Niek belde per ongeluk aan bij Guus Meeuwis en kan nu een album opnemen

17 juni 2023 om 13:25 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:02
nl
Heel soms gebeurt het dat iemand met zijn neus in de boter valt. Het overkwam de beginnende Tilburgse singer-songwriter Niek Daamen. Om aan geld te komen voor een album ging Niek met kunst langs de deur. Nietsvermoedend belde hij aan bij... Guus Meeuwis. En zo begon een klein avontuur.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

"Ik besloot huis-aan-huis artwork voor mijn album te verkopen. Ik belde per ongeluk aan bij iemand die ik dacht te herkennen. Hij kwam naar buiten, maar deze man had geen bril op waardoor ik niet meteen zag wie het was. Bleek het Guus te zijn."

Toch moest hij zijn kunst weer onverkocht mee naar huis nemen. Guus had op dat moment namelijk geen geld bij zich. De - op dat moment - cashloze zanger wilde toch wat voor zijn onbekende stadsgenoot betekenen.

Hij nodigde Niek daarom uit om bij zijn concert in poppodium 013 langs te komen. Daar kreeg de carrière van de talentvolle Niek een nieuwe impuls. Want die avond kocht Guus Meeuwis een kunstwerk van Niek. Met een tikkie, dat dan weer wel.

"Ik ben er nog van onder de indruk", vertelde Niek vrijdagavond uitgebreid in het nieuwe radioprogramma WieKent Bjorn op Omroep Brabant.

LEES OOK: Fans krijgen geen genoeg van Guus: extra concerten ‘Groots-De Laatste’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!