PSV trainde wél op strafschoppen voor de finale: 'Toch voordeel uitgehaald'

1 mei 2023 om 08:00 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:04
nl
Dat PSV de beker won dankzij strafschoppen was niet helemaal toevallig. Volgens de hoofdrolspelers is er de hele week getraind op penalty’s. Vooral bekerheld Joël Drommel ging uitgebreid in op de voorbereiding van de Eindhovenaren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het zal nét het verschil hebben gemaakt: Ajaxtrainer John Heitinga vertelde dat zijn ploeg niet getraind had op penalty’s. Volgens hem heeft dat geen zin, omdat het moment zelf toch altijd anders is. Maar bij PSV deden ze dat wel. Keeper Joël Drommel wilde best uitgebreid vertellen over zijn voorbereiding op de penaltyreeks. “We hebben er heel de week op getraind”, gaf de doelman toe. “We hebben er toch mooi voordeel uitgehaald.”

"We hebben de data doorgenomen."

Hij pakte de beslissende penalty van Edson Alvarez en dat is volgens de PSV-goalie geen toeval. “We hebben de data doorgenomen. Je kijkt bijvoorbeeld naar het standbeen. Tadic en Timber schoten door het midden. Alvarez nam ook een nogal rechte aanloop. Dan is het moeilijk een hoek kiezen. Dus ik wilde een keer op hem reageren.”

En met succes. Zijn trainer Ruud van Nistelrooij was heel blij voor zijn reservedoelman. “Vergeet niet wat hij allemaal heeft meegemaakt afgelopen jaar. Ik ben het traject met hem ingegaan. Want het gaat in het voetbal om jonge spelers beter maken. Dat dit dan het resultaat is... Beter kan niet.”

"Dit is één van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt."

Drommel zelf keek met een dubbel gevoel terug. “Het is eigenlijk wel grappig. Je keept alleen de beker maar staat dan toch met een prijs. Natuurlijk wil je als jonge doelman alles spelen. Dus liever dit niet nog een keer volgend jaar”, blikte de doelman al even vooruit.

Het voelde voor de bekerheld wel als revanche voor vorig jaar. Toen keepte hij ook alles in het bekertoernooi alleen koos Roger Schmidt voor Yvon Mvogo in de bekerfinale. “Dit voelt zeker als revanche. Er is veel ontlading bij mij. Dit is één van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt.”

LEES OOK:

PSV viert bekerwinst: “Bier, baco en Engelbewaarder”

PSV prolongeert KNVB-beker na zenuwslopende strafschoppenserie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!