Inez Weski blijft langer vastzitten, 'stopt met verdediging Taghi'

24 april 2023 om 14:30 • Aangepast 9 mei 2023 om 02:01
nl
Advocaat Inez Weski blijft twee weken langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam maandag besloten. De 68-jarige Weski staat hoofdverdachte Ridouan Taghi bij in het liquidatieproces Marengo. Ze werd vrijdag aangehouden. Volgens het AD legt ze de verdediging van Taghi neer.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Weski wordt verdacht van deelname aan een internationale bende die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen. Ook zou ze geheimen hebben geschonden. 

Weski werd aangehouden na een onderzoek naar haar rol bij het doorspelen van informatie door Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). Weski zou daarbij als doorgeefluik zijn gebruikt. De verdenkingen tegen de advocaat zijn in de zomer van 2022 ontstaan toen een update beschikbaar kwam met ontsleutelde berichten van de versleutelde berichtendienst SkyECC, aldus het OM.

Stopt met verdediging Taghi
Weski stopt ook met de verdediging van Ridouan Taghi, zo melden haar advocaten Rob Baumgardt en Fébe Schoolderman op hun site. Weski zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met haar advocaten. Wie haar opvolgt bij de verdediging van Taghi, is nog niet bekend. Hem hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Verder commentaar willen Weski's advocaten niet geven.

Eerder werd de voormalige advocaat Youssef Taghi opgepakt en veroordeeld voor hulp bij een ontsnappingsplan van zijn neef Ridouan Taghi uit de EBI in Vught. De rechtbank in Amsterdam legde hem een celstraf van 5,5 jaar op.

Doorgeefluik
Youssefs raadsman mr. Andre Seebregts suggereerde tijdens de rechtszaak dat zijn cliënt niet de enige was die als doorgeefluik fungeerde. Hij doelde daarmee op Taghi’s advocaat Weski.

Een deel van de Tweede Kamer vindt dat de communicatie vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught verder aan banden moet worden gelegd.

LEES OOK:

'Sluit gevangenen in EBI af van alles', politiek fel na arrestatie Weski

Opnieuw advocaat gearresteerd voor hulp aan Taghi in EBI Vught

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!