar) en het Zeeuwse Sint-Maartensdijk (27 jaar). Het vijftal zit vast voor verder onderzoek.

15.08

Vier mannen opgepakt voor mishandeling

Vier mannen zijn aangehouden voor het mishandelen van een 22-jarige man tijdens carnaval in Alphen. Het slachtoffer raakte hierbij bewusteloos. De verdachten zijn drie 19-jarige mannen en een 20-jarige man. Ze komen allemaal uit Alphen.

LEES OOK: Ernstige mishandeling tijdens carnaval: vier mannen opgepakt

14.11

Autospiegels gestolen

In Waalwijk is een 'autospiegeldief' actief. Afgelopen nacht heeft hij volgens de politie weer toegeslagen. Spiegels van meerdere auto's zijn gestolen in de wijk Meerdijk. Afgelopen maanden zijn van tientallen auto's spiegels afgehaald. Volgens de politie is dit mogelijk het werk van dezelfde dader(s).

Wachten op privacy instellingen...
13.55

950 kilo hasj in camper gevonden

Een 50-jarige Spanjaard is maandagnacht aangehouden met een camper vol hasj. Hij reed rond op een industrieterrein in Roosendaal met 950 kilo hasj. De geschatte straatwaarde van deze partij drugs is zo’n 4 miljoen euro.

Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
13.53

Stadskantoor Den Bosch afgesloten

Het stadskantoor in Den Bosch is afgesloten door de politie. Volgens de woordvoerder van de politie zou iemand hebben gedreigd om met een vuurwapen naar het kantoor te komen. Niemand kan het gebouw in of uit. Meerdere agenten zijn aanwezig.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat behalve het stadskantoor ook het stadhuis en het pand van de werkvoorziening zijn afgesloten. De gebouwen zijn niet ontruimd.

Update: De politie heeft iets voor half drie een 42-jarige man uit Den Bosch in zijn huis aangehouden. Het stadskantoor is weer geopend.

Wachten op privacy instellingen...
13.41

Drugslab gevonden in Oss

In een huis aan de Kortfoortstraat in Oss is een drugslab ontdekt. De huizen in de omgeving zijn uit voorzorg ontruimd. Twee mensen zijn aangehouden. Het gaat volgens de politie om een lab dat niet meer in werking is.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
13.15

Agenten gewond tijdens aanhoudingen

Bij twee aanhoudingen zijn afgelopen nacht twee agenten gewond geraakt. Zo gingen de agenten eerst naar Kaatsheuvel, omdat een dronken man weigerde te vertrekken uit een huis. Toen een agent hem wilde arresteren, verzette de man zich. De verdachte en agent raakten in een gevecht en vielen op de grond. De agent moest zijn stroomstootwapen gebruik om de man onder controle te krijgen. De 32-jarige man uit Tilburg zit vast.

Een paar uur later zetten agenten op de Diepenstraat in Tilburg een quad aan de kant voor een controle. De bestuurder had drugs bij zich en werd aangehouden. De verdachte werkte niet mee en stapte op zijn quad om er vandoor te gaan. Toen een agent op het voertuig ging staan om hem tegen te houden, reed de verdachte gewoon door. De agent sprong snel van de quad, viel op de grond en raakte gewond. De bestuurder moet zich binnenkort melden op het bureau.

12.40

Nepbankmedewerkers lichten oude vrouw op

Oplichters hebben een 78-jarige vrouw uit Tilburg geld en sieraden afhandig gemaakt. De mannen deden zich voor als bankmedewerkers en kregen zo haar bankpas en pincode in handen. Dat gebeurde op 21 februari. De politie bracht donderdag beelden naar buiten.

De vrouw kreeg een telefoontje van een zogenaamde helpdeskmedewerker, die haar vertelde dat haar bankrekening gecrasht was. De vrouw moest haar code na de piep inspreken en deed wat de man vroeg. Een handlanger van de oplichter kwam daarna langs en haalde haar bankpas op. Ook een aantal sieraden gaf ze in goed vertrouwen mee. Met haar bankpas werd vervolgens geld gepind aan de Daniël Josephus Jittastraat in Tilburg.

