Video

Boabijter moet cel in en krijgt taakstraf

11 mei 2023 om 14:28 • Aangepast 23 mei 2023 om 02:03
nl
Een man die op Koningsdag in Breda een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in zijn wang beet, moet twee weken de cel in. Ook heeft de 48-jarige Bredanaar een taakstraf van 240 uur gekregen. De rechtbank in Breda heeft dit donderdagmorgen bepaald. Op vrijdag laat het Openbaar Ministerie weten dat ze in hoger beroep gaat tegen de straf, zij vindt de straf te laag omdat de man zich 'als een beest' heeft gedragen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Bredanaar werd tegelijk met een man van 22 uit Zevenbergen aangehouden. Dit gebeurde op de Hoge Brug. De politie meldde dat de twee het er niet mee eens waren dat zij het centrum van Breda niet in mochten. Dit had de gemeente bepaald, omdat het daar te druk was met mensen die Koningsdag kwamen vieren.

Nadat ze geweigerd waren, ontstond een worsteling tussen de mannen en de boa’s.

Eén van de ambtenaren van de gemeente werd hierbij geslagen, de andere werd tot bloedens toe in zijn wang gebeten en moest behandeld worden door ambulancepersoneel.

De veroordeelde Bredanaar gaat voor nog eens zestig dagen de cel in wanneer hij zich de komende twee jaar weer misdraagt. Bovendien moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 1950 euro betalen.

'Als een beest gedragen'
Het Openbaar Ministerie vindt de opgelegde straf te laag in verhouding tot wat de man heeft gedaan. Ook omdat het voorval duidelijk op beeld is vastgelegd. De officier van justitie stelt dat de man zich 'als een beest' heeft gedragen'. Zij eiste eerder een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Het is niet bekend of de man uit Zevenbergen ook zal worden vervolgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!