Man ligt twee weken dood in zijn appartement: 'Heel erg'

23 april 2023 om 12:55 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:04
nl
Een dode man die zaterdagmiddag in Rosmalen in zijn flat werd gevonden, lag daar al zeker twee weken lang. Dat zeggen omwonenden in het appartementencomplex aan de Mosasingel. "Ik vind het heel erg dat niemand je zo'n lange tijd mist", treurt een vrouw.
Profielfoto van Joris van DuinProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door
Joris van Duin & Noël van Hooft

De politie werd zaterdag ingeseind door een directe buurvrouw van de overleden man. Zij vond dat er al een paar dagen een vieze geur hing en vroeg iemand anders om te checken of dat daadwerkelijk zo was. Die bevestigde: hier is waarschijnlijk iets niet pluis.

Agenten gingen naar het complex en maakten een raam van het appartement kapot. Zo konden ze het raam openmaken en het appartement in komen. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een dode man is gevonden. Maar omdat die persoon een natuurlijke dood is gestorven, is het verder geen zaak voor de politie.

"Ik ben hier van geschrokken."

Directe buren van de man zijn er deze zondagochtend niet. Verrassend is dat ook niet, want er hangt een penetrante, zure geur. Achter het raam liggen dode vliegjes op de vensterbank.

Iets verderop staat een man, die de overledene soms zag op de galerij. "Ik weet dat hij veel gamede. Maar vaak zagen of spraken we elkaar niet." Volgens hem was de man een jaar of vijftig oud. "Agenten die hier gisteren waren, hebben me verteld dat die man hier al 14 dagen lag."

Een onderbuurman stelt al een paar dagen last te hebben van een muffe geur, die uit zijn meterkast kwam. "Nu weten we wat die lucht was", zegt hij. Zijn buurvrouw: "Ik ben hier van geschrokken. Ik vind het heel erg dat niemand je zo'n lange tijd mist. Op onze galerij letten we op elkaar. Maar dat is blijkbaar niet op elke verdieping het geval."

LEES OOK: Dit gebeurt er nadat iemand lang dood in een huis heeft gelegen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!