Izabella (4) bleef achter in bus touringcarbedrijf: 'Dit kan écht niet'

vrijdag om 09:07 • Aangepast dinsdag om 09:58
nl
Het had nooit mogen gebeuren, zo simpel is het. Dat concludeert touringcarbedrijf Van Gompel nadat een 4-jarig meisje gisteren na een schoolreisje alleen in de bus achterbleef.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

“Dit kan écht niet.” Zo vult algemeen directeur Gert-Jan Lommerse zichzelf meermaals aan vrijdagochtend.

“Nee, dit mag nooit de bedoeling zijn. Ik heb de chauffeur zowel gisteravond aan de telefoon als vanochtend in persoon hierop aangesproken. Hij moet zorgen dat de bus gecontroleerd wordt voordat hij vertrekt. Dat is gewoon protocol.”

Maar dat gebeurde dus niet donderdagmiddag. De kinderen van basisschool 't Palet in Eindhoven gingen na een schoolreisje in Uden naar huis, maar toen iedereen op school was afgezet bleek er iemand vermist: de 4-jarige Izabella.

“Iedereen heeft hier natuurlijk schuld."

Ze was in slaap gevallen in de bus. Maar toen dat ontdekt werd, was de bus alweer onderweg naar Helvoirt om bovenbouwleerlingen van dezelfde school op te halen bij recreatiepark Duinoord. Na wat telefoontjes heen en weer werd Izabella in Helvoirt door haar moeder Antje opgepikt.

De basisschool stelde voor het kind met die bus terug mee naar de school te brengen, maar Antje vertrouwde de boel niet meer en wilde haar kind koste wat kost zelf naar huis brengen. Ze is nog steeds boos dat haar kind over het hoofd is gezien, ook door de schoolleiding. Izabella blijft vrijdag dan ook thuis.

“Iedereen heeft hier natuurlijk schuld", zegt Lommerse. "Toen wij werden benaderd door de school dat ze een kind misten hebben we meteen de chauffeur gebeld. Die heeft naar ons teruggekoppeld dat het meisje terecht was. In Helvoirt is ze door een leraar opgevangen voordat ze werd opgehaald.”

"Dit is daar te belangrijk voor.”

Chauffeurs krijgen de opdracht van touringcarbedrijven om altijd de bus te controleren. “Dat is niet zomaar een opdracht. Het is belangrijk, ook vanwege vermiste voorwerpen. Daarin hebben wij dus gefaald, zo simpel is het. Ik snap dat het soms een keer mis kan gaan, maar dit is daar eigenlijk te belangrijk voor.”

Gelukkig is het kind veilig en wel, want dat is het allerbelangrijkste, stelt Lommerse. “Nee, dit gebeurt niet heel vaak. Gelukkig niet. Dan zou ik ook geen leven hebben. Hier worden wij ook helemaal gek van. Hier zitten wij niet op te wachten.”

LEES OOK: Izabella (4) vergeten in bus na schoolreisje: ‘Niemand had het door’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone