Zanger Hans de Booij krijgt huis in Fijnaart en slaapt niet meer in caravan

26 juni 2023 om 17:12 • Aangepast 5 juli 2023 om 02:01
nl
Zanger Hans de Booij (65) heeft onderdak gevonden in Fijnaart. De zanger van hits zoals ‘Annabel’ en ‘Thuis ben’ sliep de afgelopen tijd noodgedwongen in een caravan, omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats had. De Booij heeft nu een huis gekregen van vastgoedondernemer Gerard van der Horst uit Fijnaart.
Profielfoto van Robert te VeeleProfielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

De Booij vertelde vorige week nog dat hij ‘ten einde raad' was, omdat hij dreigde dakloos te worden. De populaire zanger uit de jaren tachtig had tijdens de coronacrisis nauwelijks inkomsten uit optredens. Bovendien kampte hij zelf met een besmetting van het virus. Hij kon daardoor de huur van zijn appartement niet meer betalen.

"Ik voelde dat ik iets moest doen."

Zijn noodkreet werd gehoord, want de zanger kreeg van meerdere huiseigenaren uitnodigingen om in hun leegstaande woningen te verblijven. Zo ook van Gerard van der Horst. "Ik zag de berichten vorige week in de media voorbijkomen en voelde dat ik iets moest doen", zegt de vastgoedondernemer die met een geschat vermogen van 220 miljoen euro op de 244ste plaats van de Quote Top 500 staat.

Van der Horst had een huis beschikbaar en nam contact op met Hans. Maandagochtend hadden ze een gesprek. "Het was een erg leuk gesprek van wel een uur. Ik ben niet de grootste fan van zijn muziek, maar ik heb wel een zwak voor hem. Hij is een icoon uit de jaren tachtig."

"Ik ga bij Frans op de koffie."

De Booij gaat wonen in een rijtjeshuis in het centrum van het dorp. "Het is een moderne woning met alles erop en eraan, zonnepanelen op het dak en volledig geïsoleerd. Hij mag er vanaf 1 september in en mag dan een jaar lang gratis verblijven op kosten van Van der Horst. Volgens de vastgoedondernemer reageerde de zanger enorm enthousiast op het aanbod. Van der Horst: "Dan heeft hij weer rust en kan hij zich richten op zijn optredens en het schrijven van nieuwe liedjes."

Hans de Booij is uitgerekend in het dorp van volkszanger Frans Bauer terechtgekomen. Of ze ook al plannen hebben om samen een duet op te nemen, is niet bekend. "Misschien ontstaat er nog iets moois tussen die twee als ze elkaar tegenkomen in de supermarkt. Ik zal in elk geval zeker bij Frans langs gaan voor een bakje koffie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!