Liveblog

112-nieuws: ravage na botsing met zes voertuigen • rijden met gsm bekeurd

20 juni 2023 om 19:32 • Aangepast 30 juni 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.32

Vijf bestuurders rijden te hard

Een snelheidscontrole die slechts een klein half uur duurde, leverde toch vijf bekeuringen op in Uden. Dat meldt Dtv Nieuws. Op de Industrielaan werden twintig voertuigen gecontroleerd, waarbij de hoogst gemeten snelheid 71 kilometer per uur betrof op een stuk waar je slechts 30 mocht rijden.

19.14

Verkeerspolitie vangt 82 automobilisten met mobieltje

De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft vandaag 82 bekeuringen uitgeschreven voor mensen die met een mobiele telefoon achter het stuur zaten. Dat meldt de politie op Twitter. Ze deed de controle in Oost-Brabant met behulp van onopvallende volgauto's en vanuit een touringcar.

Ook werden mensen bekeurd voor te hard rijden, rechts inhalen en rijden onder invloed.

18.50

Ravage na botsing tussen zes voertuigen

Vijf auto's en een kleine vrachtauto zijn vanmiddag op elkaar gebotst op de Berlicumseweg in Rosmalen. Het leidde tot een grote ravage op straat. Uiteindelijk zat er niemand bekneld in de voertuigen, alle inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Het is niet bekend of er mensen zijn meegenomen naar het ziekenhuis.

De rijbaan vanuit Rosmalen naar Berlicum werd een tijdje afgesloten. Alle voertuigen zijn weggehaald en de straat is schoon geveegd. Vermoedelijk zijn de voertuigen gaan schuiven nadat er plotseling heel veel regen viel.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
18.48

Man verdronken in recreatieplas

Een man is dinsdagmiddag verdronken in een recreatieplas in Helmond. Dat meldt de politie. De man was aan het zwemmen in recreatieplas Berkendonk aan de Raktweg toen hij in de problemen kwam.

Omstanders seinden de hulpdiensten in. Hulpverleners en bezoekers hebben naar de man gezocht in het water. Uiteindelijk wisten ze hem uit het water te halen, de man bleek te zijn overleden.

De man is al het vijfde slachtoffer dat om het leven komt in open water in een week tijd.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
18.22

Vermiste man Ulvenhout weer terecht

De vermiste man (83) uit Ulvenhout is weer terecht. Dat meldt de politie op Burgernet. De man was verdwenen ter hoogte van de Slotlaan.

18.00

Motorrijder haalt gevaarlijke toeren uit

Een motorrijder uit Den Bosch is vanmiddag door de politie aangehouden omdat hij meerdere keren rechts inhaalde op de A59. Ook reed hij gevaarlijk dicht langs andere weggebruikers en droeg hij niet meer dan een korte broek en een hemd.

De man heeft twee keer een proces verbaal gekregen, ook moet de man een cursus 'gedrag en verkeer' volgen bij het CBR. In mei 2023 bleek de man ook al te zijn aangehouden vanwege rechts inhalen.

17.50

Man in problemen in het water

Een man is in problemen geraakt in recreatieplas Berkendonk in Helmond. Dat laat de politie weten. De man ligt in het water, in ieder geval een traumahelikopter is opgeroepen. Het is niet bekend wat er precies is gebeurd. De politie verwacht later met meer informatie te komen.

17.38

Man (83) vermist

In Ulvenhout wordt een 83-jarige man vermist, dat meldt de politie via Burgernet. Hij is voor het laatst gezien aan de Slotlaan. De man is 1.70 meter groot, hij is blank, kaal en hij draagt een geruite blouse met lange mouwen en een blauwe broek. Als mensen meer weten over de man, kunnen ze 112 bellen.

16.32

Lang nablussen bij bosbrand

De brandweer krijgt de natuurbrand in Vlierden onder controle, dat meldt ze op Twitter. Wel zitten er nog veel vuurresten in de grond. Daarom zal er nog lang nageblust moeten worden.

