Roofvogel valt weer aan in natuurgebied, dit keer is wandelaar de klos

31 mei 2023 om 07:33 • Aangepast 9 juni 2023 om 02:03
nl
Een roofvogel heeft weer iemand aangevallen in natuurgebied De Maashorst bij Schaijk. Dit keer ging het om een wandelaar.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een kleine twee weken geleden werd al een mountainbiker in het natuurgebied aangevallen door een buizerd. De man raakte niet gewond. Omdat hij een helm droeg, kon de vogel hem niet raken.

Herperduin
De vogel sloeg toen toe op een onverhard pad langs de sloot tussen de Zedenweg en Karlingerweg bij Nistelrode. Daar zou het nest van de roofvogel vlakbij zitten. De vogel zou fietsers, hardlopers en andere bewegende bezoekers zien als een bedreiging voor dit nest.

De tweede aanval vond plaats vlakbij Vakantiepark Herperduin, in Herpen. Daar in de buurt heeft een andere buizerd een nest. Na de aanval zijn ook hier borden geplaatst om mensen voor de buizerd te waarschuwen.

'Kans op aanval is klein'
“De kans dat je in De Maashorst wordt aangevallen door een roofvogel is klein, maar in het broedseizoen is de kans iets groter. Dan beschermen de roofvogels extra goed hun nest", legt boswachter Maurice van Doorn uit op de website van het natuurgebied.

Hij adviseert deze plekken tijdelijk te mijden. Mensen die wel in de buurt komen van de roofvogel kunnen het best rustig passeren. Dat houdt in dat fietsers het best kunnen afstappen en hardlopers even moeten wandelen. Verder luidt het advies om, voor zover mogelijk, niet alleen te lopen of fietsen.

LEES OOK:

Roofvogel valt mountainbiker aan in natuurgebied

5 tips wat je moet doen als een woedende buizerd je aanvalt

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!