Liveblog

112-nieuws: politie lost waarschuwingsschoten • hennepkwekerij opgerold

13 mei 2023 om 13:33 • Aangepast 23 mei 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog gesloten

22.55

Veel rook door brand in Eindhovense binnenstad

Al uren woedt er een grote brand in een leegstaand gebouw in het centrum van Eindhoven. Hierbij is zoveel rook vrijgekomen dat terrassen in de buurt ontruimd moesten worden. Een muziekfestival moest worden stilgelegd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het blussen zal nog uren duren.

LEES OOK: Enorme brand in centrum Eindhoven: pand wordt gesloopt om beter te blussen

21.50

Politie lost waarschuwingsschoten

Agenten hebben vanavond in Eindhoven twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een verwarde man. Ook is de man getaserd. Uiteindelijk wist de politie hem te overmeesteren. Hij is overgebracht naar het politiebureau en nagekeken door een arts.

Agenten zagen de man rond half zeven uur op de parkeerplaats van Winkelcentrum Woensel met een mes en een grote stok richting omstanders lopen. Hij weigerde zijn wapens te laten vallen en ging op de politiemensen af. Die trokken hun stroomstootwapen en riepen dat te gaan gebruiken. De man was hiervan niet onder de indruk, waarna de agenten twee schoten losten. Daarop werd de man getaserd en aangehouden.

18.46

Brand in Eindhoven

Er woedt een brand in het centrum van Eindhoven. De brandweer is met veel wagens aanwezig in de Lichtstraat.

LEES OOK: Brand in gebouw waar vaak daklozen zitten, onzeker of iedereen buiten is

17.32

Hardrijders in Oss

Twee automobilisten reden vanmiddag 'extreem snel' over de Singel 40-45 in Oss. Het lukte de politie niet om een meting te doen. Wel is er een bekeuring (280 euro) gegeven voor onnodig hard geluid en een melding gemaakt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, het CBR. Volgens de politie ging een van de bestuurders Hemelvaart vorig jaar op eenzelfde wijze in de fout. De destijds 20-jarige chauffeur kreeg toen een boete van 250 euro.

16.39

Persoon te water

Een man is vanmiddag in Uden met zijn elektrische rolstoel van de weg geraakt. Hij kwam in een slootje terecht. De brandweer is met spoed naar de Egelweg getrokken en heeft hem eruit gehaald. De man was nog aanspreekbaar.

De elektrische rolstoel is weer op de weg gezet (foto: SQ Vision/Kevin Kanters).
De elektrische rolstoel is weer op de weg gezet (foto: SQ Vision/Kevin Kanters).
16.16

Vliegtuigje gecrasht op Volkel

Een klein vliegtuig met twee inzittenden is vanmiddag gecrasht op de militaire vliegbasis Volkel. Volgens een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee is er niemand gewond geraakt.

LEES OOK: Vliegtuigje met twee personen gecrasht op vliegbasis Volkel

15.29

Ruim duizend hennepplanten in pand

In een illegale hennepkwekerij in een pand in Rosmalen zijn meer dan duizend planten gevonden. Die waren verdeeld over twee ruimtes, schrijft een wijkagent op Instagram. "Zoals jullie zien hangt alle elektronica maar gewoon overal en nergens." Dat verhoogt volgens hem de brandgevaarlijkheid.

Er stonden honderden hennepplanten in de ruimtes (foto: politie).
Er stonden honderden hennepplanten in de ruimtes (foto: politie).
14.35

Automobilist ziet wielrenner over het hoofd

In Bakel raakte een wielrenner vanmiddag gewond nadat een automobilist hem over het hoofd zag. Dat gebeurde rond twee uur op de Roessel. De man werd in de ambulance aan zijn verwondingen onderzocht en is meegenomen naar het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, is onbekend. Eerder die middag werd een wielrenner in Helmond ook over het hoofd gezien door een automobilist.

Het ongeluk was het tweede ongeluk met een wielrenner in een half uur tijd (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
Het ongeluk was het tweede ongeluk met een wielrenner in een half uur tijd (foto: SQ Vision/Harrie Grijseels).
14.05

A4 bij Bergen op Zoom weer vrij na ongeluk

De snelweg A4 bij Bergen op Zoom kan weer snel worden vrijgegeven. Dat tweet Rijkswaterstaat. Vanochtend viel een camper van een aanhanger af waardoor twee rijstroken werden afgesloten. Rijkswaterstaat wacht tot de weg weer is uitgehard zodat de afzettingen afgebroken kunnen worden.

