Liveblog

112-nieuws: A59 deels open na autobrand • giertank kantelt op rotonde

17 april 2023 om 20:28 • Aangepast 26 april 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.55

Asfalt A59 moet worden vervangen: duurt tot middernacht

Het asfalt op de A59 bij Waalwijk is door de autobrand van vanmiddag zo beschadigd, dat het moet worden vervangen. Die werkzaamheden duren tot middernacht, meldt Rijkswaterstaat. Een deel van de snelweg is dicht. Verkeer wordt via de vluchtstrook geleid

Wachten op privacy instellingen...
19.21

Tractor met giertank kantelt op rotonde

Een tractor met daarachter een giertank is vanmiddag gekanteld op een rotonde in Dongen. Uit de tank loopt een grote hoeveelheid vloeibare poep. Mensen zijn bezig de rotzooi op te ruimen.

Wachten op privacy instellingen...
17.53

Verkeer op A59 mag langs uitgebrande auto rijden

Verkeer op de A59 bij Waalwijk in de richting van Den Bosch mag langs de uitgebrande auto over de vluchtstrook rijden. Hierdoor neemt de file af. Aan het einde van de middag was de snelweg nog afgesloten vanwege het ongeluk waarbij twee auto's waren betrokken. Daarvan vloog er een in brand. De brandweer bluste het vuur.

De herstelwerkzaamheden aan het asfalt gaan volgens Rijkswaterstaat nog uren duren.

15.53

Berm in brand naast Meierijpad

Een stuk berm langs het Meierijpad in Berkel-Enschot heeft vanmiddag enige tijd in brand gestaan. De brandweer werd opgeroepen voor een bosbrand en bluste het vuur snel.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
15.34

Man gewond bij blussen chemisch brandje

Een man is vanmiddag gewond geraakt, toen hij tijdens het blussen van een brand in aanraking is gekomen met een chemische stof. Dat gebeurde rond één uur bij Mega Group aan de Doornhoek in Veghel. Er ontstond een binnenbrand nadat waarschijnlijk verschillende stoffen per ongeluk met elkaar in aanraking zijn gekomen. De hoofd-bhv'er van het bedrijf zou de brand hebben willen blussen, waarna hij een deel van het mengsel op hem terechtkwam. De brandweer spoelde hem af en kleedde hem uit. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. Werknemers zijn opgevangen.

14.45

Fietser (33) overleden na ongeluk in Mierlo

De fietser die vrijdagochtend ernstig gewond raakte bij een ongeluk in Mierlo, is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is een man van 33 uit die plaats. Het ongeluk gebeurde op de Prelaat Brantenstraat in Mierlo. Daar werd de fietser geschept door een auto.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
14.05

Winkeldief slaat toe bij Kruidvat in Oss

Een winkeldief nam gisteren voor bijna vijfhonderd euro aan spullen mee bij de Kruidvat in winkelcentrum de Ruwert in Oss. Dankzij een oplettende voorbijganger, wist de politie de verdachte bij station Oss-West te achterhalen. Hij wist op dat moment echter te ontkomen. Wel bleef zijn fiets met in de fietstas de gestolen spullen bij het station achter.

Agent brachten de spullen terug naar de drogist en de verdachte kan er volgens de politie op rekening dat hij later alsnog zal worden aangehouden. "Zijn identiteit is bij ons bekend", zo schrijft de politie.

De buit van de winkeldief (foto: wijkagenten_ruwaard).
De buit van de winkeldief (foto: wijkagenten_ruwaard).
13.55

Meer en langere treinen naar Eindhoven en Tilburg op Koningsdag

De NS rijdt vanwege Koningsdag op 27 april een speciale Oranjedienstregeling. Dat betekent dat langere en soms extra treinen in worden gezet om feestvierders naar grote steden te brengen. Naast Amsterdam verwacht de NS ook grote drukte rond onder meer Eindhoven en Breda.

13.45

Wielrenster gewond

Een wielrenster is begin van de middag op de Ulicotenweg in Chaam gewond geraakt toen ze daar op een paaltje dat een wegversmalling aangeeft, botste. Het slachtoffer is volgens onze 112-correspondent met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumahelikopter opgeroepen.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
13.43

Autobanden lek gestoken

Van acht auto's die geparkeerd stonden aan de Mahlerstraat in Tilburg zijn dit weekend banden lek gestoken. Uit buurtonderzoek is geleken dat het vermoedelijk zaterdagnacht iets voor vijf uur is gebeurd, zo laat de politie weten. Ze vraagt mensen die meer weten van de vernielingen zich te melden.

LEES OOK: Bandenprikker gaat los op hele rij auto's: 'Hij is gek in zijn hoofd'

De vandaal sloeg bij zeker 6 auto's toe op de Mahlerstraat (foto: Omroep Tilburg/Edita Saakian).
De vandaal sloeg bij zeker 6 auto's toe op de Mahlerstraat (foto: Omroep Tilburg/Edita Saakian).
11.15

Meer fietsen gestolen in Eindhoven

De politie waarschuwt voor de stijging van het aantal fietsendiefstallen in Eindhoven. Ze waarschuwt extra alert te zijn en je fiets goed op slot te zetten wanneer je deze stalt in de stad.

