Weer Transavia-vluchten van en naar Eindhoven Airport geschrapt

3 mei 2023 om 14:15 • Aangepast 12 mei 2023 om 02:00
nl
Luchtvaartmaatschappij Transavia annuleert tot en met zondag opnieuw tientallen vluchten. Het gaat onder meer om vluchten vanaf Eindhoven Airport naar bestemmingen in Zuid-Europa en terug.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In totaal schrapt de luchtvaartmaatschappij van woensdag tot en met zondag 42 vluchten. Hoeveel van de vluchten van Eindhoven zouden vertrekken, kon een woordvoerder van Transavia woensdag niet zeggen. Ook reizigers die vliegen van en naar Schiphol en Rotterdam worden door de annuleringen getroffen. Tot nu toe zijn er door Transavia 37 vluchten op Eindhoven Airport gecanceld door een tekort aan vliegtuigen.

Een blik op de website van de luchthaven leert dat er woensdagochtend een vlucht van Transavia van Eindhoven naar Athene is geschrapt. Datzelfde geldt donderdag voor vluchten van en naar Barcelona, Nice en Valencia.

Tekort aan vliegtuigen
De luchtvaartmaatschappij kampt onder meer door de vertraagde levering van een aantal toestellen en door het uitlopen van onderhoudswerkzaamheden met een tekort aan vliegtuigen. Hierdoor werden al eerder vluchten geschrapt. Zo kregen reizigers afgelopen week soms op de dag van vertrek pas te horen dat hun vlucht niet doorging.

In reactie daarop liet Transavia weten reizigers in mei en juni ruimer van tevoren te informeren.

LEES OOK:

15.000 passagiers zijn de dupe van het tekort aan vliegtuigen bij Transavia

Je vliegreis wordt geannuleerd: dit kun je doen

Transavia schrapt opnieuw vluchten: 'Het blijft even dooretteren nu'

2000 reizigers dienen claim in om geschrapte vluchten Transavia

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.