‘Automiljonair Rick van Stippent vervolgd na crash met Lamborghini’

14 mei 2023 om 15:29 • Aangepast 24 mei 2023 om 02:02
nl
Auto-ondernemer Rick van Stippent (30) uit Heusden wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd na een crash met zijn Lamborghini. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. Van Stippent reed vorig jaar maart met zijn auto over de A28 bij Rouveen in Overijssel toen het mis ging: zijn auto van een half miljoen was total loss na een botsing tegen de vangrail, zelf mankeerde hij niets.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Het OM Oost-Nederland kan het nieuws ‘in verband met het weekend’ nog niet bevestigen. Volgens de krant wordt Van Stippent vervolgd voor roekeloos rijgedrag. In oktober moet hij in Zwolle voor de rechtbank verschijnen. Van Stippent vergaarde zijn fortuin met het poetsen van auto's.

Het ongeluk gebeurde vorig jaar maart toen Van Stippent op weg was naar het auto-evenement DAY1 World of Cars op het TT Circuit in Assen. Op die plek waren bijzondere auto’s te zien, ook die van Van Stippent had erbij moeten zijn. “Maar mijn wagen heeft die autoshow nooit gehaald, helaas”, zei hij destijds tegen Omroep Brabant.

Hobbel in de weg
Volgens hem gebeurde het ongeluk nadat hij over een hobbel reed: "Op dat moment gaf ik net wat gas. Daardoor kwam de achterkant even los. Van schrik heb ik toen kort aan het stuur getrokken. Een verkeerde actie op het verkeerde moment. Als ik niks had gedaan, was ik waarschijnlijk gewoon doorgereden."

Rick zijn Lamborghini na de crash op de A28 (foto: ANP).
Rick zijn Lamborghini na de crash op de A28 (foto: ANP).

De auto maakte nog een aantal zware klappen voor hij tot stilstand kwam. Van Stippent, en een vriend die bij hem in de auto zat, konden zelf uit de auto stappen. De wagen stond op dat moment al in brand. "De cabine stond vol rook."

'Je wordt als crimineel weggezet'
Op Dumpert werd een video van de crash gedeeld. Van Stippent kreeg er veel reacties op. "Je wordt haast als crimineel weggezet. Terwijl, ik zat niet met een telefoon in mijn hand, heb een drugstest gehad, een alcoholtest gehad. Maar als je dan die reacties op social media leest... Ik had bij wijze van spreken beter dood kunnen zijn."

Van Stippent was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

LEES OOK: Rick overleeft crash met peperdure Lamborghini: 'Ik dacht dat ik doodging'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.