Liveblog

112-nieuws: frontale botsing op N69 • ongeluk in beruchte bocht

30 april 2023 om 12:18 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.40

Frontale botsing op N69 bij Valkenswaard, gewonde naar ziekenhuis

Een bestelbus en een auto zijn vanavond frontaal gebotst op de N69 in Valkenswaard. De bestelbus raakte door onbekende oorzaak van zijn weghelft en raakte de auto. De bestuurder van de auto raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de bestelbus is met de politie meegenomen naar het bureau. Mogelijk is er alcohol in het spel. De weg is afgesloten en de politie doet onderzoek.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
20.30

Auto vliegt uit beruchte bocht op A59, geen gewonden

Op de A59 bij Den Bosch is vanavond een auto uit de bocht gevlogen en in het water beland. Een man, vrouw en een hond die in de auto zaten zijn door brandweerlieden uit de auto gehaald. De inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De auto wordt door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

De auto raakte van de weg in een bocht op de A59 bij knooppunt Empel. Dat is op dezelfde plek waar vorig jaar oktober de auto van Sanne en Hebe uit de bocht vloog. In die bocht is geen vangrail aanwezig.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
20.00

Brandweer redt vogel uit schoorsteen

Brandweerlieden hebben vanavond een vogel gered uit een schoorsteen van een huis aan de Schoolstraat in Rosmalen. Met een ladderwagen en een haak is de kauw uit de schoorsteen bevrijd. Eenmaal terug op grond is de vogel verzorgd. De vogel wordt later op de avond weer vrijgelaten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.10

Brand in woning, veel politie op de been

In een woning aan de De Run 8300 is brand geweest. In het huis zou ook nog een voorval zijn geweest. Wat er zich in het huis heeft afgespeeld is niet duidelijk. Volgens een 112-fotograaf was er veel politie op de been.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
18.00

Auto te water in Schijndel

Aan de kanaaldijk-Zuid in Schijndel is aan het eind van de middag een auto in het water beland. Op het fietspad was een auto tegen een boom gebotst en vervolgens in het water terechtgekomen. Een duikersteam van de brandweer heeft nog gezocht naar inzittenden van de auto. Die zijn niet aangetroffen. Vermoedelijk is de bestuurder ervandoor gegaan.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
15.40

Explosief gevonden in Overloon

Op de Rondweg in Overloon is vanmiddag een explosief in de grond aangetroffen. Het explosief is gevonden in een tuin van een huis in het buitengebied. De bewoners waren in de tuin aan het werk. De omgeving was enige tijd afgezet.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft het explosief onderzocht en meegenomen om het op een veilige plek in de omgeving tot ontploffing te brengen. Volgens een politiewoordvoerder is dat inmiddels gebeurd. Het zou gaan om een fosforgranaat uit de Tweede Wereldoorlog.

14.12 – Motorrijder gewond na val
Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt na een val op de Vlashoflaan in Tilburg. Hij raakte de macht over zijn motor kwijt in een flauwe bocht en belandde met zijn motor in de berm. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.55

Ongeluk op A2

De linker rijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was vanmiddag een halfuur lang afgesloten bij knooppunt De Hogt na een ongeluk. De afsluiting leidde rond kwart voor een 's middags tot een vier kilometer lange file vanaf Valkenswaard, goed voor een klein kwartier vertraging. Sinds kwart over een 's middags zijn de problemen verleden tijd.

12.23

Agent bijna aangereden in Tilburg

Een politieagent in Tilburg moest afgelopen nacht wegspringen om een aanrijding door een automobilist te voorkomen. De agent had de automobilist een stopteken gegeven, maar de bestuurder weigerde te stoppen. Volgens de politie miste de automobilist de agent op een haar na. De 21-jarige automobilist uit Tilburg werd zondagochtend in zijn woning alsnog aangehouden.

LEES OOK: Agent ontsnapt ternauwernood aan aanrijding, moet wegspringen voor auto

12.02

Wielrenner aangereden in Cuijk

Een wielrenner is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Katwijkseweg met de Sportlaan in Cuijk. Hij werd geraakt door een automobiliste die de weg wilde oversteken. Vermoedelijk zag de automobiliste de wielrenner door het zonlicht over het hoofd. De wielrenner is gewond aan zijn schouder en is door ambulancepersoneel behandeld.

