Brandalarm gaat af tijdens examen, leerlingen moeten examen opnieuw doen

15 mei 2023 om 11:16 • Aangepast 25 mei 2023 om 02:03
nl
Pech voor 28 vmbo-leerlingen van het Maurick College in Vught. Ze moeten hun eindexamen Duits opnieuw doen. Vrijdag ging tijdens de toets het brandalarm af, waardoor ze het lokaal verlieten. De onderwijsinspectie heeft het examen ongeldig verklaard.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft acht klachten gekregen over het brandalarm tijdens het examen. De organisatie bevestigt dat de toets daardoor is afgekeurd. "Heel vervelend", laat een woordvoerder weten.

Het brandalarm ging af doordat broodjes te lang in de oven van de kantine lagen. Het was vals alarm, maar een aantal leerlingen die bezig waren met hun eindexamen hadden het lokaal al verlaten. Hierdoor is het examen ongeldig verklaard. Elf leerlingen hadden hun toets al ingeleverd, dus die hoeven de toets niet opnieuw te doen.

Leerlingen in Vught met Duits in hun pakket krijgen hierdoor niet op 14 juni te horen of ze geslaagd zijn, zoals de rest van Nederland. Ze moeten het eindexamen Duits opnieuw doen in het tweede tijdvak, dat begint op 19 juni.

Het tweede tijdvak is bedoeld voor leerlingen die moeten herkansen of tijdens het eerste tijdvak hun examen niet konden maken. Als de leerlingen van het Maurick College daarna een herkansing nodig hebben, moeten ze dat doen in augustus, in het derde tijdvak.

De woordvoerder van LAKS laat weten dat ze maandag nog contact opnemen met het Maurick College, om erachter te komen wat er precies is gebeurd.

LEES OOK: Brandalarm tijdens examen ging af door verbrande broodjes

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!