Liveblog

112-nieuws: autobrand op A58 • harde botsing op fietspad

8 juni 2023 om 20:34 • Aangepast 17 juni 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.43

Botsing tussen scooterrijdster en fietser

Een scooterrijdster en een fietser zijn vanavond rond kwart over zeven op elkaar gebotst op een fietspad langs de Eindstraat in Drunen. De bestuurster van de scooter raakte daarbij gewond. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. De fietser kwam met de schrik vrij.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
20.33

Auto in brand op A58

Een auto is vanavond rond acht uur uitgebrand op de A58 bij Gilze. De inzittenden konden op tijd vluchten. Een technisch mankement is mogelijk de oorzaak van de brand.

Door de brand moesten andere weggebruikers rekening houden met een vertraging van zo'n tien minuten tussen Tilburg-Centrum West en Bavel. De rechterrijstrook was afgesloten.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
18.52

Vrouw valt in het water in Sint Agatha

Een vrouw is vanmiddag bij een huis in een vijver gevallen aan de Heerstraat in Sint Agatha. Ze viel in het water toen ze even bij de vijver stond te kijken. Iemand van de thuiszorg vond de vrouw en schakelde de hulpdiensten is. De vrouw is in de ambulance onderzocht.

Foto: SK-media/SQ Vision.
Foto: SK-media/SQ Vision.
17.22

Jonge meisjes bekrassen auto's

De politie heeft twee minderjarige meisjes in beeld, die auto's zouden hebben bekrast in Vught. Op de Baarzenstraat werden meerdere auto's bekrast. Het onderzoek loopt nog, meldt de Vughste wijkagent Marcel de Rouw op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...
16.31

A16 vanuit België naar Breda nog uren dicht na ongeluk

De A16 vanuit België naar Breda is bij Hazeldonk nog zeker tot tien uur vanavond dicht nadat op de weg een vrachtwagen in brand had gestaan, meldt de ANWB. Eerder was ook de andere rijrichting afgesloten, deze is inmiddels weer open.

LEES OOK: Enorme brand nadat vrachtwagens botsen, A16 vanuit België nog uren dicht

16.10

Brand verwoest restaurant in centrum Breda

Bij restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda is donderdagmiddag brand uitgebroken op het dak. De brand zorgde met dikke rookwolken voor overlast in het centrum van de stad. Rond tien over vier meldde de brandweer dat het sein brand meester as gegeven, nablussen duurt nog wel enige tijd.

De brand heeft het restaurant helemaal verwoest.

LEES OOK: Grote brand op het dak van een restaurant in centrum van Breda

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
15.42

Brand na botsing A16: vrachtwagen vervoerde elektrische auto's

Een van de vrachtwagens die vanmiddag op de A16 bij Breda op elkaar botsten, vervoerde elektrische auto's. Door de botsing ontstond er een enorme brand en was de A16 in beide richtingen afgesloten.

LEES OOK: Enorme brand nadat vrachtwagens botsen op A16

15.06

Verdachte jongen blijkt leerling

Een jongen die zich verdacht gedroeg vlak bij een school in Drunen heeft eerder vanochtend onbewust voor opschudding gezorgd. De jongen had een hoodie aan en de capuchon ver over zijn hoofd heen getrokken. Hij was veel bezig met zijn telefoon. Vervolgens ging hij de school binnen. Een omstander vertrouwde dat niet en alarmeerde de politie. Eenmaal binnen konden agenten de jongen niet vinden. Wat bleek? Het ging om een leerling van de school, zo bleek vervolgens uit bewakingsbeelden.

14.36

Brand in centrum Breda

Bij restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda is donderdagmiddag brand uitgebroken op het dak. De brand is inmiddels onder controle, maar zorgde door dikke rookpluimen voor overlast in het centrum van de stad.

LEES OOK: Grote brand bij restaurant in Breda

14.21

Bermbrand in Rijen

De brandweer van Rijen is rond halftwee uitgerukt naar de Uitvang in Rijen voor een bermbrand naast het spoor. Bij aankomst bleek er op twee plekken in de berm brand. Het treinverkeer heeft eventjes gelegen. De brand was snel onder controle.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
13.55

Snelweg dicht na ongeval

Op de A16 is bij de Belgische grens een ongeluk gebeurd waarbij zeker twee vrachtwagens betrokken zijn. De snelweg richting België is dicht. Bij de brand komt veel rook vrij. Een grote grijze rookpluim is in de verre omtrek te zien.

Update 14.43: Inmiddels is de weg weer deels open.

LEES OOK: Grote brand op A16 na botsing vrachtwagens, snelweg dicht

13.07

Fietser aangereden

Op de Grotestraat in Drunen is aan het einde van de ochtend een fietser aangereden door een auto. Dat gebeurde bij de Lidl. De fietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
13.00

Man zwaait met nepwapen

Een 29-jarige man heeft woensdagavond voor onrust gezorgd door met een nepvuurwapen te zwaaien in zijn woonplaats Oosterhout. Dat meldt de politie. Hij richtte het wapen zelfs op voorbijgangers en spelende kinderen. Na een snelle zoekactie in de omgeving vonden agenten de verdachte op de Wiekslag. Hij werd direct aangehouden en zit nog altijd vast.

12.15

Te hard rijdende bestuurder mag rijbewijs net houden

Een automobilist (32) die vanochtend met 100 kilometer per uur over de Maaskade in Oss reed, komt goed weg. De man mocht namelijk nét zijn rijbewijs houden. Door een correctie van drie kilometer per uur, om precies te zijn. Op de Maaskade geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

08.38

Drie auto's gebotst

Op de N69 zijn vanochtend tussen België en Borkel drie auto's op elkaar gebotst. Het gaat om een een Nederlander, een Belg en een Poolse bestuurder. Er raakte niemand gewond. Wel liepen de achterste twee auto's flinke schade op. Ze moesten worden getakeld.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
06.00

Drugs bezorgd in winkel, twee mannen aangehouden

In een supermarkt in Eindhoven is gisteravond een pakketje met drugs bezorgd. Degene die de drugs kwam ophalen, is aangehouden. Dat meldt de politie Eindhoven op Facebook. Er was nog een man die zich verdacht gedroeg tijdens de aanhouding. Hij bleek op een gestolen fiets te rijden en is ook meegenomen.

Het pakketje was geadresseerd aan de supermarkt, toen medewerkers het pakketje open maakten ontdekten zij wit poeder in het pakket. Nadat zij de politie hadden gebeld, stond er iemand aan de balie die het pakketje wilde hebben. De drugs zijn in beslag genomen en de recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

21.10

Scooterrijder gewond na botsing

Een scooterrijder en automobilist zijn op elkaar gebotst op het Kerkeind in Milheeze. EHBO'ers die toevallig in de buurt waren, hebben eerste hulp verleend tot de ambulance er was. De scooterrijder is daarna in de ambulance aan zijn verwondingen geholpen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!