De man die geld met de bankpas van de vrouw pinde (Foto: Politie).
De man die geld met de bankpas van de vrouw pinde (Foto: Politie).
10.42

Geen treinen Eindhoven-Venlo

Tussen Eindhoven en Venlo rijden geen treinen, door de inzet van hulpdiensten. Dat komt door een ammoniakgeur in de omgeving. De perrons zijn ontruimd. De brandweer en ProRail onderzoeken waar de geur vandaan komt.

Volgens de NS rijden de treinen weer rond twaalf uur. Tot die tijd rijden stopbussen. De extra reistijd is ongeveer een uur.

08.33

Brommeractie in Goirle

In Goirle is gisteren een brommercontrole gehouden op de Rillaersebaan. In totaal werden 28 snorfietsen uit het verkeer gehaald en door agenten op een rollenbank gezet, om te checken op vermogen en snelheid. Tien mensen kregen een bekeuring. Zo hielden twee bestuurders hun telefoon vast achter het stuur, had een bestuurder geen rijbewijs en was een van de brommers niet verzekerd.

08.23

Meerdere mensen opgepakt in Uden

De politie heeft gisteravond in Uden meerdere mensen aangehouden. Zo werd een bestuurder op een elektrische step betrapt op het bezit van softdrugs. De agenten vermoedden dat hij handelde in drugs en hebben hem vastgezet voor verder onderzoek.

Op de Maasstraat controleerden agenten een automobilist. De bestuurder was onder invloed van drugs. Hij weigerde mee te werken aan een speekseltest en bloedproef en is aangehouden. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij heeft een rijverbod gekregen.

Niet veel laten betrapen de agenten op de Marktstraat nog iemand die onder invloed van drugs reed. Hij testte positief op THC en in de auto lagen softdrugs. Tijdens de controle beledigde de bijrijder de agenten. Vervolgens rende hij weg. Na een korte achtervolging is hij aangehouden. Hij zit nog vast. De bestuurder heeft een rijverbod gekregen en is meegenomen naar het bureau voor een bloedtest.

07.56

Ongeluk op A2 naar Eindhoven

Op de A2 naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij Boxtel-Noord. De rechterrijstrook was vanaf iets voor acht uur dicht. Een kwartier later is de weg weer vrij. Verkeer moet rekening houden met een halfuur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
00.45

Appartementen door brand verwoest, gewonde naar ziekenhuis

Aan de Heiblokseweg in Bergen op Zoom is afgelopen nacht een grote brand uitgebroken. Dat gebeurde kort voor middernacht. Daarbij zijn twee appartementen door de vlammen verwoest. Toen de brandweer aankwam aan de Heiblokseweg stonden de appartementen volledig in brand.

Bij de brand raakte ook iemand gewond. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met het slachtoffer gaat is niet bekend.

Volgens de brandweer woedde het vuur bij een schuur waaraan de appartementen waren gekoppeld. De schuur bleef door een scheidingswand gespaard. Rond half één was het vuur onder controle. De brandweer was nog enige tijd bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Appartementen door brand verwoest (Foto: Christian Traets/SQ Vision)
Appartementen door brand verwoest (Foto: Christian Traets/SQ Vision)
(Foto: Christian Traets/SQ Vision)
(Foto: Christian Traets/SQ Vision)
22.26

Schade is enorm na brand in woonboerderij

De brand die gisteravond woedde in een grote woonboerderij in Boxtel heeft enorme schade aangericht. Het rieten dak van de gesplitste woonboerderij, die bestaat uit twee woongedeelten, vatte vlam. Er raakte niemand gewond.

LEES OOK: Grote brand in woonboerderij met rieten dak, hond op tijd gered

21.20

Auto's botsen hard op elkaar in Breda

Twee auto's zijn vanavond hard op elkaar gebotst op de kruising van de Zinkstraat en de Tinstraat in Breda. Door de klap reed één van de auto's door een hek en belandde op het terrein van een bedrijf. Hulpdiensten, waaronder twee ambulances, kwamen naar de plek van het ongeluk en een van de inzittenden is naar het ziekenhuis gebracht. De weg ligt bezaaid met brokstukken van de auto's

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!