Liveblog

112-nieuws: bouwtent bezwijkt onder de regen • auto kopje onder in sloot

22 juni 2023 om 15:19 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.44

Keukenbrand in Oss

Door een keukenbrand is er veel schade ontstaan in een woning aan de Veekraal in Oss. Stichting Salvage, die namens verzekeraars eerste hulp bij brand biedt, is daarom ingeschakeld. De brandweer hoefde alleen een nacontrole te doen, de brand was al geblust.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
21.16

Stormschade in Heeze

De brandweer is rond half acht opgeroepen om naar Heeze te komen na een melding van stormschade. Die was ontstaan aan een bouwtent op een stuk land aan de Somerenseweg. Het bleek te gaan om een tent van BZ&T, een groep wagenbouwers voor de Brabantsedag. Het dak van de constructie bleek niet bestand tegen het vele water. Daardoor was het buizenframe doorgezakt.

Er was op het moment van instorten niemand aanwezig, schrijft Heeze-Leende24. De locatie is afgezet en voorlopig verboden terrein.

19.50

Defecte trein

Er rijden geen treinen tussen Roosendaal en Essen. Dat komt door een defecte trein. De NS verwacht dat dit tot ongeveer kwart voor negen duurt.

18.17

Auto onder water

In Nieuwkuijk is aan het eind van de middag een bestuurder de macht over het stuur verloren. Hij belandde naast de Middelweg met auto en al in de sloot. Toen de hulpdiensten aankwamen was de chauffeur al uit het voertuig. Een collega van de man wist te melden dat de bestuurder ergens onder de douche stond en droge kleren aan het aandoen was.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
17.22

Verstoring bij Breda

Tussen Lage Zwaluwe en Breda rijden er vertraagde en minder treinen door een defecte trein. Dit duurt tot ongeveer zeven uur, meldt de NS.

16.45

Drukke avondspits

De avondspits is vroeg begonnen, met flink wat vertraging in onze provincie. In Brabant staat er ongeveer 350 kilometer aan verkeer stil om kwart voor vijf. Ongetwijfeld is dat te wijten aan de afsluiting van de Haringvlietbrug en het slechte weer. Daarnaast zijn veel festivalgangers onderweg naar Zeeland voor Concert at Sea.

In het hele land staat er om en nabij de 800 kilometer aan file, meldt de ANWB.

15.31

File op A17

Wachten op privacy instellingen...
15.30

Ongeluk bij rioolreiniger

Bij een rioolreinigingsinstallatie is een medewerker gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten waren rond tien voor twee bij het bedrijf in Sleeuwijk. Het ongeluk gebeurde in een reinigingsinstallatie. Het personeelslid kwam daar in aanraking met een gevaarlijke stof. Ter plekke bleek de ernst mee te vallen. Een traumahelikopter kon weer omkeren. Er wordt onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
15.13

Vijf jongens mishandeld

Bij een vechtpartij afgelopen zaterdag op het Gemeint in Vlijmen zijn vijf jongens mishandeld door drie andere jongens. De verdachten reden in een grijze Volkswagen Polo. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling, schrijft de politie Heusden op Facebook.

14.19

Gestolen kluis gevonden

De gestolen kluis van Ferd Engels uit Beek en Donk is terecht. De brandkast met daarin foto's van zijn overleden zoon werd eerder deze maand gestolen uit zijn huis in Beek en Donk. De politie vond de kluis in de beek de Goorloop bij het Eindhovens Kanaal in Lierop.

LEES OOK: Gestolen kluis met foto's van overleden Wesley uit het water gevist

De gestolen kluis is teruggevonden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De gestolen kluis is teruggevonden (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
14.02

Hooibalen los op aanhanger

In Cuijk heeft de politie vandaag een bekeuring uitgedeeld omdat hooibalen los op een aanhanger stonden. Deze hooibalen wegen volgens de politie op Twitter enkele honderden kilo's per stuk. Eerder deze maand werd iemand in Reek om dezelfde reden bekeurd.

Wachten op privacy instellingen...
13.32

Schaap wandelt over N2

Een schaap heeft vanmiddag op de N2 bij Eindhoven voor oponthoud gezorgd. Het dier wandelde over de vluchtstrook. Omstanders is het gelukt om het dier te vangen.

LEES OOK: Schaap wandelt over N2 en laat zich niet zomaar vangen

12.58

Verkeerscontrole in Waalwijk

Bij een verkeerscontrole in Waalwijk heeft de Belastingdienst gisteren 26.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De controle werd gedaan door politie, de Belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

  • Drie auto’s zijn meteen afgevoerd.
  • Vier bestuurders waren onder invloed van drugs.
  • Acht bestuurders reden zonder rijbewijs of met een ingevorderd rijbewijs.

Ook zijn meerdere boetes uitgedeeld voor het rijden met een ongeldig kenteken, rijden met donkere ramen of het rijden zonder gordel.

Verkeerscontrole in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Verkeerscontrole in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
10.58

Ernstige mishandeling

Een jongen is gisteravond ernstig mishandeld op het centraal station van Eindhoven. Hij werd door meerdere mensen geschopt en geslagen. Ook is hij geslagen met een kettingslot.

LEES OOK: Jongen met kettingslot geslagen, ook vrouw wordt aangevallen

09.06

Kans op wateroverlast

Het gaat vanaf het middaguur langdurig regenen in Brabant. Plaatselijk kan er 50 millimeter regen vallen. Dit kan leiden tot wateroverlast. Er geldt code geel van 12.00 tot 22.00 uur.

LEES OOK: Heel veel regen op komst, kans op wateroverlast

09.04

Problemen op het spoor voorbij

De sein- en wisselstoring tussen Breda en Tilburg is opgelost. Het treinverkeer wordt weer hervat.

08.12

Minder treinen tussen Breda en Tilburg

Er rijden veel minder treinen tussen Breda en Tilburg. Dit komt door een sein- en wisselstoring. Op het station van Tilburg zorgt dit voor grote drukte. De problemen duren naar verwachting tot kwart over negen.

Drukte op station Tilburg (foto: Corrado Francke).
Drukte op station Tilburg (foto: Corrado Francke).
06.40

Dode gevonden in Helmond

In een portiek van een flat in Helmond is vannacht rond kwart over vier een dode gevonden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie laat weten dat er geen sprake is van een misdrijf.

04.00

Loods uitgebrand

Aan de Grote Dorshees in Beers is vannacht een grote loods uitgebrand. In de loods stond op dat moment een tractor. Omdat er ook hooibalen in de schuur lagen had de brandweer veel moeite om het vuur te blussen. Er waren dan ook meerdere korpsen aanwezig om te helpen met het blussen van de brand. Op foto's is te zien dat er koeien dichtbij de stal staan. De brandweer onderzoekt donderdagochtend nog hoe de brand is ontstaan.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
03.30

Autobranden in Breda

Aan de Epelenberg en Dennebroek zijn vannacht auto's in brand gevlogen. Aan de Epelenberg had de brandweer rond halfvier veel moeite om een Audi te blussen. Doordat de benzinetank was gescheurd bleef de auto branden. Tegelijkertijd stond er ook een auto in brand aan de Dennebroek in de wijk Haagse Beemden. De politie doet onderzoek naar beide branden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
19.53

Hennepkwekerij met 800 planten

Op een bedrijventerrein in Veldhoven heeft de politie een hennepkwekerij met 800 planten ontdekt. Dat meldt de politie op Instagram.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!