Het is niet bekend wat de brand veroorzaakt heeft.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
16.20

Dader straatroof nog niet gepakt

De politie heeft de dader van een straatroof in Roosendaal niet gevonden. Ze riep via Burgernet op om uit te kijken naar de man. Hij heeft bij de beroving iets buitgemaakt, maar wat dat is wordt niet bekend gemaakt door de politie.

De man die werd beroofd is heel licht gewond geraakt. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan van de beroving. De politie meldt dat er wel camerabeelden zijn veilig gesteld waarop de man te zien is.

16.13

Jeep in brand gestoken, getuigen gezocht

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond kwart over twee, is in Budel een Jeep in brand gestoken. Op camerabeelden zou een lange, tengere jongeman te zien zijn die mogelijk iets te maken heeft met de brand, dat meldt de website Cranendonck24. De auto stond geparkeerd op de Van Egmondlaan.

De politie zoekt getuigen die rond kwart over twee deze persoon gezien hebben in de omgeving van de Van Egmondlaan en de Cranendoncklaan. De brandstichter zou richting Zorgcentrum Mariënburght gevlucht zijn, via een brandgang.

Foto: Cranendonck24
Foto: Cranendonck24
15.59

Bosbrand in Vlierden

In een bos bij Vlierden woedt brand, dat meldt de brandweer Brabant Zuidoost. Twee blusvoertuigen blussen de brand aan de Rijntjesdijk. Ook is er een watercontainer neergezet om te zorgen voor voldoende bluswater. In totaal gaat het om een gebied van 200 vierkante meter.

Om drie uur woedde er ook een brand in het bos, die brand woedde aan de Schooteindseweg, dat is een paar honderd meter verderop. Die brand bleef beperkt tot enkele vierkante meters.

Het eerste brandje woedde aan de Schooteindseweg (foto: Harrie Grijseels / SQ Vision).
Het eerste brandje woedde aan de Schooteindseweg (foto: Harrie Grijseels / SQ Vision).
14.19

Scooter en auto botsen

Bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is vanmiddag een ongeluk gebeurd. Op de Michelangelolaan bij de parkeerplaats botsten een auto en een scooter tegen elkaar. De bestuurder van de scooter is daarna mee het ziekenhuis in genomen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
14.00

Straatroof in Roosendaal, politie zoekt man

In het centrum van Roosendaal is vanmiddag iemand beroofd. Deze persoon is daarbij niet gewond geraakt. De politie zoekt in de buurt van de Nieuwe Markt naar de dader en vraagt mensen 112 te bellen als ze hem zien lopen.

Het zou gaan om een donkergetinte man met een zwarte baard. Hij draagt een wit t-shirt en een blauwe broek. De politie vraagt nadrukkelijk de man niet zelf te benaderen. Onduidelijk is of hij een wapen bij zich heeft.

13.55

File op A58 na ongeluk

Op de A58 is tussen Tilburg en Breda een ongeluk gebeurd. Hierdoor staat een file van zo'n twintig minuten. De snelweg is dicht, maar het verkeer wordt omgeleid via de op- en afrit.

13.45

Crossmotoren in beslag genomen

De politie heeft eergisteren op een bouwterrein in Moerdijk twee crossmotoren in beslag genomen en negen bekeuringen uitgeschreven. Dat meldt de politie vanmiddag. Het gebied is verboden terrein voor onbevoegden, maar toch waren er mensen. Zij waren er onder meer aan het barbecueën. Een automobilist wilde wegrijden met achter zich een aanhanger. Hierop stonden de twee crossmotoren. Deze zouden eerder op de dag zijn gebruikt om op te crossen.

Foto: politie.
Foto: politie.
12.40

Miljoenenfraude in autobranche: invallen in Eindhoven

In een groot internationaal onderzoek naar miljoenenfraude in de autobranche zijn onder meer in Eindhoven invallen gedaan. De FIOD doorzocht afgelopen week veertien woningen en bedrijfspanden door heel Nederland. Er is beslag gelegd op 34 luxe auto's, meer dan 900.000 euro aan contant geld en administratie.

