Liveblog

112-nieuws: bedreiging en vernieling in huis • brandbare stof gelekt

11 mei 2023 om 20:31 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hebben we je deze donderdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog is gesloten

20.58

Agent bevrijdt duif

De dierenambulance is vandaag naar het Paleis van Justitie in Den Bosch getrokken. Daar zat hoog in een toren een duif in de problemen. Het lukte het beest maar niet om weg te vliegen. Hij zat er al meer dan een dag, schrijft Dierenambulance Brabant Noord-Oost op Facebook. Met wat hulp van een politieman is het gelukt om hem te vangen. De duif is ergens anders weer vrijgelaten.

20.20

Geen overval, maar wel bedreiging en vernieling

Er is geen sprake van een woningoverval aan de Wilde Wingerd in Valkenswaard, zoals eerder werd gemeld. De politie laat weten dat er waarschijnlijk wel iemand is bedreigd en dat er iets is vernield bij het huis. Daarvoor is iemand aangehouden, meldt de politie op Twitter.

20.00

Dode bij ongeluk in Helmond

Op de Kasteel-Traverse in Helmond is aan het begin van de avond een 17-jarige jongen overleden na een botsing met een auto. Het slachtoffer komt uit Veldhoven.

Er is geprobeerd het slachtoffer te reanimeren (foto: SQ Vision).
Er is geprobeerd het slachtoffer te reanimeren (foto: SQ Vision).
19.29

Woningoverval in Valkenswaard

Agenten hebben een melding gekregen van een woningoverval aan de Wilde Wingerd in Valkenswaard. De politie heeft nog geen details over wat er is gebeurd.

17.28

14 dagen celstraf

Een man die op Koningsdag in Breda een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in zijn wang beet, moet twee weken de cel in. Ook heeft de 48-jarige Bredanaar een taakstraf van 240 uur gekregen. De rechtbank in Breda heeft dit donderdagmorgen bepaald.

LEES OOK: Boabijter moet cel in en krijgt taakstraf

17.15

Gevaarlijke stof gelekt

De brandweer heeft de parkeerplaats bij grensovergang Hazeldonk afgezet, omdat een gevaarlijke stof is vrijgekomen. Het tankstation en een McDonald's-vestiging zijn niet meer bereikbaar en het gebied is met linten afgezet. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant lekt er een brandbare vloeistof uit verpakkingen die in een container zitten.

Er wordt onderzocht om welke stof het gaat en hoe deze opgeruimd kan worden. De inspecteur gevaarlijke stoffen van de Inspectie Leefomgeving en Transport is bij de container, die wordt leeggehaald.

Foto: SQ Vision /Tom van der Put.
Foto: SQ Vision /Tom van der Put.
Foto: SQ Vision /Tom van der Put.
Foto: SQ Vision /Tom van der Put.
16.30

Celstraf voor plofkraken

Een 22-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Den Bosch moeten de gevangenis in, omdat ze plofkraken gepleegd hebben in Duitsland. Dat gebeurde tussen november 2019 en februari 2020. De man kreeg van de rechter in Utrecht een celstraf van vijf jaar opgelegd. De vrouw moet een jaar de gevangenis in.

LEES OOK: Man en vrouw blazen geldautomaten op: 5 en 1 jaar celstraf

16.27

Energieleverancier slaat alarm

Na een storing op het elektriciteitsnet in de Derde Hambaken in Den Bosch is in een woning een hennepkwekerij gevonden. Enexis, dat gisteren met de politie poolshoogte kwam nemen, trof er honderd hennepplanten aan. Het bleef alleen niet daarbij. Omdat er met de energiemeter in een naastgelegen woning iets niet klopte, werd daar vandaag fraude geconstateerd.

In een derde woning werd nogmaals een hennepkwekerij ontdekt. De gemeente, politie en Enexis waren aanwezig bij de operatie. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel heeft de politie verdachten in beeld.

De tweede kwekerij bleek kleiner: daar zijn 30 planten gevonden. Die bleken verstopt in een verborgen ruimte in de garage. De gemeente is voornemens om de woningen te sluiten. Eerst worden de kwekerijen in de Derde Hambaken ontmanteld.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.32

Gevaarlijke stoffen in truck

Bij Heerle is gisteravond een vrachtwagen de snelweg A58 af begeleid, omdat de bestuurder zonder waarschuwingsbord reed. Toen de verkeerspolitie het voertuig controleerde, bleek er van alles mis. Zo vervoerde de 56-jarige chauffeur gevaarlijke stoffen die niet gezekerd waren. Ook bleken de banden niet in orde, waren de remschijven gescheurd en deden niet alle lichten het. De vrachtwagencombinatie was bovendien te zwaar. De politie heeft de chauffeur vergezeld naar een reparatieplek en bekeurd.

15.00

Vrachtwagen gekanteld

Een vrachtwagen is eerder op de middag gekanteld bij een tankstation in Kaatsheuvel. De chauffeur kon de vrachtwagen niet onder controle houden toen hij op de Midden-Brabantweg de afrit nam naar het tankstation. “Na verder onderzoek bleek de chauffeur vermoedelijk onder invloed van drugs en alcohol te zijn”, schrijft de politie.

