Liveblog

112-nieuws: twee dodelijke bedrijfsongelukken • massaal negeren rood kruis

1 mei 2023 om 17:13 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.30

Twee dodelijke bedrijfsongelukken

Er zijn vandaag in onze provincie twee dodelijke bedrijfsongelukken gebeurd. Aan het eind van de middag ging het helemaal mis op de proefbaan van DAF in Sint-Oedenrode. Bij een ongeluk met een vrachtwagen kwam een man van 43 uit Loosbroek om het leven. Het slachtoffer, een medewerker van DAF, maakte volgens een woordvoerder van de politie een testrit met een vrachtwagen. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Dit wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht.

Bij een bedrijf aan de Tweeling in Den Bosch kwam vanavond een man van 62 uit Waalwijk om nadat hij onder een pallet terechtkwam. Volgens een woordvoerder van de politie is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar hulp kwam te laat. Het ongeluk gebeurde rond zeven uur op industrieterrein De Brand bij Amacom.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
21.15

Automobilisten negeren rood kruis bij bergingswerk

Wachten op privacy instellingen...
19.50

Brandweer klaar bij drugslab waar ontploffing was

Het werk van de brandweer bij het drugslab in een pand aan de Hoppenkuil in Eindhoven waar vanmiddag een explosie was, zit er bijna op. "De eerste brandweervoertuigen zijn inmiddels terug naar de kazerne en zodra het kan dragen we het incident over aan de politie voor verder onderzoek", zo laat de brandweer weten.

Het onderzoek van de politie zal nog wel enige tijd in beslag nemen, zo liet zij al eerder weten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.15

Zolderbrand in Eindhoven

Op de zolder van een huis aan de Vitruviusweg in Eindhoven heeft vanmiddag korte tijd brand gewoed. De brandweer had de situatie snel onder controle.

17.53

Brand in vrijstaande woning iBoxmeer

In een vrijstaande woning aan de Binnenweg in Boxmeer is vanmiddag brand uitgebroken. De brand ontstond in de meterkast en sloeg door naar de eerste verdieping. De bewoners waren niet thuis, hun hond wel. Die werd door de brandweer gered.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
16.45

Vreemde geur bij brand in verzamelgebouw

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Hoppenkuil in Eindhoven is vanmiddag brand uitgebroken. Volgens de brandweer zijn er geen slachtoffers en heeft iedereen het pand op tijd kunnen verlaten. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar volgens de brandweer is er in elk geval rook gezien.

Onze 112-correspondent laat weten dat er bruine rook uit het pand komt. De rook gaat volgens hem gepaard met een vreemde lucht.

LEES OOK: Explosie in drugslab veroorzaakt brand in bedrijfspand in Eindhoven

Brand in bedrijfsverzamelgebouw (foto: SQ Vision).
Brand in bedrijfsverzamelgebouw (foto: SQ Vision).
16.05

Brand door accu elektrische fiets

In een huis aan de Halvemaanstraat in Eindhoven is vanmiddag brand uitgebroken, waarschijnlijk bij het opladen van een elektrische fiets. De fiets stond binnen. De brandweer kwam naar het huis om de boel te blussen. Het is niet duidelijk hoeveel schade de brand heeft aangericht.

De fiets waarvan de accu vermoedelijk in brand vloog (foto: SQ Vision).
De fiets waarvan de accu vermoedelijk in brand vloog (foto: SQ Vision).
16.00

Auto's bekrast in Veldhoven

In verschillende straten in Veldhoven zijn vannacht auto's bekrast. Onder meer zes auto's aan de Reuzenberg moesten het ontgelden. Volgens buurtbewoners zijn ook auto's aan de Mijlberg, Zeelberg en Ranselberg bekrast.

Een van de auto's die het moest ontgelden (foto: buurtbewoner).
Een van de auto's die het moest ontgelden (foto: buurtbewoner).
15.40

Man op straat beroofd van telefoon

Een man is vanmiddag iets na een uur op de Kabelstraat in Eindhoven beroofd van zijn telefoon. Het slachtoffer werd van achter vastgepakt door een andere man en er volgde een worsteling. Hierbij werd het slachtoffer bestolen van zijn telefoon.

