Van Nistelrooij blijft PSV'er na vertrek: 'Zal club altijd blijven steunen'

27 mei 2023 om 06:30 • Aangepast 6 juni 2023 om 02:01
nl
PSV zit voor altijd in het hart van Ruud van Nistelrooij. Dat benadrukt het clubicoon, dat woensdag per direct opstapte als hoofdcoach van de Eindhovense voetbalclub, op Twitter. "Ik zal de club en het team altijd blijven steunen."
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van ANP
Geschreven door

Van Nistelrooij vat de tien jaar dat hij als trainer bij de Eindhovense club actief was 'een prachtige rit'.

"Ik mocht jeugdspelers helpen met geweldige collega’s bij de Academy, zodat zij de stap konden maken naar Jong PSV, PSV 1 of naar het profvoetbal bij een andere club. Talloze spelers waar ik nu met trots naar kijk in het betaalde voetbal. Van de Keuken Kampioen Divisie, de Eredivisie, PSV 1 en de grote competities in Europa", zegt de voormalig trainer.

"Vijf jaar heb ik ervaring opgedaan als assistent-trainer en spitsentrainer terwijl ik intussen mijn diploma's behaalde. Daarna volgden drie jaar als hoofdtrainer bij 0nder-19 en een jaar bij Jong PSV. En vervolgens het ultieme: hoofdtrainer worden van PSV 1. Prijzen winnen voor deze prachtige club met geweldige supporters. Bedankt voor jullie nooit aflatende steun overal waar we speelden!"

Kou uit de lucht
Van Nistelrooij zou dit seizoen gebotst zijn met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer en hij moest in de media vernemen dat spelers met de directie over hem hadden gesproken. Algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart spraken dinsdagavond uitgebreid met de oud-voetballer en dachten veel kou uit de lucht te hebben gehaald maar Van Nistelrooij stapte woensdagochtend alsnog op.

Prijzenkast
PSV was ondanks alles wel redelijk succesvol onder de oud-topspits. Dit ondanks de tussentijdse verkoop van sterkhouder Cody Gakpo en toptalent Noni Madueke. De Eindhovense club veroverde dit seizoen de Johan Cruijff-schaal, de KNVB-beker en maakt kans om als tweede te eindigen in de competitie. Dat zou goed zijn voor een plekje in de voorronde voor de lucratieve Champions League.

LEES OOK:

Ruud van Nistelrooij per direct weg bij PSV, Fred Rutten neemt taken over

Vertrek Van Nistelrooij bij PSV: 'Een dolksteek in de rug van de trainer'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!