Albert Heijn en vakbonden zijn het eens over nieuwe cao

9 mei 2023 om 16:14 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:04
nl
Albert Heijn en vakbonden CNV en FNV zijn het eens geworden over een nieuwe cao. Alle medewerkers in distributiecentra van Albert Heijn krijgen 10 procent loonsverhoging. Uitzendkrachten krijgen daarnaast meer zekerheid in hun roosters. De toeslagen voor 's nachts en in het weekend blijven onveranderd. Afgelopen weken staakten 1500 werknemers bij vijf van de zes distributiecentra, waaronder die in Tilburg. Veel winkelschappen van Albert Heijn waren daardoor leeg.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De vakbonden wilden onder meer een loonsverhoging voor alle medewerkers en dat de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers niet zouden verslechteren. Die eisen zijn nu opgenomen in de nieuwe cao.

Nieuwe stakingen zijn pas definitief van de baan als leden van de vakbonden het resultaat van de laatste onderhandelingen goedkeuren. Maar omdat de belangrijkste eisen van de stakers nu zijn ingewilligd, verwacht CNV wel dat ze dat zullen doen. Leden krijgen tot 31 mei de tijd om wel of niet in te stemmen.

Zekerheid uitzendkrachten
Bij de staking voor het distributiecentrum in Tilburg stonden vorige week vooral veel uitzendkrachten. Ze wilden meer roosterzekerheid en zeiden zich minder gewaardeerd te voelen dan de collega's in vaste dienst.

Vanaf nu krijgen uitzendkrachten hun rooster voortaan twee weken van tevoren. Daar mag dan ook niet meer in gewisseld worden. Uitzendkrachten kunnen dan dus niet meer worden afgebeld of gedwongen toch andere diensten te draaien. Daarnaast komen er honderd vaste banen bij.

LEES OOK:

300 medewerkers staken bij distributiecentrum Albert Heijn in Tilburg

Steeds meer lege schappen bij Albert Heijn: 'Dan maar een andere winkel'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!