Liveblog

112-nieuws: tuinhuis brandt uit • gewonde door botsing

21 juni 2023 om 17:47 • Aangepast 30 juni 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

Liveblog

19.53

Hennepkwekerij met 800 planten

Op een bedrijventerrein in Veldhoven heeft de politie een hennepkwekerij met 800 planten ontdekt. Dat meldt de politie op Instagram.

19.31

Vrouw gewond na ongeluk

Een vrouw die achterop een scooter zat, is vanavond gewond geraakt bij een botsing met een auto. Dat gebeurde op de Ripseweg in Elsendorp. De auto sloeg af en zag de scooter waarschijnlijk over het hoofd. De bestuurder van de scooter en de automobilist bleven ongedeerd.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
19.02

Tuinhuis brandt uit

Een tuinhuisje is aan het einde van de middag uitgebrand in Valkenswaard. Dat gebeurde in het buitengebied aan de Kromstraat Ook een parasol die voor het huisje stond, is volledig verwoest. De brandweer moest over een slootje heen om de brand te kunnen bereiken. Hoe het vuur ontstond, is onduidelijk.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
17.55

Brand in appartementencomplex, dode gevonden

Na een brand in een appartement in Tilburg is woensdagmiddag een dode gevonden. De hulpdiensten waren er massaal aanwezig vanwege het vuur dat woedde op de derde etage. Alle bewoners van de derde tot en met de zesde etage zijn geëvacueerd, omdat de rook niet weg kan uit het flatgebouw.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
17.47

Botsing in Ulvenhout

Bij een ongeluk op de Chaamseweg in Ulvenhout is vanmiddag iemand gewond geraakt. Een bestelwagen botste tegen een auto, waarna ze van de weg raakten. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Omdat er veel troep op straat ligt, moet de weg worden schoongemaakt.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
13.12

Tractor veroorzaakt gaslek

Een tractor is vanochtend in Zundert tegen een bovengrondse regelkast van de gasleiding aangereden. Dat gebeurde in de berm van de Moststraat. Hierdoor ontstond een lekkage en moest een nabijgelegen woning tijdelijk worden ontruimd. Monteurs van Enexis wisten de schade te herstellen.

Foto: Tom van der Put/ SQ Vision
Foto: Tom van der Put/ SQ Vision
Foto: Tom van der Put/ SQ Vision
Foto: Tom van der Put/ SQ Vision
12.38

Man rijdt zonder rijbewijs

Een 29-jarige man is vanochtend van de A59 gehaald bij Rosmalen. Hij kon zich niet legitimeren en gaf de gegevens van zijn broer op, omdat hij zelf geen rijbewijs heeft.

Wachten op privacy instellingen...
10.58

Politie zoekt kettingdief

De politie zoekt een man die gistermiddag iemand beroofde in Roosendaal. De man sprak het slachtoffer, een 71-jarige man, aan en vroeg hem de weg. Niet veel later werd het slachtoffer plotseling van achteren vastgepakt. Het was dezelfde man die hem eerder aansprak. De dief rukte een ketting van zijn hals en ging ervandoor. De politie heeft gezocht naar de dief, maar nog niemand gevonden. Het gaat om een donkere man met zwarte baard, hij droeg een wit T-shirt en blauwe broek.

09.35

Autohandelaar van de weg gehaald

De politie heeft bij Den Bosch ieen auto-ambulance van de snelweg A2 gehaald. De autohandelaar had geen vergunning van de NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) en zijn wagen was te zwaar beladen.

Wachten op privacy instellingen...
08.19

Ongeluk op A58

Op de A58 van Breda naar Bergen op Zoom is een ongeluk gebeurd bij de Wouwse Plantage. Verkeer moet rekening houden met een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
08.00

Uitslaande woningbrand in Eindhoven

Op de bovenste verdieping van een rijtjeshuis aan de Kaapseweg in Eindhoven heeft vanochtend een brand gewoed. De bewoners waren niet thuis. De huizen van de buren werden ontruimd, omdat het vuur zich mogelijk zou verspreiden.

De brandweer was aanwezig met twee blusvoertuigen en een hoogwerker en de omgeving werd afgezet. Rond half negen was het vuur onder controle. Het is beperkt gebleven tot het rijtjeshuis. Het huis van de buren heeft mogelijk lichte rookschade. De bewoners worden opgevangen door stichting Salvage.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
07.40

Ongeluk op A67

De linkerrijstrook van de A67 van de Belgische grens naar Eindhoven is vanochtend rond kwart over zeven afgesloten na een ongeluk bij knooppunt De Hogt. Rond kwart voor acht leidde de afsluiting tot een zeven kilometer lange file vanaf Hapert, goed voor een halfuur vertraging.

Update: De weg was om vijf over acht weer vrij.

07.13

Barbecueën en crossen op bouwterrein

Op een bouwterrein aan de Lapdijk in Moerdijk was afgelopen weekend een aantal mensen aan het barbecueën, terwijl dit terrein verboden is voor onbevoegden. Agenten schreven negen bekeuringen uit, zo werd gisteren bekendgemaakt.

Een automobilist die van het bouwterrein wegreed, moest stoppen. Op een aanhanger achter zijn auto stonden twee crossmotoren. Daarmee zou eerder op de dag gecrost zijn op het bouwterrein. De motoren zijn in beslag genomen. Motorcrossers veroorzaken vaker overlast door illegaal op dit bouwterrein te rijden.

Twee crossmotoren werden op het bouwterrein in Moerdijk in beslag genomen (foto: Facebook politie Roosendaal).
Twee crossmotoren werden op het bouwterrein in Moerdijk in beslag genomen (foto: Facebook politie Roosendaal).
06.49

Automobilist bekeurd

Een automobilist haalde gisteren halsbrekende toeren uit op de Midden-Brabantweg bij Tilburg. De bestuurder racete met een snelheid van 130 kilometer per uur over de weg en toen hij op een voorligger stuitte, wilde hij die zo graag inhalen dat hij besloot dit te doen via de busbaan.

De automobilist had maling aan de dubbele doorgetrokken streep rechts van hem. Maar na die inhaalactie bleek dat de auto die hij inhaalde een onopvallende politieauto was. De bestuurder kreeg een bekeuring.

Wachten op privacy instellingen...
06.18

Aanrijding fietsster in Boekel

Een fietsster is vanochtend vroeg gewond geraakt toen ze op de Kerkstraat in Boekel in botsing kwam met een bestelbus. Dit gebeurde op een rotonde. De bestuurder van de bus zou de vrouw over het hoofd hebben gezien toen hij de rotonde op wilde rijden. De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

De aanrijding vond plaats op een rotonde in de Kerkstraat in Boekel (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op een rotonde in de Kerkstraat in Boekel (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De fietsster is voor controle naar een ziekenhuis gebracht (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De fietsster is voor controle naar een ziekenhuis gebracht (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
22.05

Verdronken man blijkt Algerijn (33)

De man die gistermiddag om het leven kwam in een recreatieplas in Helmond was een 33-jarige man uit Algerije, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Dat maakte de politie gisteravond bekend. Een arts heeft vastgesteld dat de Algerijn is verdronken.

De man was aan het zwemmen in recreatieplas Berkendonk aan de Raktweg toen hij in de problemen kwam. De man is al het vijfde slachtoffer dat om het leven komt in open water in een week tijd.

LEES OOK: Man (33) verdrinkt in recreatieplas: al vijfde slachtoffer in een week

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!