Liveblog

112-nieuws: auto op zijn kop in sloot • bermbranden in Gemonde

9 juni 2023 om 21:14 • Aangepast 20 juni 2023 om 02:06
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.45

Auto botst tegen pijler van viaduct in Leende, bestuurder naar ziekenhuis

Een man is vrijdagavond gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een betonnen pijler van een viaduct was gereden. Dat gebeurde rond halftien op de Maarheezerweg in Leende. De man kon zelf uit zijn zwaar beschadigde auto komen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
21.35

Aanhouding na dreigen met brandstichting

In de Gestelsebuurt in Den Bosch is vrijdagmiddag een vrouw aangehouden voor bedreiging. Ze had gedreigd tijdens de ontruiming van een zonnestudio het pand in brand te zullen steken. Aanleiding was de inbeslagname van de inboedel van de zonnestudio in de Hildebrandstraat. Dat gebeurde op last van de justitie in een drugsonderzoek in Brabant.

De eigenaar van het bedrijf is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en zit vast. De veroordeelde moet nog geld terugbetalen aan de staat. Daarom werd beslag gelegd op de goederen van de zonnestudio, zoals zonnebanken. De vrouw is vanmiddag rond half vier aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is ze weer vrijgelaten. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Foto: politie
Foto: politie
20.30

Bermbranden in Gemonde

Aan de Lambertusweg in Gemonde zijn vanavond twee bermbranden ontstaan. De branden woedden op enkele honderden meters van elkaar. Toen de brandweer aankwam waren voorbijgangers al begonnen met het uittrappen van het vuur. Brandweerlieden hoefden alleen nog maar na te blussen.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
19.10

Auto belandt op zijn kop in sloot met water

Op de N279 is vanmiddag een auto van de weg geraakt en op zijn kop in een sloot met water beland. De bestuurder van de auto kon zelf uit de auto komen. Waardoor de jongeman de controle over de auto heeft verloren is niet duidelijk. Hij is niet gewond geraakt. De jongeman was alleen en niemand heeft het ongeluk zien gebeuren. Ook kon hij niet bellen omdat zijn telefoon in het water was gevallen. Een passerende automobilist is gestopt en heeft de hulpdiensten ingeschakeld.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
19.00

Auto botst tegen vangrail op A2 bij Maarheeze

Op de A2 van Weert naar Eindhoven is vanmiddag bij Maarheeze een auto tegen de vangrail in het midden van de weg gebotst. Daarna schampte de auto nog een passerende auto. Niemand raakte gewond. De beschadigde auto's zijn op de vluchtstrook geparkeerd, zodat het verkeer kon doorrijden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.40

Vrachtwagens botsen op de A2 bij Eindhoven

Op de rondweg A2 bij Eindhoven zijn vanmiddag twee vrachtwagens op elkaar gebotst. In de voorste vrachtwagen zaten de brandbare stoffen isopropanol en butanol, maar er is door de botsing geen lekkage ontstaan. De vrachtwagen is zelf naar het steunpunt van Rijkswaterstaat bij Geldrop gereden.

De achterste vrachtwagen is zwaar beschadigd en moet worden weggesleept. Vanwege bergingswerkzaamheden van een beschadigde vrachtwagen zijn er twee rijstroken afgesloten. Daardoor liep de vertraging op.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
17.15

Man neergestoken in Den Bosch

Op de van Grobbendonklaan in Den Bosch is afgelopen nacht een 41-jarige man neergestoken. Dat gebeurde rond drie uur. Het slachtoffer was in gesprek met een man en een vrouw. Beide mannen kregen ruzie die uitliep op een steekpartij. De verdachte ging er daarna op de fiets vandoor. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte. Zijn fiets is inmiddels teruggevonden op de Tramkade.

16.40

Scooterrijder onderuit in Helvoirt

Op de Admiraalsweg in Drunen is vanmiddag een scooterrijdster samen met haar kind onderuit gegaan. De vrouw reed in eerste instantie samen met haar kind verder, maar stopte even later omdat ze toch gewond was geraakt. Ambulancepersoneel heeft de vrouw nagekeken. Het is niet duidelijk of de vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis is gegaan.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
16.35

Zwaargewonden bij steekpartij in bedrijf Nuenen

Bij het bedrijf Esro in Nuenen heeft vanmiddag een steekpartij plaatsgevonden waarbij drie mannen waren betrokken. Een man heeft met een mes twee andere mannen verwond. Een van de slachtoffers is in zorgwekkende toestand met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De dader is aangehouden.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
16.00

Drugs gevonden bij controle in Son en Breugel

Bij een integrale controle in het buitengebied van Son en Breugel is een hoeveelheid drugs gevonden. Agenten namen een partij hennep en hasj in beslag met een vermoedelijke straatwaarde tussen de 200.000 en 300.000 euro. De eigenaar van het pand krijgt een proces-verbaal.

