Video

Man doodgeschoten op woonwagenkamp, dader op de vlucht

10 juli 2023 om 15:44 • Aangepast 19 juli 2023 om 02:00
nl
De politie is de dader van een dodelijke schietpartij in Eindhoven nog niet op het spoor. Er werd maandagavond nog wel volop gezocht naar de man. Een woordvoerder van de politie meldt dit twee uur nadat op het woonwagenkamp aan de Heezerweg werd geschoten. Een man kwam daarbij om het leven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Op en bij het woonwagenkamp stonden al snel zeker acht politiewagens. Ook werden er twee ambulances, een Mobiel Medisch Team (MMT) en een brandweerwagen ingeschakeld.

Aanvankelijk meldde de politie dat de verwondingen van het slachtoffer 'serieus' moeten worden genomen. Hij is nog gereanimeerd, maar die hulp mocht niet baten. Volgens een bewoonster gaat het niet om iemand die op het kamp woonde. De politie kon dit nog niet bevestigen.

De man ligt dood op de grond, bij een spiksplinternieuwe auto. De deur aan de chauffeurszijde stond anderhalf uur na de schietpartij nog open. De wagen stond bij de ingang van het kamp.

Politiehelikopter
De politie heeft sporenonderzoek uitgevoerd, onder meer van banden van de wagen van het slachtoffer. Ook wordt op een aanbouw op het kamp onderzoek gedaan en worden zogeheten 360 graden foto's gemaakt. Eerder werd ook een politiehelikopter ingezet.

"We zijn druk bezig met een onderzoek naar de toedracht en de gebeurtenissen die hieraan vooraf zijn gegaan", vertelt een woordvoerder van de politie. "Maar we zijn nog niemand op het spoor. Daarom is het heel belangrijk dat mensen zich bij ons melden die de auto van het slachtoffer hebben zien rijden of die in de buurt camera's hebben opgehangen."

Reconstructie
Ook wordt bij mensen in de buurt aangebeld en vooral bij omwonenden die een videodeurbel hebben. Zo hoopt de politie een reconstructie te maken van de route die het slachtoffer heeft afgelegd.

Een deel van het kamp werd aan het einde van de middag afgesloten. Dit gebeurde om het onderzoek in alle rust te laten plaatsvinden. Dat zal de komende uren duren.

Sluiting kamp
Bij het woonwagenkamp zijn vaker agenten geweest. Zo was er vorig jaar in oktober een inval. Dat had te maken met een groot drugsonderzoek. Eerder maakte de gemeente Eindhoven bekend dat ze het kamp voorgoed wil sluiten, omdat het geen 'veilige en leefbare woonomgeving' zou zijn.

Het slachtoffer lag bij zijn wagen (foto: SQ Vision).
Het slachtoffer lag bij zijn wagen (foto: SQ Vision).
Politiewagens en ambulance zijn geparkeerd bij de wagen van het slachtoffer (foto: SQ Vision).
Politiewagens en ambulance zijn geparkeerd bij de wagen van het slachtoffer (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!