In eerste instantie leek het te gaan om een gewapende beroving. Hiervan blijkt volgens de politie echter geen sprake te zijn. Het slachtoffer raakte niet gewond. De dader wist te vluchten. In een eerdere Burgernetmelding werd een signalement van de dader verspreid. In die melding wordt nog wel gesproken van een wapen, maar daar is dus geen sprake van, zo laat de politie vanmiddag weten.

Wachten op privacy instellingen...
14.45

Bestuurder bestelbus gewond na ongeluk

Bij een ongeluk op de Breetweerlaan in Raamsdonksveer is vanmiddag de bestuurder van een bestelbus gewond geraakt. De bestuurder botste tegen een auto, reed zo'n honderd meter door, botste tegen twee verkeerspalen en kwam tegen een schutting tot stilstand. Volgens getuigen zou de bestuurder onwel zijn geworden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

14.14

Man gezocht voor beroving

Een man wordt in de omgeving van de Kabelstraat in Eindhoven gezocht voor een beroving met een wapen.

Wachten op privacy instellingen...
14.04

Tilburger rijdt onder invloed

Een 49-jarige man uit Tilburg is gisteravond op de Jupiterstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het beledigen van agenten. Zijn 44-jarige vriendin werd ook opgepakt, omdat ze de arrestatie van de man probeerde te voorkomen.

De man werd rond acht uur 's avonds aan de kant gezet op de Ringbaan Noord, omdat hij te hard reed. Uit de blaastest bleek dat de man alcohol had gedronken. Toen hij mee moest naar het bureau voor een ademanalyse, schold de Tilburger de agenten uit. Hierop werd hij aangehouden. Zijn vriendin bemoeide zich er toen mee. Ze probeerde bijvoorbeeld steeds bij haar vriend te komen, die inmiddels in de politieauto zat. Hierop werd ook zij aangehouden. Tegen beide Tilburgers is een proces-verbaal opgemaakt.

12.46

Jongen (17) aangehouden voor steekpartij

De politie heeft gisteren een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden voor een steekpartij in Maastricht. Ook drie mannen uit de Limburgse hoofdstad werden aangehouden. Drie van hen, onder wie de jongen uit Breda, zijn inmiddels weer op vrije voeten. Dat meldt L1.

De steekpartij gebeurde zaterdagavond rond zeven uur. Twee groepen hadden afgesproken om met elkaar te gaan vechten. Zo'n twintig mensen gingen met elkaar op de vuist. De steekpartij is het gevolg van een conflict in relationele sfeer. Vijf mensen raakten gewond. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn inmiddels weer thuis.

12.44

Vijf auto's botsen op afrit

Op de afrit van de Midden-Brabantweg (N261) zijn vanochtend vijf auto's op elkaar gebotst. Een bestuurster is licht gewond geraakt. Drie voertuigen waren flink beschadigd en zijn weggetakeld. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

10.59

Loods gesloten na vondst 276.000 xtc-pillen

Een loods aan de Tilburgseweg in Hilvarenbeek is voor een jaar gesloten, omdat er 276.000 xtc-pillen en grondstoffen voor drugsproductie zijn gevonden. Dat heeft burgemeester Evert Weys besloten. De politie ontdekte de drugs tijdens een inval in februari dit jaar. In de loods lagen ook andere strafbare spullen, zoals vuurwerk. Alles is in beslag genomen.

De inval maakte deel uit van een groter onderzoek, waarin meerdere verdachten zijn aangehouden. Dat onderzoek loopt nog.

11.52

Jongen (13) vermist

Een 13-jarige jongen wordt vermist in de omgeving van Kaatsheuvel.

Wachten op privacy instellingen...
10.45

Auto's beschadigd na ongeluk

Aan de Kempenbaan in Rijen is vanochtend rond tien uur een ongeluk gebeurd. Een bedrijfsbusje botste tegen een auto. Door de klap raakten beide voertuigen flink beschadigd. De bestuurders zijn gecontroleerd in de ambulance. Niemand raakte ernstig gewond. De auto's zijn weggesleept.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
09.21

Dode gevonden op bankje

Op een bankje in het park aan de 1e Lieven de Keylaan in Eindhoven is vanochtend het lichaam van een 75-jarige man gevonden. In de buurt van de man is een vuurwapen gevonden. De politie laat na onderzoek weten dat het gaat om zelfdoding.

