Liveblog

112-nieuws: fietsster aangereden, auto rijdt door • brand in rijksmonument

19 juni 2023 om 23:06 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

23.00

Vermist meisje Werkendam weer terecht

Het 11-jarig meisje dat vermist werd in Werkendam is weer terecht. Dat meldt de politie vanavond op Twitter.

22.45

Fietsster aangereden, automobilist rijdt door

Een fietsster is vanavond rond half elf aangereden door een automobilist in de Fellenoordstraat in Breda. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Landsheerstraat. De automobilist reed na het ongeluk door, zo wisten getuigen te melden.

De fietsster is naar het ziekenhuis gebracht, het is niet bekend hoe ernstig zij gewond is geraakt.

De politie doet onderzoek naar de aanrijding en bekijkt onder meer of er camerabeelden in de buurt te vinden zijn.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
22.30

Brand in monumentaal Fraterhuis Deurne

In het Fraterhuis in Deurne heeft vanavond brand gewoed op de begane grond. Volgens een 112-correspondent is de brand vermoedelijk aangestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle, er raakte niemand gewond.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er brand uitbreekt in het pand. De eigenaar zou in het pand appartementen willen bouwen maar de vergunningen zijn niet rond. De verbouwing zou daarom tijdelijk zijn stilgelegd. Het pand staat al heel veel jaren leeg en is een rijksmonument.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
22.03

Brand in elektrische installatie

Bij een bedrijf aan de Gerstdijk in Helmond is vanavond brand uitgebroken. Het gaat om brand in een elektrische installatie op de negende verdieping. De brand wordt van binnenuit geblust, meldt de brandweer. Er is sprake van lichte rookontwikkeling, niemand is gewond geraakt.

Twee tankautospuiten en een hoogwerker zijn ter plaatse. Ook een waterwagen uit Deurne kwam naar de brand maar deze is onverrichterzake weer vertrokken.

Het bedrijf waar de brand woedt, produceert dierenvoeding.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
21.42

Bosbrand in Rosmalen

De brandweer is vanavond uitgerukt voor een brand in een natuurgebied vlakbij de Oude Baan-Oost in Rosmalen. De eerste melding kwam rond half negen, een kwartier later schaalde de brandweer op naar middelbrand.

Op de schuine helling van een heuvel is een stuk gras van ongeveer 150 vierkante meter afgebrand. Over de oorzaak is niets bekend. Veel mensen kwamen kijken wat er aan de hand was in het bosgebied.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
21.15

11-jarig meisje vermist

Een 11-jarig meisje wordt vermist in Werkendam, dat meldt de politie. Het meisje heeft een lichte huid, halflang bruin haar en is gekleed in een grijs/roze shirt en een korte broek. Ze draagt zwarte Sketcher schoenen en heeft een grijze fiets bij zich.

De politie vraagt mensen die meer weten over het meisje om zich te melden via 112.

21.10

Motoragent gewond na aanrijding in Rijsbergen

Een motoragent is rond half vijf gewond geraakt bij een aanrijding in Rijsbergen. Het slachtoffer botste op de kruising van de Antwerpseweg met de Stokbeemd en Beemdstraat tegen een personenauto.

De agent is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een team van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoekt wat er is gebeurd. De weg was voor onderzoek meerdere uren afgesloten.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
19.30

Auto's botsen op kudde schapen

Een kudde schapen is maandag rond vijf uur aangereden op de snelweg A4, vlakbij Dinteloord. Een bestuurder raakte gewond en zeker tien schapen kwamen om het leven. De dieren waren losgebroken en liepen op de snelweg. Verschillende auto’s raakten de dieren maar kwamen ook met elkaar in botsing.

Op beelden is te zien dat er op de snelweg een aantal schapen is aangereden. De dieren liggen verspreid over de weg.

Let op: de videobeelden bij het bericht kunnen als schokkend worden ervaren.

18.10

Man (49) wil zijn hondje redden en verdrinkt


Een 49-jarige man uit Den Bosch is maandagmiddag verdronken in de Maas in Den Bosch. Volgens de politie ging de man het water in, omdat hij z'n hondje wilde redden. Omstanders zagen hem rond vijf uur het water in gaan en verdwijnen. Zij hebben vervolgens de hulpdiensten ingeschakeld.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
17.45

Man (67) gepakt nadat hij afval dumpte

Een 67-jarige man uit Berghem is onlangs opgepakt omdat hij vier autobanden en een jerrycan met olie had gedumpt. Dat meldt Dtv. Hij dumpte in maart de spullen aan de Zevenbergseweg in Berghem.

De gemeente Oss deed aangifte tegen de afvaldumper waarna een onderzoek is gestart naar de dader. De man heeft een bekentenis afgelegd. De man moet 140 euro betalen voor het opruimen van de spullen.

17.25

Broedende buizerd valt hardloper aan

Onlangs is een hardloper door een roofvogel aangevallen tijdens het hardlopen. Dat gebeurde op de Oostrikkerdijk, van Leende naar Sterksel, meldt de website Heeze-Leende24.

De hardloper liep in een gebied waar vermoedelijk een nest jonge roofvogeltjes zit. De moeder wil haar nest met jongen beschermen en valt dan voorbijgangers aan.

LEES OOK: 5 tips wat je moet doen als een woedende buizerd je aanvalt

16.45

Man (87) komt om in recreatieplas

De man die maandagmiddag in het water van een recreatieplas in het dorp Elsendorp is gevonden, is een 87-jarige man uit Barneveld. Dat laat de politie weten.

De man werd maandag niet meer gezien nadat hij eerder het water was ingelopen. Dat gebeurde bij Naturistisch Recreatiepark Elsendorp aan Den Heikop.

