Zwerfkatje uit vuilniswagen geadopteerd door redder

16 mei 2023 om 19:20 • Aangepast 25 mei 2023 om 02:03
nl
Voor zwerfkat Boeddha begon 2023 heel slecht. Het beestje werd 9 januari maar net op tijd gered uit een vuilniswagen in Oss. Het hachelijke avontuur maakte zo'n indruk op het katje dat het ruim vier maanden duurde om Boeddha op te lappen. Nu heeft hij dan toch een veilig en warm mandje gevonden bij zijn redder.
Profielfoto van Dtv NieuwsProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Een van de vuilnismannen hoorde begin dit jaar iets achter in de wagen en ging kijken. Daar vond hij een levend katje tussen het afval. De vuilnismannen hadden net containers geleegd aan de Oostwal in Oss. Mogelijk is de kat uit een van die containers zo mee de vuilniswagen in gekieperd.

"Hij was ondervoed, onderkoeld en heel angstig."

Ondanks dat Boeddha maar anderhalf uur in de wagen vastzat, was hij er slecht aan toe. "Hij was ondervoed, onderkoeld en heel angstig", herinnert Martien de Louw van Dierenambulance Maasland. Boeddha moest zelfs geforceerd gevoed worden omdat hij dagenlang niet wilde eten.

Eenmaal op kracht werd het katje ondergebracht bij een pleeggezin in Nistelrode. Daar kon Boeddha weer wat meer vertrouwen krijgen in mensen. "Dat katje moest gesocialiseerd worden om zo weer geadopteerd te kunnen worden door een nieuw gezin. Daarom hebben we hem veel aangehaald en met hem gespeeld”, vertelt pleegbaasje Bianca Ouwens.

"Het raakte mij heel erg."

Er werd massaal meegeleefd met het schrijnende verhaal van kat Boeddha. De Dierenambulance Maasland kreeg talloze berichtjes van mensen die het beestje wilden adopteren, maar het nieuwe baasje was vanaf het eerste moment bekend. De chauffeur van de vuilniswagen wilde dolgraag voor het katje zorgen. "Het raakte mij heel erg toen ik het katje vond. Ik heb hem vernoemd naar het restaurant waar hij gevonden is."

Terwijl kat Boeddha werd opgelapt bij het pleeggezin werd hij maatjes met een andere pleegkat, Boots. Vuilnisman René bezocht Boeddha een paar keer bij het pleeggezin en toen zijn eigen kat overleed was het simpel. "Alsof het zo moest zijn, maar toen ben ik gaan kijken naar Boots en wilde ik hem ook graag meenemen."

"Ze krijgen alle rust en warmte bij ons, dus het komt helemaal goed."

Vuilnisman René kijkt uit naar zijn nieuwe gezelschap . "Ik heb twee krabpalen geregeld, een van zelfs 1 meter 60 hoog. Alles staat klaar voor de twee katten. Ze krijgen alle rust en warmte bij ons, dus het komt helemaal goed."

Kat Boeddha mag naar zijn nieuwe baasje, de vuilnisman die hem redde (foto: DTV Nieuws).
Kat Boeddha mag naar zijn nieuwe baasje, de vuilnisman die hem redde (foto: DTV Nieuws).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!