De automobiliste zou de wielrenner over het hoofd hebben gezien tijdens het oversteken (foto: SK-Media).
De automobiliste zou de wielrenner over het hoofd hebben gezien tijdens het oversteken (foto: SK-Media).
De aanrijding vond plaats op de kruising van de Katwijkseweg met de Sportlaan in Cuijk (foto: SK-Media).
De aanrijding vond plaats op de kruising van de Katwijkseweg met de Sportlaan in Cuijk (foto: SK-Media).
11.22

Aanhouding Bredanaar in Maastricht

Een 17-jarige jongen uit Breda is gisteren aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een grote vechtpartij in de ENCI-groeve in Maastricht. Daar hadden twee groepen afgesproken naar aanleiding van een conflict. Hier zouden tussen de twintig en dertig mensen bij betrokken zijn geweest. Zes mensen liepen steekwonden op. Vijf slachtoffers werden opgenomen in het ziekenhuis. De Bredanaar werd aangehouden vanwege het meermaals beledigen van agenten en het belemmeren van hun werk.

10.13

Ook wapens ontdekt in huis Oisterwijk

In het huis aan de Haarenseweg in Oisterwijk waar de politie gisteren onderzoek deed, zijn wapens, explosieven en munitie gevonden. Dat maakte de politie vanochtend bekend. In dit huis woont de huurder van het bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk waar eerder op de dag - na een schietpartij - ook al wapens en munitie werden gevonden. Volgens de politie was er ondanks de vondst aan de Haarenseweg geen direct gevaar voor de omgeving.

LEES OOK: Wapens, explosieven en munitie gevonden in huis in Oisterwijk

07.19

Automobilist raakt vangrail

Een automobilist reed vanochtend vroeg met zijn auto tegen de vangrail op de ringweg bij Den Bosch. Agenten lieten de bestuurder op de A59 stoppen en namen de automobilist mee omdat die onder invloed achter het stuur zat.

Wachten op privacy instellingen...
04.50

Gewonden bij botsing Helmond

Twee mensen zijn afgelopen nacht gewond geraakt op de Deurneseweg in Helmond, vlakbij de brandweerkazerne. Een scooterrijder kwam daar in botsing met iemand die daar wandelde. De bestuurder van de scooter raakte zwaargewond en is met spoed naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Dit gebeurde onder begeleiding van zowel de arts als de verpleegkundige van het Mobiel Medisch Team. Ook de vrouw die werd aangereden is naar een ziekenhuis gebracht.

Zowel de scooterrijdster als de voetganger zijn naar een ziekenhuis gebracht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Zowel de scooterrijdster als de voetganger zijn naar een ziekenhuis gebracht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
04.46

Bestelbus Geldrop in vlammen op

Aan de Ter Borghstraat in Geldrop is afgelopen nacht een bestelbus in vlammen opgegaan. Het vuur werd rond halfdrie ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus volledig werd verwoest. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

04.01

Vrachtwagenchauffeur weigert weg te gaan

Een vrachtwagenchauffeur weigerde afgelopen nacht met zijn geparkeerde vrachtwagen te vertrekken van de toerit naar de A16 bij Hazeldonk toen een weginspecteur van Rijkswaterstaat hem daarop aansprak. Hij wilde gaan slapen. Daarop werd een bergingsbedrijf ingeschakeld en kreeg de chauffeur een proces-verbaal. Op dezelfde plek was een andere vrachtwagen achtergelaten. Ook om die weg te halen, werd een bergingsbedrijf ingeschakeld.

Wachten op privacy instellingen...
03.57

Liefst 27 vrachtwagens weggestuurd van vluchtstrook

Liefst 27 vrachtwagenchauffeurs zijn afgelopen nacht weggestuurd van de vluchtstrook naast de A16 bij Hazeldonk, waar zij hun vrachtwagen hadden geparkeerd. Er zijn diverse processen-verbaal uitgedeeld, laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!