Liveblog

112-nieuws: auto vliegt over de kop • botsing in Oirschot

18 juni 2023 om 18:25 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.24

Brandweer redt kat uit de boom

De brandweer heeft vanavond de handen vol gehad aan een katje dat in een boom was geklommen in Helmond, aan de Suurhoffstraat. Het dier wilde niet meer naar beneden komen. Met een hoogwerker probeerde de brandweer het dier te vangen. Maar eerst moesten er takken uit de boom worden gesnoeid, voordat de brandweerlieden bij de kat konden komen.

Eenmaal veilig op de grond, ging het katje er direct weer vandoor.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
19.12

Meisje (14) vermist in Helmond

Er is een meisje vermist geraakt in Helmond. Ze is veertien jaar en heeft rood haar en een dun postuur. Haar signalement wordt verspreid via Burgernet. Ze is 1,63 meter lang en draagt een wit t-shirt en een blauwe spijkerbroek. Ze is met de fiets weggegaan.

18.20

Weg dicht in Oirschot na botsing

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de Spoordonkseweg bij Oirschot. De brandweer moest eraan te pas komen om bij een van de auto's een deur weg te halen, zodat een vrouw uit de auto gehaald kon worden. Zij is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met de bestuurder van de andere auto is, is niet bekend.

De weg werd een tijdje afgesloten, de politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. De auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

17.46

Auto slaat over de kop, bestuurder wordt eruit geslingerd

Een automobilist is in Tilburg zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Burgemeester Letschertweg. De auto sloeg over de kop en kwam in een sloot terecht. De bestuurder kwam op het wegdek terecht en raakte zwaargewond. Dat meldt de politie. Er waren geen andere auto's bij het ongeluk betrokken. De weg is afgesloten.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
16.53

Bermbrand langs de A2

Bij de A2 staat een stuk van de berm in brand. Het brandje woedt ter hoogte van hectometerpaaltje 183.1, dat is in de buurt van Maarheeze. De brandweer zegt inmiddels met voldoende voertuigen aanwezig te zijn om het vuur te kunnen bestrijden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.16

Rijstrook A2 dicht na ongeluk

De linker rijstrook van de A2 van Eindhoven richting Maastricht is sinds een uur vanmiddag afgesloten bij knooppunt De Hogt na een ongeluk. De berger is al aan het werk, maar het verkeer moest rond kwart voor twee 's middags toch nog rekening houden met ruim een halfuur vertraging vanaf knooppunt Batadorp. Er stond op dat moment vijf kilometer file.

Wachten op privacy instellingen...
11.31

Bestuurder auto Landhorst aangehouden

De bestuurder van de auto die afgelopen nacht crashte op de N277 bij Landhorst - waarbij een 20-jarige passagier om het leven kwam - is aangehouden. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Het gaat om een 19-jarige automobilist uit de gemeente Gemert-Bakel.

LEES OOK: Dode bij ongeluk in Landhorst, auto raakte boom langs de weg

11.22

Man met mes bedreigt vader met kind

Een vader, die zaterdagmiddag met zijn 4-jarige dochtertje door het Spoorpark in Tilburg liep, is daar bedreigd door een man met een mes. Het slachtoffer kent de verdachte en belde meteen de politie. Ook andere mensen in het Spoorpark, onder wie kinderen, zouden volgens de politie door de 56-jarige man bedreigd zijn. Zij zouden volgens een woordvoerder 'enorm geschrokken' zijn. De man ging er na het dreigement op de fiets vandoor. Hij werd korte tijd later aangehouden bij de Piushaven en is vastgezet.

LEES OOK: Man met mes bedreigt vader met kind (4) in park

11.17

Kitten gered uit top boom Asten

Een kitten is vanochtend gered uit de top van een boom aan de Julianastraat in Asten. Daar zat het al 24 uur in. Een medewerker van de dierenambulance ging in het bakje van de hoogwerker van de brandweer naar de boom om het katje uit de boom te halen. "Het beestje was zo blij dat het zelf al naar de hulpverlener kwam", zag een 112-correspondent. Het beestje is daarna aan het baasje gegeven.

De kitten zat 24 uur in de top van de boom in Asten (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De kitten zat 24 uur in de top van de boom in Asten (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
11.19

Kapotte vrachtwagen op A2

De rechter rijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven werd rond elf uur afgesloten bij knooppunt Leenderheide, vanwege een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond halftwaalf tot een tien kilometer lange file vanaf Maarheeze, goed voor drie kwartier vertraging. Rond kwart voor twaalf werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
10.49

Belg vast na stelen buggy

Een 21-jarige Belg is afgelopen nacht aangehouden tijdens een festival in Wagenberg. Hij zou daar een offroad buggy hebben gestolen er ermee weggereden zijn. Rond drie uur ontdekte de beveiliging dat de buggy was gestolen. Niet veel later zagen zij de gestolen auto rijden richting Terheijden. Daar konden de beveiligers de bestuurder met een andere buggy klemrijden. Terwijl zij de bestuurder vasthielden, werd de politie gebeld. Agenten hielden de man, die sterk naar alcohol rook en die wankel op zijn benen stond, aan. Hij is vastgezet. .