LEES OOK: Man (87) uit Barneveld komt om in meer bij naturistenpark

15.35

Kapotte trein op het spoor

Door een kapotte trein tussen Geldermalsen en Den Bosch rijden er veel minder treinen op het traject. Dat meldt de NS. De verstoring duurt tot ongeveer half vijf.

Wachten op privacy instellingen...
14.49

Brand bij boerderij

Vlakbij een boerderij aan het Achterbosch in Lieshout stond het gras in brand. De brandweer was met twee blusvoertuigen ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. Het doel was om de brand niet te laten overspringen naar de gebouwen.

Zodra het afblussen is afgerond, keren de wagens terug naar de kazerne. De oorzaak van de brand is niet bekend.

14.47

Overvallers blijven in cel

De verdachten van een reeks overvallen in 2020, waaronder de gewapende overval op YouTube-ster Nikkie de Jager en de mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp, blijven vastzitten. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag besloten.

LEES OOK: Verdachten gewelddadige overval op Youtuber Nikkie de Jager blijven in cel

14.16

Lichaam gevonden in water

In het water van een recreatieplas in Elsendorp is vanmiddag een lichaam gevonden. Waarschijnlijk gaat het om de oudere man over wie de politie eerder was gealarmeerd.

LEES OOK: Lichaam gevonden in recreatieplas, waarschijnlijk van oudere man

14.10

Lange file bij Rijkevoort

Op de A73 richting Nijmegen staat vanaf knooppunt Rijkevoort een lange file. Door bergingswerkzaamheden is een rijbaan afgesloten. Verkeer moet erlangs via de vluchtstrook. De vertraging bedraagt bijna een uur.

13.47

Persoon te water

De politie onderzoekt een melding van een persoon te water bij een recreatiepark in Elsendorp. Een oudere man is daar voor het laatst gezien toen hij het water inliep. Het gaat om een naturistenpark en -camping even buiten het dorp. Er is ook een traumaheli opgeroepen.

13.04

Poesjes gered in Vught

Bij de IJzeren Man in Vught zijn zeven kittens aangetroffen. De poezen lagen onder een berg hout en moesten zondag bevrijd worden door medewerkers van de dierenambulance. Dat lukte. Ze zijn allemaal overgebracht naar de dierenopvang. Onbekend is hoe ze onder de stapel terecht zijn gekomen.

De moederpoes is nog spoorloos. Er is daarom een vangkooi neergezet bij de IJzeren Man. 'Hopelijk kunnen we moeder en kittens gauw herenigen', laat de dierenambulance op Facebook weten. Een medewerker van Dierentehuis 's-Hertogenbosch meldt dat de kittens de nacht goed zijn doorgekomen en inmiddels weer eten. Wel zijn ze gewond aan hun oogjes.

Foto: Dierenambulance Den Bosch
Foto: Dierenambulance Den Bosch
11.54

Meisje terecht

Het 13-jarige meisje in Gemert is weer terecht.

11.22

Mishandeling met lachgasfles

Een man is dit weekend in Berghem mishandeld met een lachgasfles. Een onbekende sloeg ermee tegen zijn hoofd. Het incident gebeurde afgelopen zaterdag in de Hoessenboslaan, aan de rand van het dorp.

LEES OOK: Man met lachgasfles tegen zijn hoofd geslagen, dader op de vlucht

11.16

Meisje vermist

In Gemert is een 13-jarig meisje vermist.

Wachten op privacy instellingen...
11.14

Leegloop Pinkpop

De ANWB ziet kleine files richting Eindhoven. Het gaat om Pinkpop-bezoekers die het festivalterrein hebben verlaten.

Wachten op privacy instellingen...
09.11

A59 weer vrij

Op de A59 richting Oss is de rechterrijstrook weer vrijgesteld.

08.00

Klapband

Door een telekraan met een klapband staat op de A59 een lange file richting Oss. Net voorbij Nuland staat het gevaarte stil. Je moet rekening houden met zeker veertig minuten vertraging. 'We doen ons best de situatie zo snel mogelijk op te lossen', meldt Rijkswaterstaat.

06.14

Vroeg druk op de A17

Het is sinds zes uur vanochtend alweer druk op de A17 van Roosendaal richting Dordrecht. Dit heeft te maken met omrijdend verkeer vanwege de werkzaamheden op de Haringvlietbrug. Rond kwart over zes was de file tussen Zevenbergen en knooppunt Klaverpolder elf kilometer lang, goed voor ruim een halfuur vertraging.

05.47

Vrachtwagenchauffeurs weggestuurd van vluchtstrook

Twee vrachtwagenchauffeurs zijn afgelopen nacht weggestuurd van de vluchtstrook bij verzorgingsplaats Kriekampen langs de A58 bij Oirschot. Daar hadden zij hun vrachtwagens geparkeerd, terwijl dit daar niet mag.

Wachten op privacy instellingen...
04.36

Auto met accuproblemen op N2

Een auto die afgelopen nacht met accuproblemen kwam stil te staan op de N2 bij knooppunt De Hogt, vlakbij Veldhoven, is opgehaald en naar een andere plek gebracht voor betere pechhulp. Dat meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...
00.46

Auto met motorpech op A2

Een auto die met motorpech kwam stil te staan op de A2 vlakbij het Máxima MC in Veldhoven is door een berger getakeld en meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...
20.24

Brandweer redt kat uit de boom

De brandweer had gisteravond de handen vol aan een katje dat in een boom was geklommen aan de Suurhoffstraat in Helmond. Het dier wilde niet meer naar beneden komen. Via een hoogwerker probeerde de brandweer het dier te vangen. Er moesten takken uit de boom worden gesnoeid voordat de brandweerlieden bij de kat konden komen.Eenmaal veilig op de grond, ging het katje er direct weer vandoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!