13.30

Twee motorrijders zwaargewond na ongeluk

Op de Hoge Maasdijk in Andel is vanmiddag een ongeluk gebeurd waarbij twee motorrijders zwaargewond raakten. Drie bestuurders zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

LEES OOK: Twee motorrijders zwaargewond na ongeluk tussen vier motoren

12.0 - Seinstoring op spoor bij Oss
Tussen Oss en Wijchen reden van tien uur vanochtend tot twaalf uur vanmiddag minder treinen vanwege een seinstoring. Treinreizigers moesten tot de middag rekening houden met vertraging.

11.51

Ongeluk op A4

Twee rijstroken van de snelweg A4 van Rotterdam richting Antwerpen zijn rond halftwaalf vanochtend afgesloten na een ongeluk bij Bergen op Zoom. Daar viel een camper van een aanhanger. De afsluiting van de rijstroken leidde rond kwart voor twaalf tot een kwartier vertraging vanaf de afrit Tholen.

LEES OOK: Camper valt van aanhanger op de snelweg: 'Handen vol aan'

Vanwege het ongeluk op de A4 werden twee rijstroken afgesloten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Vanwege het ongeluk op de A4 werden twee rijstroken afgesloten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde rond halftwaalf zaterdagochtend (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde rond halftwaalf zaterdagochtend (foto: Christian Traets/SQ Vision).
10.56

Zwaargewonde man gevonden naast gloednieuwe racefiets

Bij een fietstunnel onder de Boutenslaan in Eindhoven is vanmorgen een zwaargewonde man gevonden. Hij lag vlak naast een gloednieuwe racefiets. Het prijskaartje zat nog aan de fiets. Vanwege de ernst van de situatie werden meerdere ambulances en een traumaheli opgeroepen. Het slachtoffer was volgens een 112-correspondent slecht aanspreekbaar. De politie vermoedt dat de man een proefrit maakte op de racefiets. Of hij is aangereden, wordt onderzocht.

LEES OOK: Zwaargewonde man gevonden bij fietstunnel, naast gloednieuwe racefiets

9.50

Deel boom breekt af en belandt op weg

De brandweer van Helmond werd rond kwart over negen vanochtend opgeroepen vanwege schade aan de Veldbeemd in Helmond. Bij aankomst bleek een groot deel van een boom te zijn afgebroken en op de weg te zijn beland. De brandweer heeft het hout in stukken gezaagd en de weg vrijgemaakt.

Een tak brak van de boom aan de Veldbeemd in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een tak brak van de boom aan de Veldbeemd in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
09.46

Gewonden bij koopafspraak fiets

Twee mannen raakten rond middernacht gewond bij een ruzie in Bergen op Zoom. Drie mannen hadden afgesproken op een parkeerplaats aan de Karel Doormanstraat vanwege de verkoop van een fiets. Toen ze het niet eens werden over de verkoopprijs, verwondde degene die interesse had in de fiets het slachtoffer met een scherp voorwerp. Tijdens het tegenhouden van de verdachte raakten de twee andere mannen lichtgewond. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.

09.44

Gewonden bij kop-staartbotsing

Twee vrouwen zijn vanochtend gewond geraakt nadat twee auto's botsten op de kruising van de Bredaseweg met de Bleukbosweg in Tilburg. Het ging om een kop-staartaanrijding. Twee auto's raakten aanzienlijk beschadigd. De twee bestuursters zijn naar een ziekenhuis gebracht. Een deel van de Bredasweg werd tijdelijk afgesloten vanwege de brokstukken.

22.43

Auto achtergelaten op A67

Een auto is gisteravond achtergelaten langs de snelweg A67 bij Eersel. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag de auto onbeheerd staan en schakelde een bergingsbedrijf in om de auto mee te nemen.

Wachten op privacy instellingen...
22.41

Vermiste jongen (15) terecht

In Waalre was gisteravond korte tijd een 15-jarige jongen vermist. Hij was rond halfacht het laatst gezien op de Molenstraat. Na een uur was de jongen weer terecht, meldt Burgernet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!