Fred Rutten legt uit waarom hij vertrekt bij PSV

29 mei om 07:00 • Aangepast 7 juni om 02:01
nl
Net als trainer Ruud van Nistelrooij, vertrekt ook assistent Fred Rutten. Over zijn vertrek is volop gespeculeerd. Het zou niet goed zitten in de staf en daarom gaat hij weg. Zondag na de wedstrijd tegen AZ reageerde hij wat uitgebreider op zijn besluit.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Het heeft niet gebotst met Ruud”, zo ontkent hij de geruchten. “Maar als collega’s heb je natuurlijk meningsverschillen. Ik heb ook nog nooit ervaren dat de assistent en de hoofdtrainer honderd procent dezelfde visie hebben.”

"Op een gegeven moment komen er haarscheurtjes en discussiepunten."

Maar toch zat Rutten niet meer op zijn plek. “Ik heb een tijd terug bij Ruud aangegeven dat ik in deze rol niet door wilde gaan. Op een gegeven moment komen er haarscheurtjes en discussiepunten. Dan moet ik in de spiegel kijken. Kan ik dit volgend jaar weer doen?”

Het antwoord was nee en dat komt ook door fysieke klachten. “Ik heb vorig jaar een fysiek probleem gehad. Dat was een moeilijke periode. Dat is in mijn hoofd wel helemaal weg, maar ik wil de rol die ik dit jaar had mijzelf niet weer aandoen.”

"Fred heeft alle neuzen dezelfde kant op gekregen."

Rutten leidde PSV zondagmiddag naar de tweede plek door te winnen bij AZ. Hij kreeg de complimenten van aanvoerder Luuk de Jong over hoe hij het als interim-trainer de afgelopen week had opgepakt. “Fred heeft alle neuzen dezelfde kant op gekregen. Dat was het belangrijkste voor vandaag.”

Wat de trainer nu gaat doen, is nog onduidelijk. Over aanbiedingen praat hij niet. Rutten wacht eerst een welverdiende vakantie. “Ik vlieg woensdag naar Spanje. Of ik mijn kantoor nog leeg moet halen? Dat is-ie al.”

LEES OOK:

Joey Veerman en familie bedreigd na vertrek Van Nistelrooij: 'Schijtwereld'

PSV naar voorronden Champions League na 2-1 overwinning op AZ

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!