Tennistoernooi Rosmalen stunt met komst legende: 'Dit is fantastisch!'

30 mei 2023 om 09:59 • Aangepast 7 juni 2023 om 02:00
nl
Venus Williams neemt dit jaar deel aan het grastennistoernooi van Rosmalen. Dat maakte de organisatie van het Libéma Open dinsdagochtend bekend. "Dat we haar mogen ontvangen, is fantastisch!", vertelt een stralende toernooidirecteur Marcel Hunze.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De Amerikaanse wereldster krijgt van de organisatie een wildcard voor het toernooi, dat wordt gehouden op het terrein van het Autotron. Williams nam nog niet eerder deel aan een toernooi in Nederland.

"Heel blij dat Venus voor ons heeft gekozen."

"We hadden al enkele weken contact met Williams en toen bekend werd dat ze van plan was om het grastennisseizoen te spelen, hebben wij die contacten verstevigd", legt Hunze uit. "We zijn heel blij dat Venus voor ons heeft gekozen."

Williams wordt beschouwd als een van de beste tennissters ooit. Ze schreef vijf keer het vermaarde Wimbledon op haar naam. Ze won twee keer het US Open en ze is viervoudig olympisch kampioene.

Andere grote namen die meedoen aan het vrouwentoernooi in Rosmalen zijn Belinda Bencic, Victoria Azarenka, Bianca Andreescu en Elina Svitolina. Svitolina, voormalig nummer drie van de wereld, werd vorig jaar moeder en is bezig met haar comeback in de wereldtop.

"Het deelnemersveld ziet er heel goed uit."

Bij de mannen is Daniil Medvedev dit jaar de grote naam. Hij is de nummer drie van de wereldranglijst. Andere publiekstrekkers zijn Felix Auger-Aliassime, Borna Coric, voormalig US Open-winnaar Marin Cilic en Milos Raonic. De Canadese Wimbledonfinalist van 2016 is bezig aan zijn comeback op de ATP Tour. "Het deelnemersveld zier er heel goed uit", knikt Hunze.

Het Libéma Open begint 10 juni en duurt tot en met 18 juni. "De kaartverkoop verloopt uitstekend", laat de toernooidirecteur weten. Dit heeft volgens hem ook te maken met de goede prestaties van de Nederlandse toptennissers zoals Tim van Rijthoven uit Roosendaal, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp de afgelopen twee jaar. 'Dat heeft ook een positief effect op de publieke belangstelling."

Tim Van Rijthoven schreef vorig jaar verrassend het mannentoernooi in Rosmalen op zijn naam. Hij heeft een wildcard gekregen voor de nieuwe editie van het evenement.

LEES OOK:

Tim van Rijthoven na winnen Libéma Open: 'Mooiste dag uit mijn leven'

Tim komt, ziet en overwint: zijn sensationele week in 10 foto’s

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!