LEES OOK: 34 luxe auto's, meer dan 900.000 euro in beslag genomen

10.59

Fietser naar ziekenhuis na botsing

Een fietser is vanochtend om half elf gewond geraakt bij een botsing in Rijen. De man kwam ten val na een aanrijding met een auto, die van rechts kwam. Het ongeluk gebeurde op de kruising Mosselaar-Houtelaar. De fiets raakte ernstig beschadigd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
10.23

Snelweg richting Antwerpen dicht

Wachten op privacy instellingen...
09.45

Brandweer rukt uit voor bosbrand

De brandweer is met groot materieel uitgerukt voor een bosbrand aan de Graafseweg in Mill. Er is onder meer een waterwagen naartoe gereden.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
09.29

Man met drugs op rijdt 186 kilometer per uur

Een Spaanse man die in België woont heeft het vannacht wel heel bont gemaakt op de A16 bij Breda. Hij reed 186 kilometer per uur en is daarom zijn rijbewijs kwijt. De politie betrapte de man ook nog eens, omdat hij drugs had gebruikt. Zijn rijbewijs is ingenomen, meldt de verkeerspolitie.

08.54

Dronken man in park

In het Wandelpark in Waalwijk is gisteren een man bekeurd omdat hij dronken was en voor overlast zorgde. In het park geldt een alcoholverbod.

LEES OOK: Biertje of wijntje drinken in het park: dit zijn de regels

07.33

Bermbrand langs A58

Vanwege een bermbrand stond rond kwart over zeven vanochtend een kleine file op de A58 van Bergen op Zoom richting Breda, bij Sint Willebrord. De file begon bij Zegge en was rond halfacht goed voor een kleine tien minuten vertraging. Sinds kwart voor acht 's ochtends zijn de problemen hier verleden tijd.

03.46

Hardrijder is rijbewijs kwijt

Een Tilburgse automobilist (30) moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren op de Ringbaan Noord in Tilburg. Een agent zag hem daar in een gehuurde Duitse Audi RS6 met een snelheid van 105 kilometer per uur over de weg racen, waar een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur. De bestuurder kreeg een proces-verbaal. Wat later werd een 26-jarige Amsterdammer ook betrapt op te hard rijden. Bij hem werd een snelheid van 101 kilometer per uur vastgesteld, maar na correctie kwam die net iets lager uit. Daarom mocht deze bestuurder zijn rijbewijs net behouden.

03.44

Scooterrijder botst op auto

Een scooterrijder is afgelopen nacht met zijn scooter op een auto gebotst die geparkeerd was aan de Balfortstraat in Breda. Dit gebeurde rond kwart voor drie 's nachts. De scooterrijder liep bij de botsing een hoofdwond op en raakte even buiten bewustzijn. Een agent liet de scooterrijder, toen die weer bij kennis was, blazen. Die bleek onder invloed. Vervolgens is de bestuurder in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De huurscooter liep bij de botsing schade op aan de voorkant, de auto aan de achterkant. De eigenaar van de auto is door de politie ingelicht over de schade.

De scooterrijder is na de botsing op de Balfortstraat in Breda naar een ziekenhuis gebracht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De scooterrijder is na de botsing op de Balfortstraat in Breda naar een ziekenhuis gebracht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
02.10

Auto crasht op afrit A59

Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto gecrasht op de afrit Den Bosch-West van de A59. De bestuurder verloor kort na middernacht de macht over het stuur en de auto eindigde op zijn kant. De automobilist kon ternauwernood een lantaarnpaal rechts langs de weg ontwijken. Hetzelfde gold voor een boom aan de linkerkant van de weg. De bestuurder was hevig geschrokken maar niet gewond. Een berger heeft de auto rechtgetrokken en meegenomen.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
00.21

Automobilist vlucht voor controle

Een automobilist in Uden ging er gisteravond op hoge snelheid vandoor toen een motoragent hem en twee andere inzittenden van de auto wilde controleren. Enkele momenten later reed de bestuurder een doodlopende straat in, waarna hij er rennend vandoor ging. Hij werd niet meer aangetroffen, maar zijn identiteit is bekend. De twee anderen bleven in de auto zitten en werden gecontroleerd. Een van die twee vond het nodig de agent te beledigen. Daarop werd deze 35-jarige man uit Heesch aangehouden. Hij bleek een mes bij zich te hebben. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!