Bij een ander pand werd fraude met gas- en wateraansluitingen geconstateerd. De leidingen zijn afgesloten en ook deze eigenaar krijgt een proces-verbaal.

Foto: politie
Foto: politie
14.56

Auto's vernield in Veldhoven

Een 28-jarige man uit Veldhoven is donderdag opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht ruim dertig auto’s te vernielen in zijn woonplaats. De auto's werden vooral bekrast. Mede dankzij oplettende buurtbewoners kon de man worden opgepakt.

LEES OOK: Ruim 30 auto’s vernield in Veldhoven, man (28) opgepakt

14.33

A73 weer open bij Haps

Op de A73 zijn vanmiddag bij Haps twee busjes op elkaar gebotst. Daarbij kantelde een van de busjes. De snelweg richting Nijmegen was daarom gesloten, maar is inmiddels weer open.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
11.45

Zwaluw vast op dak

Aan het Olmenhof in Geldrop heeft de brandweer een vogel gered. De zwaluw zat met de vleugel vast tussen twee platen op het dak. Met een hoogwerker kon het dier worden gered. De zwaluw vloog zelf weg. Volgens de buren is dit een terugkerend probleem op het dak.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
11.40

Straat onder water

Aan het Kruidhof in Bergen op Zoom is vrijdagochtend een waterleiding geklapt. Dat meldt ZuidWest TV. Bijna de hele straat staat onder water.

De brandweer was al snel er plaatse om de omgeving veilig te stellen. Medewerkers van Brabant Water zijn bezig om de leiding af te sluiten. Omwonenden hebben momenteel geen water, bruin water of een lage waterdruk. De monteurs zijn druk bezig om dit op te lossen.

10.43

Meisjes gewond na botsing

Twee jonge fietsers zijn op de Galliërsweg in Oss aangereden door een auto. De meisjes zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen liep 'zorgwekkend hoofdletsel' op, meldt de politie.

De bestuurder van de auto is meegenomen naar het bureau voor verhoor. “Het beeld is dat de fietsers samen met een derde meisje vanaf de Etruskenweg de kruising opreden waar zij botsten met de auto. Het derde meisje bleef ongedeerd”, verklaart de politie.

10.39

Rijstrook dicht door autobrand

Op de A17 staat een auto in brand bij Stampersgat. Daarom is de rechterrijstrook richting Dordrecht gesloten. De brand levert op dit moment 10 minuten extra reistijd op.

06.09

Ongeluk A58 Ulvenhout

De A58 van Tilburg richting Breda was vrijdagochtend een tijd lang volledig dicht bij Ulvenhout. Daar gebeurde rond zes uur vrijdagochtend een ongeluk. Sinds kwart over zeven is de weg weer vrijgegeven.

LEES OOK: A58 van Tilburg richting Breda vrijgegeven na ongeluk bij Ulvenhout

Foto: Twitter Rijkswaterstaat
Foto: Twitter Rijkswaterstaat
05.27

Gewonde man in Den Bosch

In de Van Grobbendoncklaan in Den Bosch hebben agenten afgelopen nacht, na een melding van een steekpartij, een gewonde man gevonden. Die is naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent zou het slachtoffer zwaargewond zijn. De melding van de steekpartij werd rond drie uur 's nachts gedaan. Agenten hebben nog naar sporen gezocht en getuigen gehoord. Er zou vooralsnog niemand aangehouden zijn.

Agenten doen onderzoek na de steekpartij in de Van Grobbendoncklaan in Den Bosch (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Agenten doen onderzoek na de steekpartij in de Van Grobbendoncklaan in Den Bosch (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Politie in de Van Grobbendoncklaan in Den Bosch na de steekpartij (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Politie in de Van Grobbendoncklaan in Den Bosch na de steekpartij (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
04.56

Uitslaande brand verwoest huis

In een huis aan de straat De Kabouters in Den Bosch woedde afgelopen nacht brand. Het vuur werd rond halfdrie ontdekt. De brand was uitslaand. Hierbij liep ook een appartement boven dit huis volgens een 112-correspondent veel schade op. Het huis waar de brand uitbrak, is naar verluidt zo goed als uitgebrand. Bij de brand is iemand gewond geraakt. Die is naar een ziekenhuis gebracht. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

De brand verwoestte een huis aan de straat De Kabouters in Den Bosch (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De brand verwoestte een huis aan de straat De Kabouters in Den Bosch (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Ook het appartement boven het huis aan De Kabouters waar brand woedde, liep schade op (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Ook het appartement boven het huis aan De Kabouters waar brand woedde, liep schade op (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!