Video

Buren moeten Wendy uit huis bevrijden na explosie: 'Alle deuren zaten klem'

3 juli 2023 om 09:09 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:00
nl
Bewoners van de Jan van Eyckgracht in Eindhoven zaten rond vier uur zondagnacht recht overeind in bed na een enorme explosie die werd veroorzaak door zwaar vuurwerk. Die was bij het huis van Wendy. Zij denkt dat de dader zich vergist heeft. "Bij mij hebben ze niks te zoeken."

"Ik wist niet wat er gebeurde", vertelt Wendy maandagochtend. "Ik dacht in eerste instantie dat de explosie bij iemand anders was. Ik keek uit het raam en zag toen dat het bij mij was."

"Ik zag aan de overkant van de gracht autoalarmen afgaan, zo hard was de klap dus."

Meteen ging ze naar beneden en daar zag ze overal glas liggen. "Iemand heeft een explosief, waarschijnlijk cobra's, achter de deurklink gestopt en toen aangestoken. De klap was echt enorm", zegt Wendy. De dader staat op verschillende camerabeelden. Daarop is te zien dat een man aan komt fietsen, staat te rommelen bij de voordeur en vervolgens weer weggaat.

"Ik zag aan de overkant van de gracht autoalarmen afgaan, zo hard was de klap dus. En er ging een hele rookwolk door de straat heen", vertelt een buurvrouw.

"Ik wist echt even niet wat ik moest doen, ik ben zo hard geschrokken."

Brand is er niet ontstaan maar Wendy kon haar huis na de ontploffing niet uit. "Alle deuren zaten klem. Uiteindelijk hebben de buren mij uit het huis weten te bevrijden. Ik wist echt even niet wat ik moest doen, ik ben zo hard geschrokken."

Een buurvrouw omschrijft Wendy als een rustige en lieve vrouw waar ze eigenlijk nooit last van heeft. Wendy vertelt dat ze geen vijanden heeft, ze denkt dat de dader zich vergist heeft. Al kan het ook een waarschuwing zijn voor een ex-vriendin van Wendy, die zou met foute types omgaan. "Die vriendin komt hier al maanden niet meer, maar misschien is het zoiets als in Rotterdam, een waarschuwing voor haar."

"Ik dacht hier veilig en rustig te kunnen wonen."

Het zorgt bij Wendy voor veel emoties. "Ik woon hier als vrouw alleen. Ik dacht hier veilig en rustig te kunnen wonen." Aan de ene kant is er dus angst, maar ze laat zich niet wegjagen. "Wat is de kans dat ze terugkomen? Ze zaten toch fout, bij mij hebben ze niks te zoeken."

Op beelden is de ravage te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!