Liveblog

112-nieuws: auto en bestelbusje botsen • man vlucht op snelle step

19 april 2023 om 22:11 • Aangepast 29 april 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.08

Man vlucht op extreem snelle step

De politie heeft in Etten-Leur een man opgepakt, die op een wel erg bijzondere step reed. De wijkagent laat via Instagram weten dat hij het bijzondere voertuig voorbij zag komen in de Bisschopsmolenstraat. Toen hij de bestuurder wilde aanspreken, besloot die ervandoor te gaan.

Na een achtervolging kon de wijkagent de man uiteindelijk de pas afsnijden. De man is opgepakt voor rijden op een niet goedgekeurd voertuig en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Ook was hij vermoedelijk onder invloed van drugs. De step is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur / Zero Electric Scooter
Foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur / Zero Electric Scooter
21.14

Verdachte van bedreiging aangehouden

In Vught is er in de buurt van het station iemand aangehouden na een bedreiging. Dat laat wijkagent Marcel de Rouw weten op Twitter.

17.54

Minder sprinters Dordrecht-Lage Zwaluwe

Wachten op privacy instellingen...
17.23

Rijstroken A2 dicht

Na een ongeluk op de snelweg A2 van Eindhoven naar Utrecht, zijn tussen knooppunt Vught en knooppunt Empel twee rijstroken dicht. De vertraging loopt daar op tot zeker een half uur.

16.48

Auto en bestelbusje botsen in Roosendaal

Een auto en een bestelbusje zijn gebotst op de kruising van de Nelson Mandelaweg en de Spiekestraat in Roosendaal. Door de klap raakten ze beide van de weg en kwamen ze op de parallelweg tot stilstand. Niemand hoefde naar het ziekenhuis, de bestuurder van de auto is ter plekke nog wel nagekeken door ambulancepersoneel.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
15.08

Brand in maïskuil

Een maïskuil bij een boerderij in Boxtel is vanmiddag in brand gevlogen. De brandweer is met veel wagens aanwezig en heeft het vuur geblust. Omdat autobanden die erop lagen ook in brand vlogen, ontstonden korte tijd grote zwarte rookwolken.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
12.15

Vrouw in scootmobiel beroofd door tweetal

Een vrouw van middelbare leeftijd in een scootmobiel in Halsteren is gisteravond het slachtoffer geworden van een straatroof. Ze reed rond halfzeven in de Dorpsstraat, toen een donkerblauwe auto met daarin twee mannen voor haar stopte.

De bestuurder vroeg haar volgens de politie de weg naar een zaak om wat te eten. Daarna pakte hij plotseling haar tas af en ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie heeft nog in de buurt uitgekeken naar de verdachten en de auto, maar konden die niet vinden. De politie vraagt mensen zich te melden, die iets hebben gezien of camerabeelden bezitten.

10.57

Snelweg van Boxmeer richting Duitsland dicht na ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
10.55

112-belletjes tijdelijk via meldkamer Rotterdam na brand

In een hoogspanningsverdeelstation op het terrein van de politie in Bergen op Zoom is vanochtend brand ontstaan. Hierdoor is de stroom in het gebouw tijdelijk uitgevallen. Inmiddels is met hulp van een extern aggregaat de stroom weer deels op gang gekomen en is het gebouw weer voorzien van licht. Wel is forse schade ontstaan aan de vaste stroomvoorziening van de meldkamer. Daardoor komen 112-meldingen binnen bij de meldkamer in Rotterdam. Er wordt hard gewerkt om de vaste stroomvoorziening te repareren.

10.45

5 voertuigen in beslag genomen bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in Helmond heeft de belastingdienst gisteren vijf voertuigen in beslag genomen. Ook inde die instantie 14.600 euro aan schulden. De controle werd gehouden op de Raktweg door de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de belastingdienst. Ook deelde de politie 26 bekeuringen uit voor onder meer rijden met ingevorderd rijbewijs en het rijden zonder kentekenregistratie met een voertuig, dat om deze reden in beslag is genomen.

09.36

Vrouw naar ziekenhuis na scooterbotsing met broer

Twee scooterrijders zijn vanochtend tegen elkaar gebotst in Wijk en Aalburg. De twee bleken broer en zus te zijn. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De broer is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee.

Het ongeluk gebeurde op de Perzikstraat bij het Willem van Oranje College. Ze reden op scooters op het fietspad. Naast meerdere ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Maar die werd later afgemeld. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
07.30

Urenlang onderzoek in vakantiehuisje na vondst drugslab

Na de ontdekking gistermiddag van een vermoedelijk drugslab in een huisje op vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert, is de politie nog tot half twaalf gisteravond bezig geweest met onderzoek in het vakantiehuisje. "Materialen en chemicaliën zijn veilig afgevoerd en het huisje is vrij gegeven", zo laat de politie vanochtend vroeg weten.

Bij het huisje werden gisteren een man (31) en vrouw (29) uit Oss aangehouden.

LEES OOK: Drugslab in vakantiehuisje ontdekt, man en vrouw uit Oss aangehouden

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
00.50

Felle brand in schuur achter huis

Er heeft vannacht een felle brand gewoed in een schuur achter een huis aan de Van Beringenstraat in Helvoirt. De vlammen grepen razendsnel om zich heen. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De schuur waar de brand woedde en een overkapping raakten zwaar beschadigd.

Ondanks het nachtelijke tijdstip, de brand werd iets voor een uur gemeld, stonden heel wat buurtbewoners op straat te kijken hoe de brandweer het vuur onder controle kreeg. Dat gebeurde onder meer door bluswerk vanaf het balkon van de achterburen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
23.30

Auto belandt in kanaal bij Lieshout

Een automobilist is met zijn auto in het Wilhelminakanaal bij Lieshout beland. De bestuurder wist zelf uit het voertuig te klimmen en iets voor half twaalf 112 te bellen. De politie kwam met meerdere auto’s op de melding af. Agenten ontfermden zich in eerste instantie over de man. Vervolgens bracht een ambulance hem naar het ziekenhuis. Hij had last van onderkoelingsverschijnselen.

Agenten wisten de auto niet direct te lokaliseren in het water. Uiteindelijk lukte dit wel, waarna een bergingsbedrijf de wagen uit het water wist te halen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!