Stoeptegel door ruit van huis nieuwe burgemeester: 'Dit heeft impact'

25 juni 2023 om 16:03 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:01
nl
Geen leuk welkom voor de kersverse burgemeester van Drimmelen, Boy Scholtze. Zaterdagnacht schrok hij wakker omdat er een stoeptegel door de ruit van zijn nieuwe huis was gegooid. Scholtze woont daar sinds drie dagen met zijn man Loek. Afgelopen december werd hij geïnstalleerd als burgemeester van Drimmelen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"Dit heeft gewoon impact", reageert Scholtze. "Een bosje bloemen of kaartje als welkom in de gemeente had ik eerlijk gezegd meer op prijs gesteld."

Volgens de burgemeester zijn er twee stenen gegooid. Een daarvan is door de ruit gegaan en heeft veel schade aangericht in de woonkamer. "Het is vooral materiele schade. Er liggen overal glasscherven. Maar we waren nog vol bezig met het uitpakken, dus wat dat betreft hadden we misschien een beetje geluk", zegt de burgemeester.

Het was vooral schrikken, vertelt hij. "Heel vervelend. Ik heb er ook geen verklaring voor, behalve dat ik het ontzettend triest vind dat dit op deze manier gebeurt."

Scholtze had liever gezien dat de dader of daders met hem in gesprek waren gegaan. "Volgens mij ben ik heel open en benaderbaar, dus laten we gewoon in gesprek blijven als je het ergens niet mee eens bent. Vernielen is zo onnodig en zinloos. Wat dat betreft heb ik er geen woorden voor."

"Dit moeten we niet normaal gaan vinden."

De burgemeester heeft aangifte gedaan en de politie is bezig met een onderzoek. In de tussentijd worden er maatregelen genomen bij het huis van Scholtze. "Wat die zijn, kan ik verder niet zeggen. Maar dit bewijst voor mij wel dat we echt iets te doen hebben met z'n allen, in deze verhardende samenleving. Dit moeten we niet normaal gaan vinden."

Op social media kan de burgemeester rekenen op steun van mensen die in Drimmelen wonen. "Wie doet dat nu? Wij zijn heel blij met jullie", schrijft Ans bijvoorbeeld. En Saskia schrijft: "Wat laag is dit. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Veel sterkte voor uw man."

Scholtze is met zijn 32 jaar de jongste burgemeester van Nederland. Op 21 december werd hij geïnstalleerd als burgemeester van Drimmelen. Daarvoor werkte hij als operationeel manager projectontwikkeling en vastgoedbeheer in Tilburg.

LEES OOK: Jongste burgemeester van het land zetelt vanaf december in Drimmelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!