09.42

Wielrenner valt hard in Rijkevoort

Een wielrenner is vanochtend hard gevallen op de Laageindsedijk in Rijkevoort. De verwondingen zijn dusdanig dat naast de politie en een ambulance ook een traumaheli werd opgeroepen. De wielrenner liep bij zijn val een flinke hoofdwond op. De trauma-arts ging met hem mee naar een ziekenhuis. Het slachtoffer maakte deel uit van een groep wielrenners.

De wielrenner liep bij zijn val op de Laageindsedijk in Rijkevoort een flinke hoofdwond op (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
De wielrenner liep bij zijn val op de Laageindsedijk in Rijkevoort een flinke hoofdwond op (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar de Laageindsedijk in Rijkevoort (foto: SK-Media).
Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar de Laageindsedijk in Rijkevoort (foto: SK-Media).
09.34

Motorrijder stapelt fout op fout

Een 26-jarige motorrijder uit Breda stapelde gisteravond fout op fout. Agenten zagen de man rond halftwaalf op de A16 de afslag Prinsenbeek nemen. Het viel hen op dat het achterlicht van de motor niet aan stond. Ze gaven de man een stopteken, maar die ging er op hoge snelheid vandoor. Hij trok zich hierbij niets aan van een rood verkeerslicht. Hij racete met een snelheid van een 100 kilometer per uur over de Gageldonksestraat, maar schoot vervolgens uit de bocht en belandde in een weiland. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en was onder invloed van verdovende middelen.

08.08

Automobilist rijdt door na botsing

Een automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag op een auto gebotst die geparkeerd was aan de Trompstraat in Helmond en er daarna vandoor gegaan. Dit gebeurde rond vier uur. . Daar zou een aanrijding hebben plaatsgevonden met een geparkeerde personenauto. Het zou gaan om iemand die reed in een grijze Audi. Vermoedelijk heeft deze Audi schade opgelopen aan de linker voorkant, laat de politie weten. Wie weet waar deze grijze Audi geparkeerd staat, weet u wie de bestuurder was of andere informatie heeft die de politie verder kan helpen bij het onderzoek wordt gevraagd contact op te nemen.

Wachten op privacy instellingen...
06.36

Bosbrand in Netersel

Aan de Muilen in Netersel brak rond kwart over zes vanochtend een bosbrand uit. De brandweer bestreed het vuur met twee tankautospuiten en zette ook een waterwagen in. Hoe het vuur kon ontstaan, wordt onderzocht. De natuurbrand woedde in een gebied met een oppervlakte van ongeveer 25 bij 25 meter. Rond zeven uur was het vuur geblust. "Vanwege de bodemgesteldheid gaat het nablussen nog enige tijd in beslag nemen", laat een woordvoerder van de brandweer weten.

06.07

Brand in zorgcentrum

In Veldhoven woedde afgelopen nacht korte tijd brand in een zorgcentrum aan de Parklaan. Rond zes uur was de brand onder controle. Het lijkt er volgens de brandweer op dat de brand buiten is ontstaan. Desondanks is er veel rook het gebouw ingetrokken. Daarom werd een aantal appartementen uit voorzorg ontruimd. Voor zover het bekend zou niemand gewond zijn geraakt.

LEES OOK: Brand in zorgcentrum: appartementen ontruimd, bewoners opgevangen

04.17

Gewonde bij ongeluk Olland

Op de Ollandseweg bij Sint-Oedenrode is afgelopen nacht rond halfdrie iemand gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie werd onder meer een traumaheli ingezet. Wat er precies is gebeurd, is een 112-correspondent niet bekend. "Rond drie uur verlieten de hulpdiensten de plaats van het ongeluk", laat hij weten, "nadat op het fietspad een emmer water, vermoedelijk over een plas bloed, werd gegooid."

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
01.37

Dodelijk ongeluk in Landhorst

Een 20-jarige is afgelopen nacht om het leven gekomen op de N277 bij Landhorst. Deze zat als passagier in een auto die frontaal op een boom langs de weg botste. Volgens de politie was er geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De weg werd een tijd lang afgesloten, het verkeer werd zolang omgeleid.

LEES OOK: Dode bij ongeluk in Landhorst, auto raakte boom langs de weg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!