Video

Parkeerproblemen verpesten Paaspop voor Sligroklanten: 'We gaan naar huis!'

7 april 2023 om 07:00 • Aangepast 18 april 2023 om 02:02
nl
Grote teleurstelling en boosheid bij veel klanten van horecagroothandel Sligro, die donderdag een feestje zouden vieren op het Paaspopterrein in Schijndel. Op sociale media klaagden veel mensen dat het festivalterrein erg moeilijk bereikbaar was. Bezoekers stonden uren in de file en diverse feestvierders besloten uiteindelijk om te draaien.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een van hen was Esmeralda. Zij liet om halfnegen 's avonds weten dat ze op dat moment al 2,5 uur in de file stond voor parkeerplaats P1. Uiteindelijk gaf ze er de brui aan, nog altijd vierhonderd meter verwijderd van de parkeerplaats. "Laat maar, we gaan naar huis. Auto's staan vast in de modder en nog geen uitzicht op een plek. Wat een teleurstelling! Ik was sinds vier uur 's middags onderweg naar Paaspop. Geen fijn feestje voor Sligro."

Ook Rose stond te kijken van alle parkeerproblemen. "Het is zo slecht georganiseerd!", verzuchtte ze op Twitter. "We staan al een uur vast en Merol begint over dertig minuten..." Rob sprak van een aanfluiting. "Na anderhalf uur file ben ik omgedraaid."

Wachten op privacy instellingen...

Twan had mazzel op de heenweg. Hij had toen geen file. Maar het wegkomen was een drama. "Eerst zelf vast in de modder en bij de uitgang van het parkeerterrein stond een andere auto vast in de modder. Dus moesten we wachten tot de uitgang vrij was. Hier kan Sligro niets aan doen. Maar ik vind het wel slecht van de Paaspop-organisatie."

Hij krijgt bijval van Peter. "Het was niet te doen", verzuchtte hij. "De parkeerplaats was verdronken. Geen organisatie aanwezig en wegzakkende auto's. Waardeloos en gevaarlijk zo. Ik begrijp niet hoe dit kan qua vergunning en veiligheidsplan. Gelukkig ben ik net ontsnapt uit de fuik."

"Alles was de moeite waard!"

Een positievere reactie kwam van Gabriélle. "Ik deed er 2,5 uur over om er te komen, vier uur om weer thuis te komen, was verkleumd door de regen, stond tot mijn enkels in de blubber, zat vast met de auto in het weiland waar je moest parkeren, ging vervolgens languit toen we de auto moesten aanduwen maar alles was de moeite waard", meldde zij. "Echt een bijzonder leuk festival!"

Volgens de organisatie van Paaspop waren de problemen van donderdagavond te wijten aan de ongelukkige combinatie van de drukste spits van het jaar en de onophoudelijke hevige regenval. Een woordvoerder laat in het BD weten dat vanaf vier uur 's middags alle zeilen zijn bijgezet. Onder meer op de route en op de parkeerplaats. Er zou maximaal zijn opgeschaald om de verkeersstroom zo goed mogelijk op gang te houden. Een tiental boeren hielp om de vastgelopen auto’s vlot te trekken. De organisatie baalt enorm van de situatie en bood excuses aan. "Ook wij hadden het ontzettend graag anders gezien.”

"Ondanks alle vertragingen een geweldig festival beleefd."

Woordvoerder Wilco Janssen van Sligro laat weten dat zijn bedrijf met de aanwezige klanten ondanks alle vertragingen donderdag een 'geweldig festival' hebben beleefd. Sligro is niet van plan een claim in te dienen bij Paaspop vanwege alle problemen. "Voor de organisatie was dit ook overmacht, vanwege de extreem drukke avondspits en het slechte weer."

Deze vrijdag begint Paaspop officieel, met optredens van onder meer Triggerfinger, Di-Rect en Flemming.

LEES OOK:

Boer Anton haalde hele nacht auto's uit de modder van Paaspop-parkeerplaats

De officieuze aftrap van Paaspop gebeurde door 30.000 klanten van Sligro

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!