Peter Bosz is dé topkandidaat voor PSV: 'Lijkt erop dat het gaat lukken'

4 juni 2023 om 13:12 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:00
nl
Peter Bosz is dé topkandidaat voor PSV om de opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen als hoofdcoach. Dat meldde VI zondagochtend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bosz zit sinds zijn vertrek bij het Franse Olympique Lyon in oktober vorig jaar zonder club.

'PSV heeft behoefte aan nieuw elan'
"Bosz wordt in het geruchtencircuit al een tijdje gekoppeld aan PSV. Ze zijn er volop mee bezig", vertelde PSV-watcher Rik Elfink van het ED in het radioprogramma 'De Zuidtribune' op Omroep Brabant. "Het is een serieus verhaal. Afwachten of dit de komende uren - of dagen - gaat rondkomen. Maar het heeft er alle schijn van dat het gaat lukken."

Hij spreekt van een logische keuze. "Zeker als je bekijkt wie op dit moment beschikbaar zijn. Phillip Cocu zou je bij Vitesse kunnen weghalen, maar die is nog niet zo lang weg uit Eindhoven en dat zou ik ook een keuze uit het verleden vinden. Ik denk dat PSV een beetje behoefte heeft aan nieuw elan na de heibel van de afgelopen maanden."

Opstappen Ruud van Nistelrooij
Als trainer was Bosz eerder actief bij onder meer Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, de Duitse topclub Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Bij PSV lonkt voor Bosz de uitdaging om voor het eerst in zijn loopbaan landskampioen te worden.

Andere namen die naast Bosz en Cocu te horen waren in het geruchtencircuit waren die van Ron Jans (succestrainer van FC Twente) en Adil Ramzi, die uitstekend presteert met de PSV-jeugd. Ramzi sprak ook al openlijk uit de klus op zich te willen nemen. "Maar ik denk dat je niet opnieuw moet gokken in de situatie waarin PSV zit", benadrukte Yannick Wezenbeek van Omroep Brabant in 'De Zuidtribune. "Met Bosz heb je ook geen garantie, maar die heeft op het hoogste niveau al meer bewezen."

Onrust
Van Nistelrooij stapte vorige week, een halve week voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ, op als trainer van PSV omdat hij te weinig vertrouwen voelde.

Ondanks de onrust die dit plotselinge vertrek veroorzaakte, won de ploeg vorige week in Alkmaar van AZ. Daardoor eindigde PSV alsnog op de tweede plaats in de Eredivisie, goed voor een ticket in de voorronde van de Champions League. Van Nistelrooij won met PSV dit voetbalseizoen twee prijzen: de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Doorpakken met transfers
Het is voor PSV belangrijk om de nieuwe trainer snel aan te stellen, omdat de club dan pas kan doorpakken met transfers. De nieuwe coach heeft hier een belangrijke stem in.

De gewaagde speelstijl waar Bosz om bekendstaat, vraagt om specifieke spelers die hieraan kunnen voldoen.

LEES OOK:

Van Nistelrooij blijft PSV'er na vertrek: 'Zal club altijd blijven steunen'

PSV naar voorronde Champions League na 2-1 overwinning op AZ

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!