Erics telefoon is gejat op Paaspop: 'Ik zie dat hij in Brussel ligt'

9 april 2023 om 20:30 • Aangepast 18 april 2023 om 02:04
nl
Een heerlijk avondje uit bij Paaspop in Schijndel, maar dan blijkt je telefoon ineens foetsie. Het overkwam Eric Hendriks (51) uit Helmond. Hij kon z’n telefoon wel online volgen en zag z’n mobieltje van het Paaspop-terrein in Schijndel vertrekken en eindigen in Brussel. Waar het toestel nog steeds te zien is. Maar hij heeft zijn gestolen iPhone niet terug.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Nog geen drie maanden oud was de iPhone, vertelt hij. “Het wordt zo vaak gezegd, let op dat je niet wordt gerold. Ach dat gebeurt mij niet, denk je dan. Maar het gaat zo snel, ik heb er niks van gemerkt.”

Het is dan vrijdagavond half acht, hij staat bij een optreden van Mr. Belt & Wezol in de tent The Silver Warehouse. Zodra hij z’n telefoon mist, kijkt hij via ‘Zoek m’n iPhone’ op de telefoon van z’n vrouw of het toestel nog te volgen is. En jawel, het toestel verblijft op dat moment ook in The Silver Warehouse.

"Ik kon duidelijk zien dat de dader zich met de trein en metro voortbewoog."

“Ik dacht, dan ben ik ‘m vast verloren. Totdat het toestel bewoog richting de uitgang. Toen vreesde ik al dat ie gestolen was.” De Helmonder gaat ook die kant op maar de locatiebenadering is niet zo nauwkeurig dat hij exact weet wie er met zijn telefoon rondloopt.

“Uiteindelijk heb ik gezien dat het toestel via Den Bosch naar Breda is gereisd, vervolgens naar Antwerpen en naar Brussel. Ik kon duidelijk zien dat de dader zich met de trein en metro voortbewoog. Ik had geen vervoer op Paaspop, dus kon niet veel meer doen. Ik heb nog een agent aangesproken maar ook hij kon weinig betekenen.”

Eric zag op zijn telefoon hoe de telefoon van Schijndel naar België verdween (foto's: Eric Hendriks).
Eric zag op zijn telefoon hoe de telefoon van Schijndel naar België verdween (foto's: Eric Hendriks).

Eric heeft de telefoon op afstand vergrendeld en ervoor gezorgd dat z’n gegevens veilig zijn. De simkaart is geblokkeerd, net als z’n betaalmogelijkheden. Ook heeft hij aangifte gedaan van de diefstal.

"Wat een gezellig dagje had moeten worden, eindigt in een kater zonder alcohol."

Zondag maakte de politie bekend dat er op Paaspop een Roemeense man op heterdaad betrapt was tijdens het zakkenrollen. Hij bleek in z’n hotelkamer negen gestolen telefoons te bewaren. Een vrouw uit Den Bosch vertelde toen ook aan Omroep Brabant dat zij haar toestel kon volgen maar ze wist niet te achterhalen waar haar iPhone exact lag. De politie laat weten dat inmiddels alle rechtmatige eigenaren van die negen telefoons terecht zijn.

“Ik las dat verhaal bij Omroep Brabant. Wie weet is er een verband tussen die zaak en de diefstal van mijn telefoon. Er wordt door de politie in ieder geval wel naar gekeken.” De politie had zondag tot dusver veertien aangiftes van gedupeerden.

Eric gaat zijn telefoon niet achterna reizen, want de locatie is niet zo nauwkeurig dat exact te zien is waar het toestel is. “Wel heel erg zuur. Nadat ik m’n telefoon miste, heb ik de hele avond gekeken waar hij naartoe ging. Wat een gezellig dagje had moeten worden, eindigt in een kater zonder alcohol.”

LEES OOK: Paaspopbeveiligers pakken zakkenroller, 9 telefoons gevonden op hotelkamer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!