Eindhoven Airport klaar voor de zomer dankzij maatregelen

6 juli 2023 om 14:52 • Aangepast 14 juli 2023 om 02:00
nl
Eindhoven Airport heeft fors meer beveiligingspersoneel klaarstaan voor de zomervakantie vergeleken met vorig jaar. Ook kunnen reizigers een tijdslot reserveren voor de beveiligingscontrole. Met deze maatregelen wil de luchthaven lange wachtrijen zoals vorige zomer voorkomen. "We verwachten geen problemen."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

De personeelstekorten op de luchthaven zijn de laatste maanden flink aanpakt. Zo nam het bedrijf dat de beveiliging regelt de laatste maanden 75 extra beveiligers aan.

Door hogere lonen en extra toeslagen voor beveiligers was er meer interesse om voor ons te komen werken. De luchthaven zegt ook genoeg bagage-afhandelaren en platformmedewerkers te hebben. "Er worden geen problemen verwacht", vertelt een woordvoerder.

Lange wachtrijen zijn volgens haar dan ook verleden tijd. "Uit de afgelopen drukke periode blijkt dat er geen lange wachtrijen ontstaan. Alle processen lopen goed."

Tijdslot
Daarnaast kunnen reizigers die vanaf Eindhoven Airport vertrekken sinds kort gratis een tijdslot reserveren voor de beveiligingcontrole. Op Schiphol konden reizigers al drie dagen voor vertrek een tijdslot van vijftien minuten reserveren. Ook in Eindhoven kun je met een tijdslot een gedeelte van de rij bij de security overslaan. "We adviseren reizigers om dat te doen voor extra comfort bij vertrek."

Buitenland populair
Uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) blijkt dat minder mensen dit jaar in eigen land op vakantie gaan. Bij Eindhoven Airport merkte ze vorig jaar al dat mensen na de coronacrisis weer naar het buitenland wilden. Deze zomer vertrekken en arriveren er dagelijks tussen de 20.000 en 25.000 reizigers, net als vorig jaar.

Door personeelstekorten kwamen reizigers vorig jaar erg vroeg naar de luchthaven, tot wel vier uur van tevoren. De rijen waren daardoor onnodig lang. De luchthaven adviseert reizigers deze zomer om twee uur voor vertrek van de vlucht aanwezig te zijn.

Transavia loopt wel tegen problemen aan omdat ze al maandenlang kampen met een tekort aan vliegtuigen. Vijftig retourvluchten van en naar Eindhoven zijn in de maanden juli en augustus geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij.

LEES OOK:

Eindhoven Airport verwacht drukte, maar dit jaar geen urenlange rijen meer

Drukte bij Eindhoven Airport houdt aan, reisbranche maakt zich zorgen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!