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt en kan bijvoorbeeld via 113 Zelfmoordpreventie: bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

LEES OOK: Dode gevonden op een bankje met vuurwapen in de buurt

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.00

File door dichte tunnel

De A29 naar Bergen op Zoom is dicht bij de Heinenoordtunnel. Verkeer dat moet omrijden komt daardoor in een flinke file terecht. Op de A17 van Roosendaal naar Dordrecht moet verkeer rekening houden met een halfuur vertraging. En ook op de A16 tussen Breda en Dordrecht krijgt verkeer in beide richtingen te maken met file.

Wachten op privacy instellingen...
04.59

Auto Oss in vlammen op

Aan de Verdistraat in Oss brandde afgelopen nacht een auto uit. De auto was geparkeerd op een parkeerplaats bij een appartementencomplex. Het vuur bleef aanvankelijk hardnekkig branden, vermoedelijk door een gescheurde brandstofleiding of tank. Een auto die naast deze auto geparkeerd was, raakte zwaar beschadigd. De brandweer heeft de auto's geblust. Hoe het vuur kon uitbreken, wordt onderzocht. Bij het blussen kwam veel rook vrij. Een aantal bewoners van het complex verliet uit voorzorg dan ook hun appartement.

De brandweer bluste de auto's (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
De brandweer bluste de auto's (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
04.34

Automobilist overlijdt na botsing in De Heen

Een 53-jairge man uit Steenbergen is afgelopen nacht om het leven gekomen in De Heen. De bestuurder botste rond kwart over drie 's nachts met de auto tegen een boom langs de Schansdijk. De auto gleed daarna van de dijk en belandde op de kop. De bestuurder werd door de brandweer uit het voertuig gehaald en gereanimeerd, maar hij was al overleden.

LEES OOK: Automobilist komt om het leven bij botsing op boom

Diverse hulpdiensten werden opgeroepen, maar het slachtoffer in De Heen was niet meer te redden (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Diverse hulpdiensten werden opgeroepen, maar het slachtoffer in De Heen was niet meer te redden (foto: Christian Traets/SQ Vision).
03.34

Brand in huis Langenboom

In een huis aan de Dominicanenstraat in Langenboom woedde afgelopen nacht brand. Volgens buurtbewoners zou de bewoner met een sigaret op bed in slaap zijn gevallen. De bewoner heeft het matras dat vlam had gevat snel naar het balkon gebracht. De brandweer heeft het matras daar geblust. Van het matras is weinig over.

De bewoner van het huis in Langenboom bracht het brandende matras snel naar het balkon waar het werd geblust (foto: SK-Media).
De bewoner van het huis in Langenboom bracht het brandende matras snel naar het balkon waar het werd geblust (foto: SK-Media).
03.04

Bestelauto Dommelen in vlammen op

Aan de straat Sneeuwklokje in Dommelen brandde afgelopen nacht een bestelbus uit. Het vuur werd rond twee uur 's nachts ontdekt. Het is al de tweede keer dat de eigenaar dit overkomt. De bus stond naast een schuur. Het vuur was daar een beetje naar binnen geslagen.

02.06

Vrachtwagen weggestuurd van vluchtstrook

Een vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht door een weginspecteur van Rijkswaterstaat weggestuurd van de vluchtstrook naast de A67 bij Asten. Daar had hij zijn vrachtwagen geparkeerd, terwijl dit daar verboden is.

Wachten op privacy instellingen...
02.03

En nog een

Ook op de vluchtstrook naast de afrit van verzorgingsplaats Leysing langs de A67 bij Liessel leek een vrachtwagenchauffeur het een goed idee zijn vrachtwagen daar te parkeren. Ook deze bestuurder werd door een weginspecteur van Rijkswaterstaat weggestuurd.

Wachten op privacy instellingen...
23.10

Vrachtwagenchauffeurs parkeren waar dit niet mag

En ook op de A67 bij Oeienbosch en de A58 bij Kriekampen moest de weginspecteur van Rijkswaterstaat gisteravond in actie komen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!