Coen stond met zijn band Epica in het voorprogramma van Metallica

2 juni 2023 om 14:19 • Aangepast 13 juni 2023 om 02:01
nl
Toetsenist Coen Janssen uit Oss, van de metalband Epica, viel bijna van zijn stoel toen hij dit appje kreeg: 'Metallica wil ons in het voorprogramma!' Zijn muzikale helden, waar hij huizenhoog tegenop kijkt. Daar zeg je geen nee tegen. Dus kijken Coen en de andere bandleden nu terug op vier optredens in Parijs en Hamburg waarvan hij zich nog afvraagt of het geen droom was. Zondag vertelt hij erover in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Epica is geen kleine band in de wereld van de symfonische metal. In landen als Brazilië en Mexico kunnen de bandleden nauwelijks over straat. Ze hadden amper tijd om zich voor te bereiden, maar voor Metallica ging alles aan de kant. Coen vertelt: "Mijn vrouw sputterde nog even tegen toen ik zei dat ik niet meteen meeging naar de camping, maar toen ik vertelde waarom niet, snapte ze het wel."

De band staat op één, en dat is al twintig jaar zo. Coen is een van de oprichters van de band. Hij ging op pianoles toen hij 8 jaar was. Als 16-jarige ging hij naar het conservatorium en daarna was het al snel Epica wat de klok sloeg.

Met als voorlopig hoogtepunt het voorprogramma van Metallica. Vorige week in Hamburg en de week ervoor in het Stade de France in Parijs voor een publiek van 60.000 mensen. Ook voor de drummer van de band, Ariën van Weesenbeek uit Waspik, een ervaring om nooit te vergeten.

Ze hoopten natuurlijk om hun helden van de grootste metalband ter wereld ook even te ontmoeten. En dat gebeurde. De metalgoden daalden netjes af naar de kleedkamer van Epica om ze te bedanken voor hun optredens. Nee, ze hebben geen selfies gemaakt. Dat vonden ze gênant.

Voor Epica begint nu weer het 'gewone' werk. Volgend weekend naar Engeland, daarna België, Zweden, Bulgarije, Servië, Italië en ga zo maar door. Brabantse fans kijken uit naar de optredens in de Brabanthallen in Den Bosch begin november.

Verder in KRAAK
Frank Halters uit Tilburg was manager van sterren als Jeroen van der Boom en Berget Lewis en leefde een luxe leven. Maar hij verloor alles toen hij na de dood van zijn vriendin werd veroordeeld voor dood door schuld.

En: Bas Pieck van het Kansfonds gaat bijstandsgezinnen in Tilburg helpen door ze 150 euro in de maand extra te geven. Zonder voorwaarden vooraf. Allemaal bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek naar wat het met mensen doet als ze zich minder druk hoeven te maken over geld.

KRAAK wordt elke zondag om 12 uur live uitgezonden en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken en via Brabant+.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!