Luchtalarm pal naast kinderopvang wordt alsnog verplaatst

22 mei 2023 om 15:00 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:01
nl
Tot grote opluchting van het kinderdagverblijf verdwijnt het luchtalarm op de Pekhoeke in het centrum van Ulvenhout. De paal met sirene werd in april vorig jaar pal naast de opvang gezet. Hierdoor zaten elke eerste maandag van de maand de kleine kinderen rechtop in bed als het luchtalarm werd getest.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

De plotselinge komst van de paal zorgde vorig jaar voor de nodige commotie, vooral bij de kinderopvang Boeffies & (B)engeltjes. De peuters en kleuters schrokken zich telkens een ongeluk als op de eerste maandag van de maand om 12 uur het luchtalarm afging. "Een enorme herrie", vertelde Wendy van Suylekom van de kinderopvang destijds.

Honderd meter
De dorpsraad heeft een enquête gehouden onder de inwoners wat de beste alternatieve plek voor het luchtalarm zou zijn. Een meerderheid koos voor de rotonde van de Molenstraat en Het Hofflandt. Die ligt honderd meter verderop.

Dorpsraadvoorzitter Jean Nijssen is blij dat er nu een oplossing is gevonden. "Het is prima zo. Zeker ook nu de gemeente Breda heeft beloofd dat ze voortaan bij dit soort beslissingen vooraf ook wijk- en dorpsraden betrekken."

Zonder overleg
Hoe het kan dat de gemeente het luchtalarm vorig jaar zonder overleg naast de kinderopvang plaatste, vindt Nijssen niet zo belangrijk om nog over te hebben. "Je kunt een koe in de kont kijken, maar dat heeft niet zoveel zin", zegt de voorzitter van de dorpsraad.

Op 6 juni wordt de paal verplaatst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!