Verdronken jongetje (6): al 25.000 euro ingezameld voor ouders

18 juni 2023 om 20:41 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:02
nl
De inzamelingsactie voor de ouders van de 6-jarige jongen Abdyrahman uit Oss, die donderdag is verdronken in de recreatieplas De Lithse Ham, heeft inmiddels de 25.000 euro aangetikt. Daarmee is het doel behaald. Al hoopt de initiatiefnemer dat Brabant gul blijft geven zodat de ouders hun zoon een mooi afscheid kunnen geven. "Er komt nog heel veel op hun pad de komende tijd, dus ze kunnen meer gebruiken", zegt Mark Martens.

De intiatiefnemer van de inzamelingsactie is heel blij dat mensen zo massaal doneren. "In twee dagen tijd is het heel snel gegaan. Top dat zoveel mensen meeleven met deze mensen. Ze hebben niet veel geld of spullen en zijn naar ons land gevlucht. Ze gingen van oorlog naar oorlog, hadden hier eindelijk rust en dan maak je dit mee."

"Met wat extra geld kunnen ze misschien een nieuw leven opbouwen."

Met de actie wil Mark geld ophalen voor de uitvaart van Abdyrahman, die is maandag. "Wij waren dinsdagavond bij dezelfde plas met onze kinderen die ongeveer even oud zijn. Het water wordt daar vrij snel diep en dat is best gevaarlijk. We leven mee met de familie van de jongen en willen ze graag helpen met een mooi afscheid van hun zoon", vertelt Mark.

Inmiddels is het geld voor de begrafenis ruimschoots binnen. Maar de inzamelingsactie stopt hier niet. "Er komt nog heel veel voor die mensen op hun pad", legt Mark uit. "Ze hebben nog twee kindjes. Met wat extra geld kunnen ze misschien een nieuw leven opbouwen. En het gemis op de een of andere manier een plekje geven."

Ook de stichting Make a Memory heeft aan Martens laten weten iets voor de ouders te willen betekenen. Die organisatie maakt op verzoek van de familie foto’s van het overleden kindje. "De familie wilde dat graag. Daarom komt er een fotograaf en die gaat alles vastleggen, waaronder de begrafenis."

"Ze zijn dankbaar dat er mensen zijn die in deze moeilijk tijd aan hen denken."

Abdyrahman en zijn ouders zijn gevlucht van Turkmenistan naar Oekraïne. Vanuit dat land zijn ze vanwege de oorlog verder gevlucht naar Nederland. Ze zijn pas net in Nederland en hebben nog geen bankrekeningnummer. "Daarom helpen de gemeente en enkele instanties om het geld op de juiste plek te krijgen", vertelt Martens.

Hij heeft via de mail contact gehad met de vader van het overleden jongetje. "Hij liet weten dat ze heel blij zijn dat er een liefdadigheidsactie is opgezet. Ze zijn dankbaar dat er mensen zijn die in deze moeilijk tijd aan hen denken."

Abdyrahman was woensdag samen met zijn ouders bij de recreatieplas in Lith. Daar is het jongetje tijdens het spelen plots verdwenen. Na zijn vermissing is meteen een grote zoekactie gestart met duikers van de brandweer en een politiehelikopter. Ook het Veteranen Search Team zocht in de omgeving naar de jongen. De familie van het jongetje zocht eveneens mee.

Donderdag iets voor het middaguur werd het lichaam van het jongetje gevonden in het water van de plas. Volgens Mark zat de 6-jarige jongen in een taalklas van de Sterrebosschool in Oss.

LEES OOK:

Vermist jongetje (6) blijkt verdronken in recreatieplas De Lithse Ham

Politie en familie zoeken naar vermist jongetje (6) bij Lithse Ham

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!