Monica belde 112 omdat ze dacht dat haar buurjongen vermoord werd

14 juni 2023 om 16:24 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:01
nl
Bewoners van de Akkerwinde in Hapert schrokken dinsdagavond van een hele hoop geschreeuw. "Het leek net alsof er iemand afgeslacht werd", zegt bewoonster Monica. Nadat ze de politie had gebeld, bleek het te gaan om haar 15-jarige buurjongen die fanatiek aan het gamen was.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Even lekker buiten afkoelen, dacht Monika dinsdagavond. Ze zat rustig in haar voortuin toen ze ineens een enorm kabaal hoorde.

"De politie kwam heel snel met drie auto's."

"Ik denk: wat hoor ik toch allemaal? Ik hoorde geschreeuw en getier. Het klonk echt niet goed. Het was heel veel heftig en agressief geschreeuw. Het leek net of er iemand afgeslacht werd." Samen met haar man bleef ze luisteren. Het geschreeuw werd steeds harder. "Ook de buurvrouw kwam naar buiten. Ze zei: 'Het komt van hiernaast'."

Monica twijfelde of ze de politie moest bellen. "Totdat het zo erg werd dat mijn man zei: 'Nu bellen! Bel de politie!' Ze kwamen heel snel. Niet met een of twee, maar met drie auto’s."

"Is hier politie aan de deur geweest?"

"De politie heeft aangebeld bij de buurjongen. Toen bleek dat hij een computerspel aan het spelen te zijn. Hij zou rustig aan doen de rest van de avond, zei hij." Uiteindelijk konden de agenten er volgens Monica ook wel om lachen.

Tijdens ons gesprek met Monica komt de vader van de 15-jarige jongen naar buiten gelopen. Hij reageert verrast. "Is hier politie aan de deur geweest? Ik weet van niets. Ik kwam rond twaalf uur thuis. Mijn zoon heeft niets gezegd."

"Hoe kun je zoveel lawaai produceren tijdens een spelletje?"

De vader moet lachen wanneer hij het hele verhaal hoort. "Soms zeg ik weleens: schreeuw eens niet zo hard. Maar dan gaat hij zo in de game op en hoort hij niets met zijn headset op."

Buurvrouw Monica kan het nog steeds niet helemaal begrijpen. "Ik dacht: serieus, hoe dan? Hoe kun je zoveel lawaai produceren tijdens een spelletje? Het was heel apart."

Nadat haar buurman met zijn zoon gesproken heeft, vertelt hij: "Mijn zoon zei dat hij gewoon Rocket League aan het spelen was en Grand Theft Auto. Dan is hij zo gemotiveerd en gedreven dat hij alles om zich heen vergeet."

Ondanks het vals alarm is Monica wel blij dat ze 112 heeft gebeld. "Want je weet maar nooit. Maar de volgende keer vraag ik eerst even of hij een spelletje aan het spelen is", lacht ze. Haar boodschap aan de buurjongen: "Haal je volume de volgende keer wat naar beneden."

LEES OOK: Schreeuw om hulp blijkt iets te fanatieke gamer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!