10.45

Problemen op spoor voorbij

De treinen tussen Den Bosch en Oss rijden sinds kwart voor elf vanochtend weer volgens schema. Sinds zes uur 's ochtends reden er veel minder treinen op dit traject vanwege koperdiefstal. De NS zette daarom sinds kwart voor acht bussen in. De koperdiefstal vond plaats bij Nuland. De dieven hebben volgens een ProRail-woordvoerder 'behoorlijke schade' aangericht.

10.20

Fietser gewond bij ongeluk op rotonde

Bij een ongeluk op de rotonde van de Burgemeester Schneiderlaan met de President Kennedylaan in Roosendaal is rond kwart over negen een fietser gewond geraakt. De fietser kwam in botsing met een auto. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk wat haar precieze verwondingen zijn. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
09.00

Twee auto's botsen

Op de N640 ter hoogte van industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur zijn rond half negen twee auto's gebotst. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel zorgt het ongeluk voor behoorlijk wat drukte. De weg naar Etten-Leur is afgesloten waardoor mensen via de parallelweg proberen om te rijden.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
08.50

Motorrijder gewond bij botsing

Een motorrijder is vanochtend op de Achterdijk in Helmond gewond geraakt bij een botsing met een bestelauto. Het ongeluk gebeurde iets na half acht op het industrieterrein toen de auto wilde wegrijden. Dit werd bemoeilijkt door een vrachtwagen die daar geparkeerd stond. De motorrrijder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
08.48

Overlast op het spoor duurt langer na koperdiefstal

De verwachting is dat het treinverkeer tussen Oss en Den Bosch pas rond half elf weer normaal zal verlopen. Eerder al meldde de NS dat er koperdieven hadden toegeslagen op het traject waardoor er veel minder treinen rijden. In eerste instantie verwachtte de NS de dienstregeling rond negen uur weer volledig te kunnen hervatten, maar dat is dus nog niet het geval.

Er rijdt momenteel nog één trein per uur. Ook zet de NS sinds kwart voor acht extra bussen in. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat de diefstal ter hoogte van Nuland heeft plaatsgevonden. De dieven hebben volgens hem 'behoorlijke schade' aangebracht.

07.50

Aanhanger met grind geschaard op A27

Bij Nieuwendijk is een aanhanger met grind geschaard, zo meldt Rijkswaterstaat. Richting Breda ligt veel grind op de weg waardoor een rijstrook is afgesloten. Dit zorgt iets voor acht uur voor zo'n vijftig minuten vertraging. Een zuigwagen moet in actie komen om de boel op te ruimen.

De verwachting is dat dit opruimen nog wel even zal duren. Rond kwart voor tien verwacht Rijkswaterstaat klaar te zijn. Tot die tijd kun je vanaf knooppunt Gorinchem het beste omrijden via de A15, A2 en A59.

Wachten op privacy instellingen...
05.55

Minder treinen na koperdiefstal

Tussen Den Bosch en Oss rijden tot negen uur vanochtend veel minder treinen vanwege koperdiefstal. Dat meldt de NS.

03.58

Opnieuw schietpartij in Den Bosch

Aan de Rompertdreef in Den Bosch zou afgelopen nacht geschoten zijn vanuit een auto op een andere auto. Dit zou gebeurd zijn rond halftwee. Toen werd de politie gewaarschuwd. "Er is voor ons nog veel onduidelijk", liet een woordvoerder 's nachts weten. Voor zover bekend zou bij het schietincident niemand gewond zijn geraakt. Gisteravond was er ook al een schietpartij in Den Bosch, op de Zandzuigerstraat. Of er een verband is, wordt onderzocht.

LEES OOK: Weer schietpartij in Den Bosch, auto vanuit andere auto onder vuur genomen

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
02.25

Dode bij botsing Schijndel

De bestuurder van een bestelbus is gisteravond om het leven gekomen op de Vlagheide in Schijndel. De 33-jarige man uit Schijndel botste daar met zijn bestelbus op een geparkeerde vrachtwagentrailer. Dit gebeurde vlak voor middernacht. De massaal opgeroepen hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.

LEES OOK: Man (33) dood na botsing op geparkeerde trailer

De bestuurder van de bestelbus botste op een vrachtwagentrailer (foto: SQ Vision).
De bestuurder van de bestelbus botste op een vrachtwagentrailer (foto: SQ Vision).

02.20 - Automobilist botst tegen vangrail Een automobilist is gisteravond laat met zijn auto tegen de middenvangrail gebotst van de A2 bij Boxtel. Dit gebeurde op de weg van Den Bosch richting Eindhoven. De auto raakte zwaar beschadigd. Hoe het mis kon gaan, wordt onderzocht. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Vanwege het ongeluk werden twee rijstroken van de A2 enige tijd afgesloten voor het verkeer.

De auto raakte bij de botsing op de A2 zwaar beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De auto raakte bij de botsing op de A2 zwaar beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!