Geen operatie nodig voor Jeffrey Herlings, die wel twee GP's mist

13 juni 2023 om 09:51 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:00
nl
Jeffrey Herlings mist de komende twee rondes om het wereldkampioenschap in de MXGP. De motorcrosser uit Oploo viel afgelopen zondag van zijn motor en liep een zware nekblessure op. Hij brak een nekwervel. Met rust moet het probleem opgelost worden, want volgens zijn dokter is een operatie niet nodig.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

De schrik zat er zondag tijdens de Grote Prijs van Duitsland goed in. Herlings reed na een valpartij de eerste manche nog wel uit, maar werd daarna meteen naar het ziekenhuis in Eindhoven vervoerd. Daar werd een gebroken nekwervel geconstateerd. Nader onderzoek was nodig.

Nu blijkt dat de blessure pittig is, maar dat een operatie niet nodig is. De breuk kan met rust herstellen. Hij mist in ieder geval wel de Grand Prix' in Sunbawa en Lombok in Indonesië.

"Ik ken mijn lichaam goed en voelde dat er iets niet klopte."

"Ik ben blij dat ik geen operatie nodig heb", zegt een aangeslagen Herlings. "Maar deze blessure vat mijn carrière wel een beetje samen. We halen een recordaantal overwinningen en dan komt er een blessure en tegenslag."

"Ik weet nog steeds niet wat er echt is gebeurd met de crash", vervolgt de vijfvoudig wereldkampioen. "Achteraf voelde mijn nek niet goed, maar probeerde ik toch te finishen om zoveel mogelijk punten te pakken. Ik ken mijn lichaam inmiddels goed en voelde dat er niets niet klopte."

Eerder werd gevreesd dat de crash hem op zijn minst de wereldtitel zou kosten. En misschien wel meer. Dat valt dus mee. "Ik hoop zo snel mogelijk weer bij mijn team te zijn om weer te gaan racen", zo besluit Herlings.

Herlings wordt net deken afgevoerd vanuit Teutschental.
Herlings wordt net deken afgevoerd vanuit Teutschental.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!