Ongeluk verbaast omwonenden Bredaseweg niet: 'Is soms net een racebaan'

16 april 2023 om 15:24 • Aangepast 26 april 2023 om 02:01
nl
Het verbaast de omwonenden van de Bredaseweg in Tilburg niet dat er weer een ongeluk is gebeurd. Zondagochtend vloog een auto uit de bocht en reed tegen een huis aan. De bestuurder reed te hard en was onder invloed van drugs en alcohol. Volgens buurtbewoners wordt er vaak veel te hard gereden in de straat.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

De sporen van het ongeluk zijn nog goed zichtbaar. Op de weg staan zwarte remsporen, stukken van de bumper liggen nog op de stoep en de gevel van het huis is beschadigd. Tijmen Bergen woont om de hoek van de Bredaseweg en bekijkt de schade. "Je kan wel zien dat ze met een noodgang hebben gereden. En dat is niet voor het eerst, dat gebeurt hier vaak."

Het is voor Tijmen geen verrassing dat er hier weer een ongeluk is gebeurd. "Het is een stuk waar je flink kan racen. Ik snap dat mensen die drang hebben, maar dan krijg je dit soort ongelukken."

"Ik ontwijk deze weg vaak, ik kom hier liever niet."

Mariëlle Frijters fietst vaak op de Bredaseweg. Maar dat doet ze eigenlijk liever niet meer. "Er wordt hier hard gereden. En het is heel druk. Dus ik ontwijk deze weg vaak, ik kom hier liever niet." Haar man Niek probeert haar aan te vullen. "Als hier boven de 50 gereden wordt..." Maar de rest van zijn woorden zijn niet te horen, omdat er een motor voorbij raast. Daarna vervolgt hij zijn verhaal. "De Bredaseweg is een verbindingsweg tussen meerdere grote wegen. Mensen die vanuit de stad komen gaan hier snelheid maken."

"Van mij mag de Bredaseweg wel op de schop, probeer het maar autoluw te maken."

Veel omwonenden balen van de racebaan en de onveilige situaties die dat oplevert. Ze hopen dat de gemeente maatregelen gaat nemen waardoor mensen minder hard zullen rijden op de Bredaseweg. Mariëlle legt uit: "Van mij mag de Bredaseweg wel op de schop. Maak er maar meer groen in en probeer het autoluw te maken." Ook Tijmen wil de snelheid omlaag brengen. "Alles wat helpt om de snelheid er een beetje uit te halen zou mooi zijn. Eigenlijk zou dertig kilometer per uur hier een prima snelheid zijn."

Ook voor buurtbewoner Jurgen van Berkel is de maat vol. "Ik ben geen kenner en weet niet wat je aan de weg moet doen. Maar er is hier een paar jaar geleden zelfs een dodelijk ongeluk geweest, ook door te hard rijden. Dit kan zo niet langer."

Volgens een woordvoerder van de gemeente Tilburg heeft verkeersveiligheid continu de aandacht. "We kijken naar de meldingen uit onze wijken en dorpen en ook naar de ongelukken. We hebben een aantal meldingen gekregen en er heeft ook een flitspaal gestaan. Op dit moment kan ik niet vooruitlopen op eventuele maatregelen. In dit specifieke geval lijkt de menselijke component van invloed te zijn geweest."

LEES OOK:

Auto crasht tegen huis, bestuurder was onder invloed van drugs en alcohol

Faisal D. reed echtpaar uit Rijen dood en wordt veroordeeld, maar hij hoeft niet terug de cel in

Slachtoffers dodelijk ongeval Tilburg waren leerkrachten uit Rijen, man zou 40-jarig jubileum vieren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!