Wachten op privacy instellingen...
12.20

Bestuurders op de bon bij Best

Vanochtend zijn bij Best 45 bestuurders op de bon geslingerd omdat ze met hun telefoon in hun hand reden. De controle gebeurde vanaf een viaduct boven de A2. "Alle kentekenhouders krijgen binnenkort een bekeuring van 380 euro op de mat", meldt de politie.

Foto: politie.
Foto: politie.
11.06

Scooterrijder gewond

Bij een botsing in Roosendaal is vanochtend een scooterrijder gewond geraakt. Op de kruising van de Zwaanhoefstraat met de Leemstraat botste de scooter op een auto. De scooterrijder is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.29

Overval op huis in Grave

Een huis aan de Scheerestraat in Grave is vanmorgen overvallen. Daarbij is iemand gewond geraakt, zo meldt de politie. De politie doet onderzoek in en rondom het huis. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het is ook onbekend of de gewonde een bewoner is.

Update: Volgens buurtbewoners zouden een advocaat en zijn moeder urenlang in het huis vastgebonden zijn geweest.

LEES OOK: Overval op huis in Grave, persoon gewond

08.41

Bendeleden op vouwfietsen in Tilburg

Maandagnacht zijn twee mensen gezien die auto’s van onderdelen stripten in de Tilburgse wijk Reeshof. De twee zouden lid zijn van een internationale bende. “Vooral Mercedes en BMW zijn geliefd”, meldt de politie. Het tweetal zelf reed overigens op vouwfietsen. De politie roept mensen in de wijk op om alert te zijn.

08.38

Vermiste man terecht

De politie heeft gisteravond rond half elf melding gedaan van een vermiste man van 81 jaar in Eindhoven. Inmiddels is de man terecht.

08.29

Inbreker gewond na worsteling

In een huis aan de Houtstraat in Eindhoven is een inbreker vanochtend op heterdaad betrapt en gewond geraakt na een worsteling. Het is onduidelijk of de inbreker betrapt werd door een bewoner. De man is opgepakt en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.00

A27 weer open

Het verkeer kan weer gebruikmaken van de A27 van Breda richting Antwerpen. De verbindingsweg van de A27 naar de A58 werd tijdelijk afgesloten na een ongeluk.

06.11

Omrijden op A27 richting Antwerpen

Een deel van de A27 ter hoogte van Breda is afgesloten na een ongeluk, dat meldt de ANWB. Het gaat om de verbindingsweg naar de A58 richting Antwerpen. De ANWB adviseert weggebruikers om te rijden via de westkant van Breda (A59 en A16).

Wachten op privacy instellingen...
04.30

Automobilist gewond na botsing boom

Een automobilist is vannacht gewond geraakt nadat hij met z'n auto van de weg raakte en tegen een boom reed. Het ongeluk gebeurde aan de Rijsbergseweg in Breda. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. De weg is tijdelijk afgesloten, een berger nam het voertuig mee.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
04.01

Felle brand in twee huizen

In twee huizen en in enkele schuurtjes aan de Wilgenstraat in Megen heeft vannacht een felle brand gewoed. De brand veroorzaakte lange tijd veel rook en de huizen liepen daardoor veel schade op. De brand ontstond rond kwart voor twee aan de achterkant van een van de huizen, waarna de vlammen snel om zich heen grepen.

De bewoners van de twee huizen waren thuis op het moment dat de brand uitbrak. Ze wisten zelf veilig buiten te komen. Er raakte niemand gewond. Twee blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker werden opgeroepen om de brand onder controle te krijgen. De politie was met meerdere auto's ter plekke.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Dat wordt nog onderzocht.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
01.00

Achtervolging eindigt in crash

De politie heeft gisteravond rond half negen een automobilist achtervolgd op de A2, omdat hij in een gestolen auto reed. De achtervolging begon ter hoogte van Beesd (provincie Gelderland). Op het moment dat de bestuurder een stopteken kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Met zo'n 165 kilometer per uur haalde hij andere weggebruikers over de vluchtstrook in.

Vlak voor het provinciehuis in Den Bosch raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en knalde op de vangrail. De bestuurder is aangehouden, het is een 32-jarige man zonder vaste woonplaats. Hij wordt verdacht van heling maar zal ook worden gehoord voor rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed van drugs en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg.

Foto: Facebook / Politie Den Bosch
Foto: Facebook / Politie Den Bosch
23.25

Man (81) vermist in Eindhoven

De politie heeft gisteravond rond half elf melding gedaan van een vermiste man van 81 jaar in Eindhoven. In een bericht verstuurd op Burgernet roept de politie op om naar de man uit te kijken. Het gaat om een blanke man van 1.91 meter met een slank postuur en grijs haar. Hij draagt een donkere broek met een bruine jas en vertrok te voet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!