Video

Enorme brand verwoest kringloopwinkel, huizen in de buurt ontruimd

9 juli om 04:30 • Aangepast 18 juli om 02:03
nl
Een enorme brand op industrieterrein De Run in Veldhoven heeft kringloopwinkel De Kempen zaterdagnacht volledig verwoest. Het vuur sloeg vanuit de kringloopwinkel over op een gebouw daarnaast. Er werd een NL Alert verstuurd vanwege de grote rookontwikkeling. Er is niemand gewond geraakt. Een aantal mensen in de buurt moesten voor de zekerheid hun huizen uit. Het slopen en nablussen van het gebouw gaat waarschijnlijk de hele zondag duren.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De brand werd rond kwart over drie zaterdagnacht ontdekt door de brandweer zelf. Op de weg terug van een andere melding zagen brandweerlieden het vuur op het industrieterrein.

De kringloopwinkel op het industrieterrein bleek in brand te staan. Al snel werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Zo rond vijf uur in de ochtend leken de uitslaande vlammen verdwenen en was er vooral nog veel rook te zien. De brandweer probeerde met in ieder geval vier hoogwerkers de brand van bovenaf te bestrijden. Rond half zeven was de brand echt onder controle.

De brandweer kon niet voorkomen dat een gebouw naast de kringloopwinkel vlamvatte. Al lijkt de schade daar mee te vallen: er is vooral brandschade aan de buitenkant van het pand.

NL Alert
Omdat er heel veel rook vrijkwam bij de brand, werd er een NL Alert verstuurd. De brandweer adviseerde mensen die in de buurt wonen, om ramen en deuren gesloten te houden als ze last hadden van de rook.

Volgens de 112-correspondent is de kringloopwinkel helemaal verloren gegaan bij de brand. Aan de achterkant van de kringloopwinkel staan een aantal woonhuizen, aan de Dorpsstraat. De schuurtjes van die huizen grenzen aan het afgebrande pand. Bewoners van een paar huizen moesten daarom voor de zekerheid hun woningen uit.

Brandweerman onwel
Bij het blussen van de brand is een brandweerman onwel geworden. Hij raakte bevangen door de hitte van de brand.

Het pand van de kringloopwinkel wordt nu gesloopt, zodat er goed nageblust kan worden. Dat zal waarschijnlijk een goed deel van de dag duren.

LEES OOK: 'Een ongekende vuurzee', buurman moest huis uit vanwege brand kringloopzaak

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

De brandweer meldt dat een aantal huizen en bedrijven in de buurt ook brand- en rookschade hebben opgelopen. Het nablussen en slopen van het pand van de kringloopwinkel zal nog wel even duren.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!