Transavia schrapt opnieuw vluchten: 'Het blijft even dooretteren nu'

27 april om 12:05 • Aangepast 10 mei om 02:03
nl
De problemen bij Transavia houden aan. De luchtvaartmaatschappij schrapt vrijdag en zaterdag weer een aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport. Volgens het Eindhovens Dagblad zou het gaan om veertien vluchten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik ga geen aantallen bevestigen, maar we zijn inderdaad nog steeds aan het ingrijpen", vertelt woordvoerder Leon Bogaard donderdagmiddag. "Qua aantallen zit je er niet ver naast. We proberen deze operatie zo goed mogelijk uit te voeren. Soms ben je afhankelijk van het feit of we net wel of niet een leasevliegtuig kunnen krijgen. Dat soort zaken. Op het moment dat ik een keer een aantal noem en we zijn een dag verder en we kunnen toch een vlucht uitvoeren - of niet - zit ik met die aantallen."

"We zullen elke keer moeten kijken: kunnen we de vlucht uitvoeren ja of nee."

Twee- tot drieduizend passagiers zouden worden getroffen door de annuleringen van vrijdag en zaterdag, is te lezen in het ED. Met name reizigers vanuit of naar Kopenhagen, Sevilla, Barcelona, Faro, Athene, Lissabon en Alicante zouden de dupe zijn.

"De komende tijd zullen we elke keer moeten kijken: kunnen we de vlucht uitvoeren ja of nee", legt Leon uit. "Er zullen weleens hier en daar wat vluchten uit gaan. Het blijft gewoon even dooretteren nu."

"We willen klanten zo goed mogelijk helpen en doen er alles aan om te werken aan een oplossing."

Transavia kampt sinds deze maand met wat de woordvoerder 'vlootuitdagingen' noemt. Daarom werden woensdag en donderdag ook al vluchten geschrapt. "Sommige vliegtuigen zijn kapot en wachten op nieuwe onderdelen. Drie andere toestellen blijven aan de grond omdat het papierwerk nog niet op orde is." Transavia least die vliegtuigen van Blue Air, een Roemeense luchtvaartmaatschappij die onlangs failliet ging. Vertraging rond de deal zorgde voor problemen met het papierwerk.

Vanwege het tekort aan vliegtuigen besloot Transavia 5 procent van de vluchten in april en mei te schrappen. Hoe lang de problemen aanhouden, is niet bekend. Dit hangt onder meer af van wanneer de nieuwe onderdelen worden geleverd. "We willen klanten zo goed mogelijk helpen en doen er alles aan om te werken aan een oplossing."

Reizigers worden gecompenseerd via de Europese regels. Volgens die regels kunnen reizigers hun ticketkosten terugkrijgen als een vervangende vlucht niet mogelijk is.

LEES OOK:

Je vliegreis wordt geannuleerd: dit kun je doen

Vlucht van Antoinette en Pieter is geannuleerd: ‘We balen als een stekker'

Transavia schrapt woensdag en donderdag retourvluchten Spanje

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!