De temperatuur stijgt en dus de vraag naar airco's ook

5 juni 2023 om 21:39 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:00
nl
Het wordt warm eind deze week, en dat betekent dat veel airco's weer volop gaan draaien. Maar wie had gehoopt nog even snel een airco te laten plaatsen, heeft pech. De aircobedrijven hebben het al maanden druk. "We merken wel dat het warm wordt, ja. Zoals altijd", zegt Guido van der Velden, de eigenaar van Aircobrabant.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

De medewerkers van Aircobrabant kunnen de klok er bijna op gelijkzetten. Als het warm wordt, gaan de telefoons rinkelen. "Het aantal aanvragen gaat omhoog op het moment dat het warmer wordt", weet Van der Velden. Zeker nu er tropische temperaturen zijn voorspeld, stromen de aanvragen binnen. "Er zijn zeker wel mensen die vooruit denken, maar we zien toch dat de meeste mensen pas gaan bellen als het echt warm wordt, zoals deze week."

Het bedrijf helpt wekelijks tientallen klanten. Maar de mensen die nu nog bellen voor een airco, moeten daar nog even op wachten. "We doen wel ons best om iedereen zo spoedig mogelijk te helpen, maar deze week gaat niet lukken. Die mensen moeten even geduld hebben." Het bedrijf heeft het overigens al maanden druk, net als de meeste aircobedrijven. "Het gaat zeker goed in de branche. Iedereen heeft het momenteel erg druk", zegt Van der Velden.

"De beslissing om een airco te kopen, is makkelijker gemaakt."

De stijgende vraag naar airco's wijt Van der Velden vooral aan de energiecrisis. "Mensen komen er nu toch achter dat een airco ook te gebruiken is om energiezuinig te verwarmen. De beslissing om een airco te kopen, is dan makkelijker gemaakt. Iedereen wil van het gas af en veel mensen wekken stroom op met zonnepanelen. Die opgewekte stroom willen ze wel gebruiken, en dat kan met de airco."

Wie een airco wil laten installeren, moet wel goed opletten. Nu de vraag naar airco's groeit, duiken er ook steeds meer aircobedrijven op. Maar niet ieder bedrijf werkt volgens de regels, ziet Van der Velden. "Een airco moet geïnstalleerd worden door een erkend bedrijf. Helaas gebeurt dat niet altijd zo. We zien steeds meer bedrijven die zich niet aan de regels houden."

LEES OOK: Zonnig en warm begin van de week, tropisch richting het weekend

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!