Transavia schrapt opnieuw vluchten door tekort aan vliegtuigen

16 mei 2023 om 10:19 • Aangepast 25 mei 2023 om 02:03
nl
Transavia schrapt in juni nog eens zo'n 160 retourvluchten. Dat is bijna 5 procent van het totale aantal vluchten. De vliegmaatschappij kampt met een tekort aan vliegtuigen. Na juni zijn de problemen nog niet voorbij. In juli en augustus moet waarschijnlijk nog 2 procent van de vluchten worden geschrapt. Transavia vliegt onder meer via Eindhoven Airport.
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

De KLM-dochter kwam in de problemen doordat leasevliegtuigen te laat beschikbaar zijn en doordat vliegtuigen gerepareerd moeten worden. Daardoor moest Transavia al duizenden reizigers teleurstellen.

Eindhoven Airport
We vroegen de maatschappij dinsdagochtend wat de gevolgen zijn voor reizigers die via Eindhoven vertrekken. Concrete cijfers heeft een woordvoerder niet. Maar op de website van de maatschappij kan je zelf checken of jouw reis uit het vluchtschema is gehaald.

Uit hun site valt bijvoorbeeld op te maken dat het overgrote deel van de annuleringen Schiphol treft. Vanaf 1 juni vervallen ook vluchten van en naar Eindhoven Airport. Het gaat om bestemmingen in landen als Spanje, Portugal, Denemarken Griekenland en Italië (Malaga, Barcelona, Ibiza, Lissabon, Kopenhagen, Bologna en Heraklion).

Geld terug
De maatschappij had al aangekondigd dat dinsdag alle passagiers en reisorganisaties worden geïnformeerd van wie volgende maand één of meerdere vluchten worden gewijzigd of geannuleerd. Later deze maand wil Transavia iedereen informeren die in juli of augustus te maken krijgt met vluchtuitval.

Transavia komt nog vijf vliegtuigen tekort. De komst van drie leasetoestellen liep grote vertraging op. Daarnaast mist het bedrijf nog twee toestellen. Eén heeft schade opgelopen en moet gerepareerd worden. Een ander vliegtuig is buiten gebruik voor onderhoud.

Omboeken
Waar mogelijk wil Transavia vluchten omboeken of zorgen voor een alternatief. Gedupeerde reizigers kunnen ook hun geld terugkrijgen. Transavia vervoert ook veel mensen die pakketreizen hebben geboekt bij reisorganisaties. In dat geval neemt je reisorganisatie contact met je op als er iets aan je reis verandert.

Topman Marcel de Nooijer van Transavia: "We bouwen voor de zomer meer garantie in dat een vlucht gewoon wordt uitgevoerd. Mensen die bij ons boeken, moeten er zeker van kunnen zijn dat hun reis doorgaat. Dat we het vluchtschema nu aanpassen, zorgt voor duidelijkheid."

LEES OOK:

Weer Transavia-vluchten van en naar Eindhoven Airport geschrapt

15.000 passagiers zijn de dupe van het tekort aan vliegtuigen bij Transavia

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!