Liveblog

112-nieuws: schietpartij in Roosendaal • dode bij ggz-instelling

23 april 2023 om 19:06 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hebben we je deze zondag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is afgesloten.

Liveblog

21.00

Automobilist botst tegen boom in woonwijk

Een automobilist is vanavond aangehouden op de Hongerberg in Veldhoven. De man was met zijn auto in een woonwijk tegen een boom gebotst. De auto kwam na de botsing terug op de weg. Na meldingen uit de buurt is de man aangehouden door de marechaussee. De chauffeur is daarna overgedragen aan de politie. De man had vermoedelijk gedronken.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
18.45

Schietpartij aan de Diamantdijk in Roosendaal

Aan de Diamantdijk in Roosendaal is zondagavond een schietpartij geweest. Daarbij is zeker één gewonde gevallen. Het slachtoffer, een man, is met spoed onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. De melding van de schietpartij kwam rond halfzeven bij de politie binnen. De omgeving is afgezet voor onderzoek. Volgens een 112-correspondent zijn er meerdere hulzen en een vuurwapen gevonden.

De politie had kort na de schietpartij een Burgernetmelding verstuurd met een signalement van een verdachte. "Dit is niet de gewonde verdachte", benadrukt een politiewoordvoerder. Naar deze verdachte zijn we nog op zoek."

Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Op twee afgezette locaties wordt onderzoek gedaan, onder meer met honden. Ook kreeg de politie bij de zoektocht naar verdachten hulp vanuit een helikopter.

LEES OOK:
Gewonde bij schietpartij Roosendaal, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis

12.55

'Dode Rosmalen lag al twee weken in appartement'



Een dode man die gistermiddag in Rosmalen in zijn flat werd gevonden, lag daar al zeker twee weken lang. Dat zeggen omwonenden in het appartementencomplex aan de Mosasingel. "Ik vind het heel erg dat niemand je zo'n lange tijd mist", treurt een vrouw.

LEES OOK: Man ligt twee weken dood in zijn appartement: 'Heel erg'

Het appartementencomplex aan de Mosasingel in Rosmalen waar de overleden man woonde (foto: Google Maps).
Het appartementencomplex aan de Mosasingel in Rosmalen waar de overleden man woonde (foto: Google Maps).
12.19

Dode in Eindhoven

Op het terrein van ggz-instelling De Grote Beek in Eindhoven is vanochtend een dode gevonden. De politie sluit een misdrijf niet uit. Er is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man die cliënt is in de instelling. Rond tien uur kreeg de politie de melding dat een medewerker van de ggz-instelling de dode had gevonden. Ook de verdachte is een cliënt van De Grote Beek.

LEES OOK: Dode gevonden op terrein psychiatrisch ziekenhuis, verdachte aangehouden

Vanwege het onderzoek is een deel van het terrein van de ggz-instelling afgezet met lint (foto: SQ Vision).
Vanwege het onderzoek is een deel van het terrein van de ggz-instelling afgezet met lint (foto: SQ Vision).
09.09

Vrouw vermist in Waalre

Een 42-jarige vrouw wordt vermist in Waalre.

Wachten op privacy instellingen...
05.57

Bedrijfsbus in vlammen op in Den Bosch

Een bedrijfsbus is afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan de Dongestraat in Den Bosch. Het vuur werd rond halfvijf ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de voorkant van het busje al volledig in brand. Het lukte de brandweer het busje snel te blussen, maar er bleef weinig van over. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggebracht. De politie doet onderzoek.

02.59

Automobilist zwaargewond in Oosterhout

Een automobilist is afgelopen nacht zwaargewond geraakt op de Oude Veerseweg in Oosterhout. Hij raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, ramde met de auto een lantaarnpaal en een boom en kwam in de berm tot stilstand. Voorbijgangers alarmeerden de hulpdiensten. Onder meer een traumaheli werd opgeroepen. Het slachtoffer is door de brandweer uit de auto bevrijd en daarna met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De trauma-arts ging mee in de ambulance.

20.55

Schoorsteenbrand in Esch

In een huis aan de Postelstraat in Esch woedde gisteravond een schoorsteenbrand. De brandweer kwam met een blusvoertuig en een ladderwagen naar het adres. Nadat de kap van de schoorsteen was verwijderd, werd van bovenuit het schoorsteenkanaal geveegd. De verbrande restanten werden beneden opgevangen en afgeblust. De inzet van de brandweer trok veel bekijks.

Politie kijkt goedkeurend toe (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie kijkt goedkeurend toe (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!